De perfecte catsitter vinden: de ultieme gids

catsitter met kat in de armen catsitter met kat in de armen

Het zoeken naar een catsitter voor je kat is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Je wilt iemand die je kleine metgezel begrijpt en die hem zal verwennen zoals jij dat doet (en nog beter eigenlijk!). Dat is volkomen normaal! We hebben 10 tips voor je verzameld om die ene speciale persoon te vinden:

Ervaring telt!

Je wilt alleen het beste voor je pluizenbol. Dus je zoekt iemand die voor hem zal zorgen alsof het zijn eigen kat is, en dan nog beter! Zoek iemand die katten kent, en niet alleen zijn eigen kat. Vraag of hij gewend is om voor katten te zorgen, of hij referenties heeft. Maar geef ook een kans aan iemand die net begint. Omdat je net begint met catsitting, betekent dat niet dat je geen kattenliefhebber bent.

Lees online beoordelingen

Oké, je hebt je verzoek voor kattenoppas geplaatst. Je krijgt meerdere aanbiedingen. Kies niet meteen de eerste de beste! Lees zorgvuldig de beoordelingen van andere klanten. Ging alles goed? Heeft de catsitter goed voor de katten gezorgd? Is de catsitter meerdere keren teruggegaan, zo goed dat ie was?

Een echte kattenkenner

Idealiter wil je een kattenoppas die alles weet over katten: voeding, kattenbak, verzorging en zelfs weet heeft van hoe hij moet handelen moesten er kleine ongelukjes gebeuren. Als kattenliefhebber moet de oppas geduldig en flexibel zijn. Elke kat is uniek en heeft zijn eigen gewoontes. De oppas moet zich kunnen aanpassen aan de eigenaardigheden van elke kat.

Iemand die je blindelings kan vertrouwen

Maar wat vooral belangrijk is, is het vinden van een betrouwbaar persoon. Je vertrouwt hem je kat toe, je liefdesbaby. Zelfs als de oppas positieve feedback heeft, als je er geen goed gevoel bij hebt, kies dan voor iemand anders. Je buikgevoel heeft vaak gelijk!

Een respectvol persoon

Gebeurt de oppas bij je thuis? Dan wil je er zeker van zijn dat de catsitter ook respectvol naar je huis zal zijn. Hij moet je huis behandelen alsof het zijn eigen huis is.

Plan een eerste ontmoeting

Voordat je een catsitter kiest, raden we je aan om een eerste ontmoeting in te plannen. Zo kun je met een gerust hart zien of je hem kunt vertrouwen. En zo’n eerste ontmoeting is ook het perfecte moment voor je kat om de oppas te ontmoeten. Het moet niet alleen klikken met jou, maar ook met je kat!

Een geboren communicator

Je kat een paar dagen moeten missen is moeilijk. De perfecte kattenoppas begrijpt dit. Heb je geruststelling nodig? Vraag hem om foto’s en video’s te sturen, wat updates doorheen de dag. Beloofd, we oordelen niet. Je kat is tenslotte familie! 😉

Weet van aanpakken

Een kattenoppas moet direct kunnen reageren als er iets misgaat. Geef hem het nummer van je dierenarts en het nummer van de noodarts. Je kunt ook vragen of hij eerste hulp kan verlenen. Dat is altijd handig! Vraag ook of hij een plan B heeft in geval van annulering of ziekte. Wat als hij ziek wordt tijdens de catsitting? Het is belangrijk te weten dat de zorg voor je kat niet wordt verwaarloosd.

Wees duidelijk over de tarieven

Je hebt al je vragen gesteld. Een eerste ontmoeting staat op de planning. Wees vanaf het begin duidelijk over de gevraagde prijs. Wat houdt het tarief juist in? Zo voorkom je verrassingen. Geef ook aan of de catsitter tijdens het verblijf zelf voor kattenvoer moet zorgen bijvoorbeeld.

Een kattenliefhebber

En misschien wel de belangrijkste tip: je kattenoppas moet een echte kattenliefhebber zijn. Je zult het snel genoeg voelen, en je kat zal het ook weten! Je wilt iemand die van je kat houdt en hem nog meer verwent dan jij! Als dat mogelijk is!

Het vinden van de droomkattenoppas kan even duren, maar als je hem eenmaal hebt, is het voor altijd. Je kunt met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je kat in goede handen is. Het is net als het vinden van een goede vriend voor je kat! 🤩

De beste catsitters
Patrick
Patrick
5/5 (31 reviews)
Femke
Femke
4.91/5 (32 reviews)
Robin
Robin
4.9/5 (30 reviews)
Emiel
Emiel
4.95/5 (18 reviews)
Frank
Frank
5/5 (18 reviews)
Nele
Nele
4.94/5 (17 reviews)
Joke
Joke
5/5 (15 reviews)
Lauren
Lauren
5/5 (15 reviews)
Arno
Arno
5/5 (13 reviews)
Serge
Serge
4.89/5 (8 reviews)
Patrick
Patrick
5/5 (31 reviews)
Femke
Femke
4.91/5 (32 reviews)
Robin
Robin
4.9/5 (30 reviews)
Emiel
Emiel
4.95/5 (18 reviews)
Frank
Frank
5/5 (18 reviews)
Nele
Nele
4.94/5 (17 reviews)
Joke
Joke
5/5 (15 reviews)
Lauren
Lauren
5/5 (15 reviews)
Arno
Arno
5/5 (13 reviews)
Serge
Serge
4.89/5 (8 reviews)
Vind een talentvolle catsitter bij jou in de buurt
Ontdek ze