Wat kan een naaister allemaal doen?
Mouwen verkorten, een jurk versmallen, de rits van een broek vervangen, kostuumbroek verkorten, gordijnen inkorten... Noem het maar op, een naaister kan dit allemaal. Voor alles wat met stof te maken heeft, moet je bij een naaister zijn. Kleding herstellen of retouches doen? Een knoop aannaaien? Een rits herstellen? Naaisters kunnen het allemaal. Het hangt natuurlijk ook af van wat je juist nodig hebt.
Een naaister is handig met draad en naald, maar ook met een naaimachine. Een naaister heeft verschillende taken, maar wat een naaister juist kan doen is ook afhankelijk van het naaiatelier waar ze eventueel te werk is.
Jouw zoon of dochter heeft deze zomer scoutskamp en moet verkleed zijn in een bepaald thema? Vraag een naaister om een verkleding te naaien? Je bent misschien zelf uitgenodigd op een feest en zou graag een nieuw jurkje hebben? Een naaister kan een patroon voor jou tekenen en een op maat gemaakte jurk in een paar naaldbewegingen.
Het is altijd sterk aangeraden om goed uit te leggen wat je graag wilt. Of het nu een knoop aannaaien is, of een zoom inkorten, een broek versmallen, een jurkje laten maken...Zo heeft de naaisters een goed idee van het werk en kan ze een service op maat geven.
Op zoek naar een naaister?
Ben je op zoek naar een naaister die jouw gekste dromen kan waarmaken? Ook al is het zelfs maar een knoopje verwisselen of een rits herstellen? Het is niet altijd evident, want je wil iemand die goed werk levert, en ook iemand die geen stukken van mensen zal kosten. Er bestaan verschillende manieren om een goede naaister te vinden. Je moet wel rekening houden met het type naaiwerk dat je graag zou willen en jouw budget, want er is natuurlijk voor ieders wat wils.
Je kan eerst rondvragen in jouw omgeving, bij familie en vrienden achter een goede naaister. Of heb je een huishoudhulp die jou kan helpen met een naaiproject? Misschien is er wel een naaiatelier in jouw buurt? Indien niet dan kan je een goede en bekwame naaister vinden op erkende platformen van de deeleconomie zoals Ring Twice waar alle diensten 100% legaal en verzekerd zijn!
Hieronder vind je meer uitleg over de verschillende manieren om een naaister te vinden:
- Begin altijd met in jouw omgeving rond te vragen. Is jouw tante een geweldige naaister? Heeft jouw overbuurvrouw de gewoonte om kostuums te naaien voor haar kinderen? Aarzel niet hen te vragen of zij tijd en zin hebben om jou te helpen met jouw retouches of andere naaiprojecten!
- Heb je een huishoudhulp in dienst die wekelijks of regelmatig voor het huis komt zorgen? Wist je dat sommige van hen jou ook kunnen helpen met naaien? Zij kunnen jou helpen een knoop aan te naaien, een rits te herstellen of jouw broek te zomen.
- Misschien heb je wel een naaiatelier in de buurt? Je kan er onmiddellijk naartoe gaan en samen met de naaister jouw project bespreken. Zij zal kunnen inschatten hoeveel tijd het zal innemen, wat ze juist moet doen en jou een prijsvoorstel kunnen geven. Een naaiatelier in jouw buurt hebben is praktisch, want ze hebben vaak al het nodige professionele materiaal.
- Een andere manier om een bekwame naaister te vinden is gebruik te maken van een erkend platform van de deeleconomie. Ring Twice is een voorbeeld. Door gebruik te maken van een platform zoals Ring Twice, kan je in contact komen met verschillende naaisters bij jou in de buurt. Alle diensten die via het platform worden aangeboden zijn verzekerd en 100% legaal. Hoe werkt het? Je dient een dienstaanvraag in in de categorie 'Naaister'. Beschrijf altijd goed in detail wat je juist nodig hebt. Op die manier kunnen de naaisters jou een passend prijsvoorstel doen. Het is dan aan jou om de naaister te kiezen met wie je wil werken. Tip: wij publiceren alle beoordelingen die door vorige klanten zijn achtergelaten, zodat je je een idee kan vormen van de kwaliteit van het geleverde werk.
Hoeveel kost een naaister?
Wat kost het om een rits te vervangen? Hoeveel kost kledingreparatie? Wat kost het om een broek korter te maken? Een naaister werkt vaak met een vaste prijslijst voor retouches. Vraag op voorhand wat die prijslijst is, zodat je kan weten hoeveel het jou precies zal kosten. Voor eigen creaties zal de prijs afhangen van de moeilijkheidsgraad en van het aantal uren. De stof kan ook een rol spelen. Daarom is het steeds van belang om in details uit te leggen wat je graag had. Zo kunnen de naaisters een correct prijsvoorstel geven.
Maar wat je moet onthouden is dat de prijs steeds zal afhangen van het type naaiwerk. Een knoop of rits vervangen zal minder kosten dan een kostuum op maat laten naaien.
Als je via Ring Twice op zoek gaat naar een naaister, ontvang je meerdere prijsoffertes van verschillende dienstverleners in de categorie 'Naaister'. Vergelijk steeds die verschillende prijsaanbiedingen om zo de meest geschikte naaister te vinden.
Maar om jou al een idee te geven van wat je kan vragen en vooral kan verwachten qua vraagprijzen, vind je hieronder een tabel met de meest frequente dienstaanvragen:
Hou er rekening mee dat dit richtprijzen zijn. Voor een exacte prijsofferte, kan je een dienstaanvraag indienen.
Naaister versus kleermaker: wat is het verschil?
Naaister en kleermaker, twee verschillende beroepen, en toch zo vaak door elkaar gehaald. Een naaister en een kleermaker hebben veel vergelijkbare vaardigheden. Ze delen ook een liefde en passie voor stoffen en naalden! Maar toch is er een klein verschil tussen de twee.
Een naaister kan theoretisch meer dingen doen dan een kleermaker. Een naaister werkt met stof: een naaister herstelt jouw broek, ze maakt jouw broekspijpen korter, kan een rits herstellen, maakt jouw gordijnen korter. Een naaister kan ook kleding maken, zoals een kostuum voor jouw kind of een nieuwe outfit voor jezelf. Een kleermaker is per definitie iemand die kleding maakt en creëert. Een kleermaker kan kleding voor jou op maat maken of jouw kleding aan jouw maten aanpassen.
Een ander verschil, dat in de loop der jaren nogal vervaagd is, is het verschil tussen dameskleding en herenkleding. Vroeger gingen vrouwen naar een naaister om hun jurken of outfits op maat te laten maken. Een naaister was toen specialiste in dameskleding. Mannen daarentegen gingen naar een kleermaker om een pak of jas op maat te laten maken.
Een dienst aanvragen