Elektricien gezocht! 6 vragen in jouw zoektocht naar de juiste elektricien

Elektricien Elektricien

Op zoek gaan naar een elektricien in uw buurt. Het is vaak een moeilijke zoektocht. Want waar begint u? En waar moet u rekening mee houden? Een korte zoektocht op Google geeft al enorm veel zoekresultaten. Maar dat kan er ook voor zorgen dat u de bomen door het bos niet meer ziet. Wij hebben alvast een eerste opsomming gemaakt van de zaken waar je zeker rekening mee moet houden.

1. Zoek een elektricien in jouw buurt

Hou rekening met de locatie van de elektricien waarmee u wil samenwerken. Vaak worden de verplaatsingskosten van en naar de werklocatie ook aangerekend. Woont u in Antwerpen of Brussel? Dan kan een korte Google zoektocht met de woorden ‘elektricien Antwerpen’ of ‘elektricien Gent’ al veel resultaten opleveren.

Hebt u een geschikte elektricien gevonden? Vraag ook zeker hoeveel zijn/haar verplaatsingskosten bedragen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan als de factuur aankomt.

2. Stel de juiste vragen

Goede afspraken maken goede vrienden. Bespreek met de elektrieker welke elektriciteitswerken uitgevoerd moeten worden. Gaat het over kleine werken zoals een lamp installeren of een stopcontact plaatsen, of gaat het eerder om grote werken zoals de elektriciteit aanleggen of de elektriciteitskast vernieuwen. Als beide partijen weten welke werken uitgevoerd moeten worden, liggen de verwachtingen ook op één lijn.

De beste elektriciens
Pierre
Pierre
4.98/5 (211 reviews)
Kalil
Kalil
4.94/5 (204 reviews)
Nico
Nico
4.95/5 (164 reviews)
Eric
Eric
4.97/5 (157 reviews)
Mathieu
Mathieu
4.92/5 (142 reviews)
Paul
Paul
4.89/5 (142 reviews)
Frederic
Frederic
4.95/5 (131 reviews)
Jianmin
Jianmin
4.82/5 (105 reviews)
Peter
Peter
4.85/5 (105 reviews)
Dirk
Dirk
4.95/5 (102 reviews)
Pierre
Pierre
4.98/5 (211 reviews)
Kalil
Kalil
4.94/5 (204 reviews)
Nico
Nico
4.95/5 (164 reviews)
Eric
Eric
4.97/5 (157 reviews)
Mathieu
Mathieu
4.92/5 (142 reviews)
Paul
Paul
4.89/5 (142 reviews)
Frederic
Frederic
4.95/5 (131 reviews)
Jianmin
Jianmin
4.82/5 (105 reviews)
Peter
Peter
4.85/5 (105 reviews)
Dirk
Dirk
4.95/5 (102 reviews)

3. Praat met meerdere elektriciens

Ga niet meteen met de eerste elektricien in zee. Het kan goed zijn dat dit de beste keuze is, vooral als u dringend een elektricien nodig hebt, maar het is toch verstandig om met meerdere elektriciens te praten. Stel hen dezelfde vragen en vergelijk de antwoorden. U zal zich op deze manier snel een beeld kunnen vormen van de verschillende mogelijkheden. Enkele zaken om hierbij in het achterhoofd te houden:

  • Heeft de elektricien ervaring met de al dan niet algemene elektriciteitswerken die uitgevoerd moet worden?
  • Kan u zich vinden in de manier van communiceren van de elektricien?
  • Als het gaat om grote elektriciteitswerken, zorg ervoor dat er goede afspraken zijn gemaakt in verband met de elektriciteitskeuring: de AREI-keuring (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties). Uw elektriciteitsinstallatie gaat namelijk gekeurd moeten worden na de werken. Wat als uw installatie wordt afgekeurd? Komt uw elektricien dit binnen de afgesproken offerte in orde maken?
Elektrische installatie

4. Vergelijk prijzen

Er zijn heel wat verschillen in prijzen voor de uitvoering van elektriciteitswerken. Aarzel niet om prijzen te vergelijken. Dit kan online, via verschillende websites, maar dit kan u ook vragen als u in gesprek bent met de elektriciens. U hoeft niet altijd voor de goedkoopste te kiezen, maar ook niet voor de duurste. Kies voor de elektricien waar u zich het beste bij voelt en die een goede prijs/kwaliteit aanbiedt. U wil positief kunnen terugkijken op de samenwerking.

5. Vraag naar de uitvoeringstermijn

Beslis eerst of u dringend een elektricien nodig hebt, of niet. Dit gaat al een grote invloed hebben op uw keuze van elektricien. Hebt u een bepaald idee van wanneer de werken uitgevoerd moeten worden? Laat dit weten aan de elektricien, en vraag hem of dit haalbaar is.

6. Bekijk recensies

We hebben tegenwoordig de luxe om voor elke beslissing beroep te kunnen doen op recensies. Want we vinden het belangrijk wat de ervaringen zijn van andere klanten. Zijn ze overwegend positief, of zijn er eerder negatief? Dit heeft een grote impact op onze beslissing. We willen namelijk zeker zijn dat we de juiste persoon vinden voor de juiste job.

Ga op zoek naar recensies van de elektricien waar u mee wil samenwerken. Maar wees ook kritisch. 3 minder goede recensies op een totaal van 50 recensies zijn verwaarloosbaar. Hebt u op basis van recensies een elektricien gekozen? Ga met hem in gesprek en leer zijn manier van werken kennen. Zo kan u altijd aftoetsen of u de juiste keuze hebt gemaakt.

Wist u dat de ervaren elektriciens die actief zijn op Ring Twice ook altijd beoordelingen ontvangen van vorige klanten? Als u benieuwd bent naar hoe zo’n beoordeling voor een elektricien er uit kan zien, kan u steeds een kijkje nemen op de website en inspiratie opdoen.

Hebt u nog andere vragen of tips waar we rekening mee moeten houden als we een elektricien zoeken? Of bent u zelf een elektricien? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel. We horen graag van u!

Vind een talentvolle elektricien bij jou in de buurt
Ontdek ze