Verhuizen tijdens de winter: onze tips!

verhuizen winter verhuizen winter

Verhuizen is op zich al een enorme karwei, waar niet veel mensen naar zitten uit te kijken. En dan nog eens verhuizen in de winter! Verhuizen tijdens de winter is nog andere soep dan verhuizen tijdens de lente of zomer. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een verhuisdag kan al stressvol genoeg zijn. Met onze tips zal het verhuizen tijdens de winter van een leien dakje lopen!

Hou het weer in de gaten

Onze allereerste tip is niet van de minste! Zeker in ons Belgenland kan het weer soms onvoorspelbaar zijn. Check dus regelmatig je weer-app op je telefoon of online. Het is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar vermijd sneeuwdagen. Als je echt geen andere keue hebt, kijk dan na of bepaalde straten niet zijn afgesloten. Want dat kan een beetje vervelend zijn. Het is ook algemeen geweten dat heel België vastligt als het regent of sneeuwt. Hou daarom rekening met eventuele vertragingen. Het motto? Wees flexibel! 😅

Begin vroeg

In tegenstelling tot de zomer, gaat de zon al vroeg onder tijdens de winter. Als je liever niet in het donker met dozen wil slepen, moet je hiermee rekening houden. Daarom is het best om vroeg te beginnen, zo heb je toch nog een paar uur daglicht.

Controleer ook bij jou thuis of je verlichting werkt. Heb je ook buitenverlichting? Kijk na of ook deze werkt. Het is altijd een goed idee om extra lampen en zaklampen mee te nemen.

Ruim de sneeuw en strooi zout

Verhuisdozen op een slee vervoeren? Stond dat niet in je planning? 😉 Houd daarom een sneeuwschep bij de hand. Hetzelfde geldt voor strooizout. Geen sneeuw of geen gladde opritten = geen ongelukken. Ruim sneeuw dus op je oprit, op de parkeerplaatsen. Zowel bij je nieuwe als oude woning. Zo verminder je het risico dat een van je verhuizers uitglijdt.

Hetzelfde geldt voor de verhuiswagens: hebben ze winterbanden en antivries?

tuin ontsneeuwen

Kleed je warm aan

Kleed jezelf in lagen om warm te blijven tijdens het verhuizen tijdens de winter en draag schoenen met goede grip om uitglijden op ijs of sneeuw te voorkomen. Het is ook een goed idee om warme dranken en snacks bij de hand te hebben om je energieniveau op peil te houden.

Zorg voor een warme ruimte

Niets is zo vermoeiend als de hele dag verhuisdozen oppakken en sleuren, én het voortdurend koud hebben. Energieprijzen gaan door het dak, dus de hele woning verwarmen terwijl de deuren openstaan, is geen goed plan. Zorg er wel voor dat één ruimte verwarmd is, waar jij en de andere verhuizers even kunnen opwarmen tijdens een koffiepauze. Kijk de koffiezetapparaat en/of de waterkoker aangesloten zijn.

Maak je vloeren winterproof

Op een verhuisdag loopt iedereen binnen en buiten. Verwacht dus niet dat je vloeren piekfijn zullen blijven. Vooral niet als het regent of sneeuwt. Leg daarom verschillende lagen plastic of een oud tapijt op de vloeren. Vorm een pad van de voordeur tot aan de belangrijkste ruimtes. Maak ze wel vas, zo voorkom je dat mensen kunnen uitglijden of struikelen.

vloer beschermen

Bescherm elektrische apparaten en meubels

Elektrische apparaten, meubels en schilderijen moet je altijd beschermen. In de winter nog meer. De kans is namelijk groot dat het regent. Het is belangrijk dat je ze dus beschermt tegen eventuele waterschade. Wikkel ze in verhuisdekens of dozen die sterk genoeg zijn.

Na de inspanning, de ontspanning

Verhuizen tijdens de winter is vermoeiend, zoveel is zeker! We weten dat je ernaar uitkijkt om te chillen in je nieuwe huis. En chillen doe je beter in een warm huis! Zorg er dus voor dat je verwarming werkt. Zo kan je eenmaal alles van de ene woning naar het ander is gebracht, alles op ‘t gemak uitpakken. Zonder in de kou te staan!

En vergeet vooral niet om je vrienden of verhuizers te bedanken! Zorg voor warme pizza (of iets anders) om samen de dag op een fijne manier af te sluiten.

pizza eten
De beste verhuizers
Patrick
Patrick
4.91/5 (165 reviews)
Philippe
4.97/5 (149 reviews)
Eric
Eric
4.98/5 (142 reviews)
Gerdi
Gerdi
4.99/5 (114 reviews)
Yvan
Yvan
4.85/5 (107 reviews)
Wouter
Wouter
5/5 (84 reviews)
Ioan
Ioan
4.73/5 (89 reviews)
Benjamin
Benjamin
4.97/5 (70 reviews)
Bram
Bram
4.97/5 (63 reviews)
Besim
Besim
4.64/5 (56 reviews)
Patrick
Patrick
4.91/5 (165 reviews)
Philippe
4.97/5 (149 reviews)
Eric
Eric
4.98/5 (142 reviews)
Gerdi
Gerdi
4.99/5 (114 reviews)
Yvan
Yvan
4.85/5 (107 reviews)
Wouter
Wouter
5/5 (84 reviews)
Ioan
Ioan
4.73/5 (89 reviews)
Benjamin
Benjamin
4.97/5 (70 reviews)
Bram
Bram
4.97/5 (63 reviews)
Besim
Besim
4.64/5 (56 reviews)
Vind een talentvolle verhuizer bij jou in de buurt
Ontdek ze