Verhuizers: alles wat je moet weten!

verhuizing verhuizing

Verhuizen is een grote klus. Spullen moeten worden ingepakt, meubels gedemonteerd en breekbare spullen moeten extra voorzichtig naar je nieuwe huis worden overgebracht. Om je hiermee te helpen, kun je een verhuizer inschakelen. Deze sterke krachten staan voor je klaar om die zware wasmachine naar beneden te tillen of je piano uit de raam te hijsen. Zo loop je dus minder vaak en bespaar je je rug een hoop ellende. Lees snel waarom je een verhuizer moet inschakelen en wat een verhuizer kost.

Waarom verhuizers inschakelen?

Verhuizers zijn getraind in het verhuizen van spullen. Ze weten precies hoe ze een auto zo efficiënt mogelijk moeten inrichten, zodat jij zo veel mogelijk spullen in één keer mee kan nemen. Daarnaast is het hebben van een extra kracht natuurlijk heel erg fijn, want je hoeft zelf geen zware dozen te tillen en minder vaak heen-en-weer te lopen. Ben je dus op zoek naar een manier om je verhuizing zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen? Huur dan zeker een professionele verhuizer in via Ring Twice.

Wat doet een verhuizer?

Verhuizers helpen je met het verplaatsen van je spullen naar de verhuiswagen. Ze letten er hierbij goed op dat breekbare spullen breukvrij worden verhuisd en dat dure apparaten, zoals de wasmachine en koelkast, niet beschadigen.

De meeste verhuizers hebben een eigen auto of camionette, die ze ter beschikking stellen. Daarnaast hebben sommige verhuizers ook oprijplaten, karren, spanbanden en beschermingsdoeken om je te helpen bij het verhuizen.

Naast dat de verhuizer je spullen verplaatst en de verhuiswagen inricht, kan deze ook helpen met het vervoeren van je spullen en tevens het uitladen op je nieuwe adres. Zo hoef je dus zelf geen grote truck te besturen, maar laat je dit doen door een ervaren verhuizer.

Ook bieden sommige verhuizers extra services aan zoals het monteren en demonteren van je meubilair. Wanneer dit door een ervaren verhuizer wordt gedaan, kan dit veel tijd schelen.

Wat kost een verhuizer per uur?

Op Ring Twice vind je meer dan 1.700 verhuizers, door heel België. Er is dus in iedere plaats een verhuizer beschikbaar. De meeste van deze verhuizers beschikken over eigen vervoer, en helpen al jaren met het verhuizen in hun omgeving.

De prijs van een verhuizer ligt erg aan de ervaring van de verhuizer en welke benodigdheden deze meebrengt. Een verhuizer die geen auto heeft, maar wel een goede set spierballen, komt goed van pas bij het verplaatsen van spullen, maar heeft geen verhuiswagen om gebruik van te maken. Deze zal je dus moeten huren. Dit soort verhuizers zullen dus een stuk goedkoper zijn dan de verhuizers die vervoer meebrengen.

verhuisdoos

Daarnaast zijn er nog verhuizers die ook spanbanden, doeken en karren meenemen. Voor het gebruik van deze spullen betaal je ook en daarom zullen dit soort verhuizers iets meer vragen voor je klus.

De verhuizers van Ring Twice mogen zelf hun tarieven bepalen. Sommige verhuizers vinden het fijn om een bedrag per uur te vragen. Andere verhuizers vragen liever een vast bedrag voor de hele klus. Op Ring Twice vind je al verhuizers vanaf 20 euro.

Hoeveel verhuizers heb je nodig?

Heb je weinig spullen en help je zelf mee met verhuizen? Dan zullen één tot twee verhuizers genoeg zijn om je binnen een dag te verhuizen. Woon je echter groter en heb je veel zware en grote meubels die moeten worden gedemonteerd, zoals bedden, kasten, bureaus, tafels, etc. Dan raden we aan om minimaal drie verhuizers in te huren.

Wat beïnvloedt de kosten van een verhuizing?

De kosten van een verhuizing kunnen oplopen naarmate je hoger of afgelegen woont. Voor een verhuizing vanaf een hogere verdieping in een appartement zonder lift, zullen de kosten hoger zijn, omdat de verhuizers veel moeten lopen of er een verhuiswagen met lift moet komen om de spullen via het raam te tillen.

Voor afgelegen plekken kan het voorkomen dat je een kilometervergoeding moet betalen. De meeste verhuizers hebben dit al in hun prijs berekend. Wanneer je in een grote stad woont, heb je misschien een parkeerverbod of extra signalering nodig. Dit moet je aanvragen bij de gemeente en hier worden extra kosten voor berekend.

Wat kost een verhuiswagen met lift?

Een verhuiswagen met lift van een verhuisfirma kan aardig in de kosten lopen. Denk hierbij aan ongeveer 65 euro per uur. Voor een verhuisdag van 8 uren is dit dus 520 euro. Sommige verhuizers van Ring Twice stellen hun eigen verhuiswagen met lift beschikbaar en vragen hiervoor een lagere prijs dan een verhuisfirma. Je kunt op Ring Twice de prijs met de verhuizer in jouw buurt overleggen.

Wat kost een verhuisfirma?

Voor een verhuizer van een firma, moet je al snel 40 euro per uur rekenen. Voor 8 uren verhuizen ben je dus ongeveer 320 euro kwijt. Eén verhuizer is in de meeste gevallen niet genoeg om in één dag te verhuizen. Voor twee verhuizers reken je dus ongeveer 640 euro.

Op Ring Twice huur je een getalenteerde buur in, die veel ervaring heeft met verhuizen. Doordat je niet voor marketing- en andere kosten moet betalen, die je wel bij een firma betaalt, ben je dus een stuk goedkoper uit. Via Ring Twice vind je al verhuizers vanaf 20 euro. Dit scheelt dus een heleboel kosten.

verhuisfirma

Hoe kan je besparen op een verhuizing?

Het meeste bespaar je door een verhuizer in te huren via Ring Twice. De tarieven van deze verhuizers zijn een stuk lager dan verhuisfirma’s, terwijl de verhuizers toch veel ervaring hebben en over wagens en andere materialen beschikken. Ook kun je besparen door ruim van te voren te beginnen met inpakken en je meubels alvast te demonteren.

Verhuizer inhuren bij Ring Twice?

Vraag gratis prijsvoorstellen van onze dienstverleners!

Op Ring Twice weet je precies met wie je te maken hebt. Door de beschrijvingen en reviews weet je precies waar je verhuizer je mee helpt en hoe andere buren dit hebben ervaren. Plaats dus snel en vrijblijvend je aanvraag op Ring Twice en vind de beste verhuizers in jouw buurt.

Moet je een verhuis naar het buitenland regelen of heb je een handige checklist nodig voor het verhuizen met praktische verhuistips? Lees dan zeker de tricks die wij meegeven in onze blog artikels!

Vind een talentvolle verhuizer bij jou in de buurt
Ontdek ze