hondenoppas

Hondenoppas aan huis gezocht? Ontdek onze talentvolle dienstverleners

Meer dan 6.558 talenten klaar om je te helpen
Een community van 400.000 gebruikers
Een opvolging van onze dienstverleners
Waar zoek je?

Hondenoppas aan huis: onze selectie dienstverleners in jou buurt

Hondenoppas in Evergem (9940) - Wendy
Wendy
Evergem
4.97/5 (265 reviews)
Ik heb zelf 4 lieve katten thuis. Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik heel veel ervaring heb met katten en neem graag de tijd om even met hen te spelen en te knuffelen. Ik hou ook enorm van honden, vroeger had ik steeds een fox terrier. Helaas ontbreekt me momenteel de tijd om zelf een hond in huis te hebben daarom ga ik dan ook met plezier wandelen met anderen hun hond.
Hondenoppas in Deinze (9800) - Ruben
Ruben
Deinze
4.93/5 (123 reviews)
Hallo, Ik ben Ruben en ben een echte dierenvriend. Thuis hebben wij 2 katten, maar ik ga regelmatig gaan wandelen met honden of thuis op de diertjes gaan passen.
Hondenoppas in Blaasveld (2830) - Vanessa
Vanessa
Blaasveld
4.99/5 (102 reviews)
Ik heb zelf 1 hond en 2 konijnen, die ik elke dag met veel liefde en toewijding verzorg. Ik ben een echte dierenvriend met het hart op de juiste plaats. Mijn hond is een bordercollie vs mechelse herder en is mijn steun en toeverlaat.
Hondenoppas in Keerbergen (3140) - John
John
Keerbergen
4.98/5 (60 reviews)
Regelmatig ga ik voor vrienden hun huisdieren eten geven of uitlaten. Ik ben het gewoon om te gaan wandelen met grote honden en vind het super om er aandacht aan te geven.
Hondenoppas in Mortsel (2640) - Erin
Erin
Mortsel
4.98/5 (55 reviews)
Ik heb zelf al veel huisdieren gehad, hamsters, katten, waterschildpadden,.. Ik hou ervan om ze aandacht te geven en om ermee bezig te zijn. Ik zou super graag op jullie hondjes of katten willen passen!
Hondenoppas in Dendermonde (9200) - Marijke
Marijke
Dendermonde
5/5 (44 reviews)
Hallo , als hondenliefhebster wil ik gerust met jullie dieren gaan wandelen , verzorgen , oppassen als jullie erop uit trekken . Katten zijn ook geen probleem . Dus als jullie graag wat hulp hebben met de dieren wil ik dit heel graag doen hoor
Hondenoppas in Afsnee (9051) - Jean-etienne
Jean-etienne
Afsnee
4.78/5 (36 reviews)
Ik heb altijd zelf één of meer katten gehad en hou ervan. Ik kan er vlot mee om en met spelen of ze gewoon strelen, klauwtjes bijknippen of dgl, of de kattenbak kuisen of ermee naar de veterinaris; noem maar op. Die beestjes hebben ook recht op verzorging. Graag tot binnenkort
Hondenoppas in Wilrijk (2610) - Anne
Anne
Wilrijk
4.82/5 (34 reviews)
Hondenoppas in Oostende (8400) - Patrick
Patrick
Oostende
5/5 (32 reviews)
Expérience avec mes chiens et chats. Je les garde chez vous ou chez moi (chiens, les chats c'est impossible) , promenades, nourriture etc. (Oostende en omgeving).Ik spreek ook vlaams, duits en engels.
Hondenoppas in Kwaadmechelen (3945) - Femke
Femke
Kwaadmechelen
4.9/5 (31 reviews)
Wil je die vakantie maar weet je geen blijf met je huisdier? Wil je een weekendje weg maar honden zijn niet toegelaten in het verblijf? Een last minute citytrip zonder je zorgen te hoeven te maken over je dieren? Ik ben de geschikte persoon om je diertjes op te vangen in huiselijke kring terwijl jij geniet van een welverdiende vakantie. We hebben 1 Vizsla. Een gecastreerde reu. Wil je die welverdiende vakantie? Prijs is te onderhandelen bij verblijf hier in huis.
Hondenoppas in Nazareth (9810) - Heleen
Heleen
Nazareth
5/5 (27 reviews)
Hallo, van jongsaf ben ik een dierenvriend. Honden, katten,.. maakt niet uit. Ik zie ze allemaal even graag. Ik ben zeer lief en bekwaam met dieren. Grote kleine, maakt niet uit. Kies mij en je zal zeker en vast geen spijt krijgen!
Hondenoppas in Peer (3990) - Kristine
Kristine
Peer
5/5 (23 reviews)
Graag zorg ik voor uw huisdieren zodat ze in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. Ik kom langs of ik verblijf in uw huis wanneer u met vakantie gaat.
Hondenoppas in Sint-katelijne-waver (2860) - Christian
Christian
Sint-katelijne-waver
5/5 (22 reviews)
Als u iemand nodig hebt om de poes eten te geven, de planten water en de bus te ledigen, dan kom ik dag geaag voor je doen. Ik ben alle dagen overdag thuis.
Hondenoppas in Meise (1860) - Patricia
Patricia
Meise
5/5 (21 reviews)
Ik ben absoluut een kattenmens. Ik heb er 4 moeten achterlaten toen ik terugkwam uit het buitenland. Ik kan er nu door omstandigheden geen nemen, dus wil heel graag voor jou kat zorgen!
Hondenoppas in Keerbergen (3140) - Kurt
Kurt Pro
Professionele dienstverlener met btw-nummer
Keerbergen
4.95/5 (21 reviews)
Heb zelf nog geen ervaring gehad in het oppassen van honden, maar kan steeds goed overweg met honden. Het voordeel is dat ik er geen bang van heb omdat ik van hier thuis ervaring heb met honden van verschillende rassen.
Ring Twice
Ring Twice, het eerste goedgekeurde platform door de overheid
Zij raden Ring Twice aan...
“ Goed platform om mensen die diensten aanbieden en op zoek zijn naar diensten samen te brengen ”
Jelke
“ Snel mensen vinden die kunnen komen helpen met een breed scala aan opdrachten ”
Imme
“ Een heel klant vriendelijke app. We zijn zeer blij dat we deze hebben ontdekt. ”
Gaëlle
Ontdek snel de meningen van de andere gebruikers

Ring Twice hondenoppas: geëvalueerd met 4.9 door 2.540 klanten

Populaire dienstaanvragen

hondenoppas aan huis, hondenoppas gezocht, hondenpension, dogistter, hondenopvang, hondenhotel, hondensitter gezocht,…

Een dienst aanvragen
Al de diensten zijn verzekerd door
Belfius

Hondenoppas gezocht? Vind een hondenoppas aan huis op Ring Twice

Hondenoppas gezocht? Wanneer je graag reist is het meenemen van je hond niet altijd handig. Lange trein- of autoritten zijn oncomfortabel en vliegreizen met dieren brengen een hele hoop geregel met zich mee. Wil je graag dat je viervoeter net zo’n geweldige vakantie als jij hebt? Denk dan eens aan het inhuren van een hondenoppas voor vakantie, soms ook wel dogsitter genoemd. Deze dierenliefhebbers zorgen graag voor je hond en zorgen dat deze een geweldige tijd doormaakt terwijl jij geniet van je welverdiende vakantie.

Of je nu op zoek bent naar een groot pension met getraind personeel of een kleinschalige hondenopvang aan huis die je viervoeter alle aandacht en liefde geeft zoals deze dat thuis ook gewend is, je vindt altijd een geschikte hondenoppas aan huis op Ring Twice. Heb je een hondenoppas voor de vakantie nodig? Ook dit is mogelijk! Lees snel verder voor meer informatie.

Werkzaamheden van een hondenoppas

Een dogsitter is iemand die in zijn of haar dagelijkse leven op honden en andere viervoeters past. De hondenoppas moet een goede, schone opvangplaats hebben met veel activiteiten  voor de honden zodat ze niet verveeld raken. Daarnaast laat de hondenoppas ze uit en zorgt deze dat de honden schoon en verzorgd blijven.

Een dogsitter neemt de zorg voor de hond tijdelijk over van de eigenaar. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de eigenaar op vakantie gaat, een langdurige activiteit op het werk heeft of vanwege ziekte of ziekenhuisopname even niet voor de honden kan zorgen. Kortom, wanneer de eigenaar even geen zorg kan dragen voor zijn of haar honden, komt de dogsitter goed van pas.

De baan van een dogsitter is niet makkelijk. Deze moet namelijk veel moeite doen om je viervoeter de hele dag te verzorgen en vermaken. Naast het oppassen, uitlaten en wassen van de dieren steekt de dogsitter de hele dag energie in het verzorgen van de hond. Een hond is tenslotte net als een kind en heeft veel liefde en aandacht nodig.

Heb je naar een hondenoppas gezocht maar kun je deze niet vinden? Je hebt ruime keuze in hondenoppassers op RIng Twice.

Eigenschappen van een goede hondenoppas

Wanneer je naar een hondenoppas hebt gezocht hebt je misschien niet gedacht aan de eigenschappen die deze moet hebben. Toch is dit erg belangrijk. Een goede hondenoppas is natuurlijk de ultieme dierenvriend. Een dogsitter past vaak niet alleen op honden, maar ook op andere viervoeters zoals katten en konijnen, maar ook op fretten, muizen, cavia’s en andere dieren. Van dieren houden is dus de allerbelangrijkste eigenschap van een goede hondenoppas.

Verder moet de dogsitter geduldig zijn. Elke hond is weer anders en jongere honden hebben vaak veel energie en willen het liefst de hele dag stoeien en spelen. De dogsitter moet hier goed mee om kunnen gaan en niet in paniek raken wanneer een puppy niet kan stoppen met het achterna zitten van zijn eigen staart.

De dogsitter moet daarnaast ook veel vrije tijd hebben. De dieren alleen laten terwijl je de hele dag naar je werk bent is natuurlijk uit den boze. De honden moeten worden uitgelaten en hebben veel zorg en aandacht nodig. Een dogsitter met een andere fulltime baan is dus geen goede combinatie.

Als laatste moet de dogsitter zeer verantwoordelijk zijn. Net zoals bij een kind, is het opvoeden van een hond erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de dogsitter streng en verantwoordelijk is en weet hoe deze met het gedrag van de hond om moet gaan. Of je nu naar een hondenoppas hebt gezocht of naar een hondenpension, je vindt de hondenoppas met de benodigde kenmerken op Ring Twice.

De locatie van een hondenoppas

De hondenoppas moet een geschikte locatie hebben om de honden op te kunnen vangen. Op de locatie moet in ieder geval een ruime tuin of kamer zijn voor de honden om te kunnen spelen en bewegen. Deze locatie moet goed worden schoongehouden en vrij zijn van ontlasting.

Daarnaast moet er een geschikte plaats voor de honden zijn om te slapen, wanneer deze voor langer dan een dag blijven. Schone, ruime kennels zijn dan gewenst. De honden moeten worden gescheiden zodat het in ieder geval zeker is dat ze elkaar ‘s nachts niet aanvallen of wakker houden.

Ga je via Ring Twice op zoek naar een hondenoppas? Dan vind je een geschikte hondenoppas bij jou in de buurt. Omdat deze dichtbij woont ben je weinig tijd kwijt aan het brengen en ophalen van jouw hond. Ook is de id-kaart van de hondenoppas gecheckt en weet je dus dat je viervoeter bij een vertrouwd persoon een geweldige vakantie kan hebben.

Hondenoppas aan huis

Ben je op zoek naar een hondenoppas aan huis? Ook deze professionals vind je op Ring Twice. De meeste hondenoppassers op Ring Twice zijn hondenoppas aan huis en hebben zelf honden die goed met andere dieren om kunnen gaan. Zo is je hond dus nooit alleen en heeft hij een vriendje of vriendinnetje om lekker mee te stoeien.

De hondenoppas aan huis is vaak een kleinschalige oppas waarbij de dogsitter zelf een grote dierenliefhebber is. De hondenoppas aan huis heeft zijn of haar huis zo ingericht dat er plaats is voor de verzorging, het spelen en luieren van je viervoeter. Je hond krijgt alle aandacht en liefde die hij verdient.

Wanneer je een plaatsje bij de hondenoppas aan huis gaat reserveren vertel je deze alles over je hond, bijvoorbeeld hoe vaak deze moet worden uitgelaten, wat voor voeding deze moet krijgen, hoe de hond moet worden verzorgd en of deze allergieën of lichamelijke klachten heeft. Omdat de hondenoppas aan huis kleinschalig is en weinig dieren in één keer verzorgt, zal deze alles makkelijk kunnen onthouden en zorgen dat alles voor de hond naar wens is.

Hondenoppas voor vakantie

De meeste voorkomende reden dat de hondenoppas wordt ingehuurd is al hondenoppas tijdens vakantie. Reizen is vaak vervelend en oncomfortabel voor honden en daarom worden deze vaak niet meegenomen. Een hond moet natuurlijk gevoerd en uitgelaten worden en kan niet alleen thuisblijven. Hiervoor is de hondenoppas tijdens vakantie ideaal.

De hondenoppas laat vakantie geen restrictie zijn voor het hebben van een hond. Wanneer je een tijdje weg wilt past de hondenoppas tijdens de vakantie met veel liefde op je viervoeter. Omdat de hondenoppas aan huis weinig dieren heeft om voor te zorgen, krijgt je viervoeter van de hondenoppas tijdens je vakantie alle aandacht en liefde zoals deze thuis gewend is.

Hondenoppas voor vakantie nodig? Geen probleem, je vindt ze op Ring Twice. Op Ring Twice vind je een variatie aan hondenoppassers die je graag helpen. Plaats vandaag nog je oproep en vind een hondenoppas aan huis bij jou in de buurt.

Opleiding hondenoppas

Er zijn geen specifieke opleidingen nodig om hondenoppas aan huis te mogen worden. Toch zijn er heel veel trainingen en cursussen die ervoor kunnen zorgen dat een hondenoppas net iets beter weet wat hij of zij doet. Zo is er bijvoorbeeld een opleiding “Uitbater van een hondenpension”, waarin de hondenoppas leert over welzijn, verzorging, en hygiëne van honden en daarnaast ook leert over de organisatie van een hondenpension.

In Vlaanderen hebben medewerkers van een professioneel hondenpension een diploma dierenzorg (secundair of bachelor) of een bachelor diergeneeskunde nodig om te mogen werken met honden. Voor een hondenoppas aan huis is dit echter niet nodig.

Verschil tussen een hondenuitlater en hondenoppas

Heb je naar een hondenoppas gezocht maar vind je alleen een hondenuitlaatservice? Een hondenuitlater en hondenoppas zijn niet hetzelfde. De hondenuitlater komt één keer of meerdere keren de hond(en) bij je thuis ophalen om deze vervolgens uit te laten. Vaak gebeurt dit in een groep met verschillende honden van verschillende klanten. Na het uitlaten brengt de hondenuitlater de hond(en) gelijk weer terug. Dit is handig voor bijvoorbeeld mensen met een fulltime job of die ver weg van huis werken en geen tijd hebben om ‘s middags naar huis te gaan om de hond uit te laten.

Een hondenoppas daarentegen is iemand die voor een langere tijd voor de hond zorgt. Net als de naschoolse opvang kan de hond naar de hondenoppas worden gebracht en aan het einde van de dag weer worden opgehaald, of de hond kan voor een langere tijd zoals bijvoorbeeld meerdere dagen of weken bij de hondenoppas verblijven. Dit gebeurt vaak wanneer mensen voor langere tijd niet in staat zijn om voor de hond te zorgen of een hondenoppas voor de vakantie zoeken.

Hoe vind ik een goede hondenoppas?

Het is als eerste belangrijk dat je een goede klik met de dogsitter hebt. Je wilt tenslotte je hond niet bij een vreemde achterlaten. Daarom is het belangrijk om eerste een kennismakingsgesprek met de hondenoppas te plannen. Neem hierbij je hond mee zodat je gelijk kunt zien of er een klik is tussen de hond en de dogsitter.

Ten tweede is het belangrijk om de locatie van de hondenoppas te bekijken. Let er hierbij op of er genoeg ruimte is voor de hond om te spelen, slapen en eten. Verder is het erg belangrijk dat de locatie schoon is zodat je hond er niet ziek zal worden.

Als laatste is het belangrijk om te achterhalen of de dogsitter goed weet hoe hij of zij voor de hond moet zorgen. Heeft de dogsitter een opleiding voor hondenverzorging, weet de dogsitter hoe hij of zij de hond moet verzorgen en heeft hij of zij genoeg tijd om de hond aandacht te geven en uit te laten?

De dogsitters van Ring Twice zijn allemaal uitvoerig gecheckt. We hebben ze ontmoet en hun id-kaarten geverifieerd. Zo weet je dus zeker dat je bij Ring Twice met een professional te maken hebt en je viervoeter in liefdevolle en veilige handen is.

Kosten van een hondenoppas

De prijs van een hondenoppas aan huis verschilt erg per persoon. Zo hebben de locatie en ervaring van de hondenoppas een grote invloed op het tarief. Wanneer je een hondenoppas met een professioneel pension inhuurt ben je vaak duurder uit omdat er kosten voor het personeel en de opleiding moet worden betaald. Voor een kleinschalige hondenoppas aan huis betaal je echter een stuk minder. Verder vragen hondenoppassers met bijvoorbeeld een grote tuin waar de hond in kan spelen meer dan een hondenoppas met alleen een binnenlocatie.

Verder is ervaring een belangrijke prijsfactor. Hondenoppassers met veel ervaring een goede reviews vragen over het algemeen meer dan hondenoppassers die net beginnen en nog niet zo veel ervaring hebben. Dit betekent echter niet dat deze mindere kwaliteit leveren. Een kleinschalige hondenoppas met minder ervaring kan soms zelfs meer liefde en aandacht bieden dan een grootschalige opvang met veel ervaring.

Prijs van een hondenoppas

Het tarief van een hondenoppas wordt vaak per dag betaald. Wanneer een hond voor langer dan een nacht bij de hondenoppas verblijft betaalt de eigenaar per 24 uur. Breng- en ophaaltijden worden dan met de hondenoppas besproken, net als het tarief.

Per 24 uur kost een hondenoppas gemiddeld 25 euro. Een hondenoppas met weinig ervaring zal rond de 15 euro rekenen en een oppas met meer ervaring tot 50 euro. De professionals op Ring Twice mogen echter zelf hun prijzen bepalen dus dit is een pure schatting. Naarmate de hond langer verblijft kunnen de tarieven lager worden. Denk voor een week aan ongeveer 150 euro.

Waar vind ik een goede hondenoppas?

Heb je een hondenoppas voor vakantie nodig of misschien heb je naar een hondenoppas gezocht voor een kort weekendje weg? Op Ring Twice vind je de hondenoppas waarnaar je gezocht hebt. Het werkt erg makkelijk: maak een account en plaats een oproep waarin je hondenoppas gezocht zet. Hondenoppassers uit jouw buurt kunnen reageren en een offerte sturen.

Heb je naar een hondenoppas gezocht maar zijn de tarieven te hoog? Op Ring Twice weet je precies wat je moet betalen. Accepteer de offerte van de beste hondenoppas en sta niet voor verrassingen achteraf. Kies de hondenoppas aan huis uit die past bij jouw budget en wensen en plan gelijk een kennismakingsgesprek. Zo makkelijk is het om een hondenoppas te vinden die bij jouw hond past.

Heb je naar een hondenoppas gezocht maar ben je ook op zoek naar een klusjesman, bijlesdocent, schilder, of simpelweg naar een hondenuitlaatservice? Ook deze diensten vind je makkelijk en snel op Ring Twice.

Andere categorieën binnen hondenoppas

contact
Vind je het antwoord niet op jouw vraag?
We zijn er om jou te helpen!
Kan je geen keuze maken? Vraag verschillende prijsvoorstellen aan!
Aan het laden