6 tips voor een geslaagde rommelmarkt

rommelmarkt voorbereiden rommelmarkt voorbereiden

Heb je je lenteschoonmaak gedaan? Ben je door al je spullen gegaan? En besef je dat je er toch wel wat hebt? Komt dat goed uit! Half-mei kondigt het seizoen van de rommelmarkten aan! Waarom schrijf je je dan niet in voor een rommelmarkt of een garageverkoop bij jou in de buurt? Ideaal om van je rommel af te geraken en die om te zetten in wat cashgeld 😉

Hier zijn onze beste tips om een geweldige rommelmarkt te hebben!

Sorteren, repareren

Een geslaagde rommelmarkt begint bij het sorteren van je spullen. Beslis wat je wil verkopen, wat je wil weggeven en wat je wil bewaren. Controleer ook of je spullen schoongemaakt of hersteld moeten worden.

Sommige spullen wil je niet verkopen, maar liever weggeven? Maar je hebt geen auto waar alles in geraakt? Schakel onze dienstverleners in om deze weg te brengen! Zij zullen ervoor zorgen dat het naar de juiste plek wordt gebracht.

spullen sorteren voor rommelmarkt

Organiseer je spullen

Je hebt je spullen gesorteerd. Om een beter overzicht te behouden van wat je op de rommelmarkt wilt verkopen, groepeer je vergelijkbare artikelen. Zo kun je ze op de dag zelf netjes uitstallen. Gebruik tafels om voorwerpen zoals servies te tonen, rekken voor kleding of kartonnen dozen voor boeken en stripverhalen.

Bepaal strategische prijzen

Laten we eerlijk zijn: deelnemen aan een rommelmarkt is niet alleen om van je spullen af te komen, maar ook om (een beetje geld) te verdienen. En de juiste prijzen vastleggen is cruciaal! Je wil niet verkopen aan exorbitante prijzen, maar ook niet aan te lage prijzen. De magie van rommelmarkten is ook het onderhandelen.

Wees georganiseerd door prijsetiketten of borden te gebruiken om de prijs duidelijk aan te geven. Waarom geen kortingen zoals “2 gekocht, de 3e gratis!” aanbieden? Zo ben je sneller af van je spullen.

Maar blijf flexibel

Maar zoals elk goede rommelmarkthandelaar moet je flexibel blijven. Wees bereid om te onderhandelen over de prijzen met klanten. Sommigen kunnen proberen te afdingen, dus ken je minimumprijs, maar wees bereid om nog lager te gaan.

Trek klanten aan

Speel achtergrondmuziek, bied verfrissingen aan zoals water of limonade en begroet de bezoekers hartelijk met een grote glimlach. Een vriendelijke sfeer kan mensen aanmoedigen om langer te blijven en dus misschien wel aankopen te doen.

uitstallen rommelmarkt

Doneer je onverkochte artikelen

Heb je na een lange dag verkopen nog steeds een paar onverkochte artikelen? Waarom geef je ze geen tweede leven door ze aan een goed doel te doneren? Geen auto om alles te transporteren? Schakel onze transportdienstverleners in. Zij helpen je graag met het wegbrengen van je (grote) spullen!

Vind een talentvolle verhuizer bij jou in de buurt
Ontdek ze