Elektricien gezocht! Stel deze 6 vragen in jouw zoektocht!

Elektricien Elektricien

Op zoek gaan naar een elektricien in jouw buurt. Het is vaak een moeilijke zoektocht. Want waar begin je? En waar moet je rekening mee houden? Een korte zoektocht op Google geeft al enorm veel zoekresultaten. Maar dat kan er ook voor zorgen dat je de bomen door het bos niet meer ziet. Wij hebben alvast een eerste opsomming gemaakt van de zaken waar je zeker rekening mee moet houden.

1. Zoek een elektricien in jouw buurt

Hou rekening met de locatie van de elektricien waarmee je wil samenwerken. Vaak worden de verplaatsingskosten van en naar de werklocatie ook aangerekend. Woon je in Antwerpen of Gent? Dan kan een korte Google zoektocht met de woorden ‘elektricien Antwerpen’ of ‘elektricien Gent’ al veel resultaten opleveren.

Heb je een geschikte elektricien gevonden? Vraag ook zeker hoeveel zijn/haar verplaatsingskosten bedragen, en of die meegerekend zijn in de totaalprijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als de factuur aankomt.

2. Stel de juiste vragen

Goede afspraken maken goede vrienden. Bespreek met de elektricien welke elektriciteitswerken uitgevoerd moeten worden. Gaat het over kleine werken zoals een lamp installeren of een stopcontact plaatsen, of gaat het eerder om grote werken zoals de elektriciteit aanleggen of de elektriciteitskast vernieuwen. Als beide partijen weten welke werken uitgevoerd moeten worden, liggen de verwachtingen ook op één lijn.

3. Praat met meerdere elektriciens

Ga niet meteen met de eerste elektricien in zee. Het kan goed zijn dat dit de beste keuze is, vooral als je dringend een elektricien nodig hebt, maar het is toch verstandig om met meerdere elektriciens te praten. Stel hen dezelfde vragen en vergelijk de antwoorden. Je zal je op deze manier snel een beeld kunnen vormen van de verschillende mogelijkheden. Op Ring Twice krijg je van meerdere elektriciens een prijsofferte.

De beste elektriciens
Pierre
Pierre
4.98/5 (211 reviews)
Kalil
Kalil
4.94/5 (204 reviews)
Nico
Nico
4.95/5 (164 reviews)
Eric
Eric
4.97/5 (157 reviews)
Mathieu
Mathieu
4.92/5 (142 reviews)
Paul
Paul
4.89/5 (142 reviews)
Frederic
Frederic
4.95/5 (131 reviews)
Jianmin
Jianmin
4.82/5 (105 reviews)
Peter
Peter
4.85/5 (105 reviews)
Dirk
Dirk
4.95/5 (102 reviews)
Pierre
Pierre
4.98/5 (211 reviews)
Kalil
Kalil
4.94/5 (204 reviews)
Nico
Nico
4.95/5 (164 reviews)
Eric
Eric
4.97/5 (157 reviews)
Mathieu
Mathieu
4.92/5 (142 reviews)
Paul
Paul
4.89/5 (142 reviews)
Frederic
Frederic
4.95/5 (131 reviews)
Jianmin
Jianmin
4.82/5 (105 reviews)
Peter
Peter
4.85/5 (105 reviews)
Dirk
Dirk
4.95/5 (102 reviews)

Enkele zaken om hierbij in het achterhoofd te houden:

  • Heeft de elektricien ervaring met de al dan niet algemene elektriciteitswerken die uitgevoerd moet worden?
  • Kan je je vinden in de manier van communiceren van de elektricien?
  • Als het gaat om grote elektriciteitswerken, zorg ervoor dat er goede afspraken zijn gemaakt in verband met de elektriciteitskeuring: de AREI-keuring (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties). Jouw elektriciteitsinstallatie gaat namelijk gekeurd moeten worden na de werken. Wat als jouw installatie wordt afgekeurd? Komt jouw elektricien dit binnen de afgesproken offerte in orde maken?
Elektrische installatie

4. Vergelijk prijzen van elektriciens

Er zijn heel wat verschillen in prijzen voor de uitvoering van elektriciteitswerken. Aarzel niet om prijzen te vergelijken. Dit kan online, via verschillende websites, maar dit kan je ook vragen aan de elektriciens. Zoals hierboven vermeld, krijg je op Ring Twice verschillende prijsoffertes van verschillende elektriciens. Jij bepaalt dus zelf met wie je samenwerkt. Je selecteert de elektricien wiens prijsofferte het beste aansluit op jouw budget. Eén tip: kies niet systematisch voor de goedkoopste, maar kijk ook naar de reviews achtergelaten door vorige klanten. zo heb je een beeld over het afgewerkte werk zelf. Kies voor de elektricien waar je je het beste bij voelt en die een goede prijs/kwaliteit aanbiedt. Je wil positief kunnen terugkijken op de samenwerking.

5. Vraag naar de uitvoeringstermijn

Beslis eerst of j dringend een elektricien nodig hebt, of niet. Dit gaat al een grote invloed hebben op jouw keuze van elektricien. Heb je een bepaald idee van wanneer de werken uitgevoerd moeten worden? Laat dit weten aan de elektricien, en vraag hem of dit haalbaar is.

6. Bekijk reviews van elektricien

We hebben tegenwoordig de luxe om voor elke beslissing die we moeten nemen om te kunnen teruggrijpen op recensies (welk restaurant, welke film?). Want we vinden het belangrijk wat de ervaringen zijn van andere klanten. Zijn ze overwegend positief, of zijn er eerder negatief? Hun reviews gaan onze beslissing beïnvloeden. Je kiest toch ook voor een restaurant met meer goede reviews? Krak hetzelfde voor het vinden van een elektricien: we willen de juiste persoon vinden voor de job.

Op Ring Twice vragen we al onze klanten om een review achter te laten na de dienst. Ga wel kritisch om met die reviews: 3 minder goede reviews op een totaal van meer dan 50 goede reviews zijn een beetje verwaarloosbaar.

Heb je nog andere vragen of tips waar we rekening mee moeten houden als we een elektricien zoeken? Of ben je zelf elektricien? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel. We horen graag van jou!

Vind een talentvolle elektricien bij jou in de buurt
Ontdek ze