Bijverdienste gezocht?

Wil je graag bijverdienen in uw vrije tijd door het uitvoeren van diensten op een flexibele manier? Ontdek duizenden beschikbare jobs voor extra bijverdienste!

Bijverdienste: vind een bijverdienste die u schikt!

Bent u op zoek naar een of meer bijbaantjes waarmee u in uw vrije tijd wat kunt bijverdienen? Het is niet altijd gemakkelijk om jobs als bijverdienste te vinden die aansluiten op uw competenties en in uw planning passen. Bovendien is het niet altijd duidelijk in welke mate zo’n bijverdienste financieel voordelig zal zijn in combinatie met bijvoorbeeld een andere baan of bezigheid. Zo kunnen er allerlei vragen naar boven komen wanneer u een bijverdienste overweegt: voor welke bijbaantjes kom ik in aanmerking? Is het bijverdienen legaal? Onder welk statuut kan ik bijverdienen?

Dit zijn allemaal vragen waar u bij Ring Twice niet lang bij hoeft stil te staan. Het Ring Twice platform brengt particulieren die niet over de tijd of over de juiste competenties beschikken om een bepaalde taak uit te voeren in contact met competente particulieren of zelfstandigen zoals u, die graag een job als bijverdienste willen. Op Ring Twice plaatsen dienstaanvragers dagelijks taken met een zeer diverse vraag naar competenties. De dienstaanvragen die op uw profiel zullen verschijnen (en waar u ook meldingen voor zal krijgen indien gewenst) worden gefilterd op basis van de afstand tussen uw adres en het adres waar de dienstaanvraag moet plaatsvinden zodat u vooral uw buurtgenoten een handje zal helpen. U kunt de straal zelf aanpassen indien u meer/minder aanvragen wil zien.

Met wat soort jobs kan ik makkelijk geld bijverdienen?

Dit hangt volledig af van uw wensen en competenties. Er bestaan allerlei soorten bijverdiensten. Of u nu heel handig bent, creatief bent of ervaring heeft met lesgeven, er bestaat altijd wel een job in het domein waar u vertrouwd mee bent. De kunst is om een bijbaan te vinden dat u met plezier zal doen en waar u uw kwaliteiten maximaal kunt benutten.

Op Ring Twice zijn de dienstaanvragen super gevarieerd en vindt u zonder twijfel een bijbaan die goed bij u past. Er bestaan 10 categorieën om alle bijbanen in te delen: van klussen tot babysitten tot bijbanen in de zorg. Het is dus absoluut niet nodig om over een bijzonder talent te beschikken om via Ring Twice te kunnen bijverdienen, als gepensioneerde of als werknemer!Past u af en toe op bij uw buren, waarom zou u dan niet solliciteren voor een bijverdienste als oppas? Zet u geregeld met gemak uw nieuwe Ikea-meubels in elkaar? Solliciteer dan voor jobs voor de montage van meubels!

Wanneer moet ik beschikbaar zijn om te kunnen bijverdienen?

Dit is afhankelijk van de bijverdienste waarvoor u zich kandidaat stelt. Sommige jobs vereisen een vaste beschikbaarheid van een aantal uren per week, andere bijbaantjes vinden één keer plaats en nog andere bijverdiensten hebben een vaste frequentie, bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks. Het voordeel van ons platform is dat u vrij bepaald welke jobs u wenst uit te voeren en dus zelf in de hand heeft wanneer u wel of niet een bijverdienste wil.

Heeft u veel vrije tijd dit weekend? Kijk dan eventjes voor een job als bijverdienste op Ring Twice. Misschien zoekt iemand uit uw buurt net voor wat extra hulp bij het verhuizen of voor een andere dienst. Profiteer hiervan en stel u kandidaat! U bent helemaal vrij om te kiezen wanneer u al dan niet wil bijverdienen met thuiswerk in functie van uw planning en goesting. Dienstverlener worden en een bijverdienste hebben via Ring Twice is dus zeer flexibel en aangepast aan uw mogelijkheden.

Is bijverdienen legaal?

Bijverdienen is legaal zolang alle bijverdiensten worden aangegeven. Het is dus van belang dat u bij het accepteren van een bijbaan goed informeert onder welk regime u werkt om zo te voorkomen dat u zwartwerk verricht. Met de opkomende problemen rondom niet-aangegeven arbeid of zwartwerk besloot de Belgische regering in 2017 in te grijpen door een duidelijk en gunstig fiscaal kader te voorzien voor het bijverdienen. Sindsdien kan iedereen veilig, legaal en verzekerd zijn inkomsten aanvullen door middel van bijverdiensten, mits dit via een erkend platform verloopt en mits het jaarlijkse totaalbedrag van €6.390,- niet wordt overschreden. Ring Twice is zo’n erkend platform en was zelfs het eerste platform dat in 2017 door de Belgische regering in de collaboratieve economie werd opgenomen. Op Ring Twice kan u dus bijverdienen en verdient u dus gegarandeerd bij volgens een transparant wettelijk kader! Concreet moet de uitbetaling van de diensten verplicht via het platform verlopen zodat uw bijverdiensten bijgehouden kunnen worden en vervolgens kunnen worden doorgegeven aan de FOD financiën. Wanneer u uw belastingaangifte zal doen op het voorgaande inkomstenjaar, zal het deel ‘diverse inkomsten’ reeds voor u zijn ingevuld met wat u heeft bijverdiend.

Onder welk statuut kan ik bijverdienen?

De wet op de collaboratieve economie voorziet dat een particulier zonder speciaal statuut via een erkend platform tot €6.390,- per jaar mag bijverdienen. Zolang dit jaarlijkse totaalbedrag niet wordt overschreden, hoeft u als particulier niets te ondernemen. Door via een erkende website een bijverdienste te hebben, bent u automatisch voorzien van een wettelijk legaal kader.
De jobs waarmee u kunt bijverdienen op Ring Twice zijn dus binnen ieders handbereik: zowel particulieren als zelfstandigen kunnen op deze manier bijverdienen. Zelfstandigen genieten niet van het fiscaal voordelig belastingtarief, in de zin dat voor hen dezelfde inkomstenbelasting geldt als wanneer ze buiten het platform geld verdienen. Toch blijkt Ring Twice aantrekkelijk te zijn voor zelfstandigen omdat zij dankzij Ring Twice meer klanten vinden en daarmee de verdiensten als zelfstandigen hoger zijn. Op Ring Twice is er voor ieders wat wils!

Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn baan?

Een centje bijverdienen door bij te klussen op zaterdag of zondag, of zelfs door de week, ’s avonds of ook van uw thuis uit? Dit wil iedereen! En dan nog eens een bijverdienste uitvoeren? Het kan allemaal! Toch zijn er een paar voorwaarden aan verbonden. Als particulier mag je tot €6.390,- per kalenderjaar bijverdienen, maar niet iedereen kan zomaar bijverdienen. Om te kunnen bijverdienen, moet het gaan om volgende bijverdiensten:

 • Bijverdiensten via erkende deelplatformen, zoals Ring Twice. Iedereen mag via een deelplatform zijn diensten aanbieden aan andere particulieren.

Als u binnen deze voorwaarden valt, mag u zelf kiezen hoeveel u per klus vraagt. Dit wordt voor de aanvang van de dienst vastgelegd samen met de klant. Als u als particulier te werk gaat, valt u binnen de wet van de deeleconomie. Dit betekent dat uw bijverdienste op zaterdag of bijverdienste op zondag het bedrag van € 6.390 per jaar niet mag overschrijden. Voor inkomsten via een deelplatform, hier Ring Twice, moet u zelf geen aangifte doen. Deze worden automatisch aangegeven door Ring Twice op uw belastingsbrief.

Hoeveel mag een gepensioneerde bijverdienen?

Als gepensioneerde een centje bijverdienen is mooi meegenomen, maar hoeveel mag u juist bijverdienen na uw pensioen? U mag tot €6.390,- per kalenderjaar bijverdienen als gepensioneerde. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals leeftijd, beroepsloopbaan en ook nog uw type pensioen dat u krijgt.

U mag bijverdienen als gepensioneerde in volgende situaties:

 • U bent 65 jaar oud en ontvangt ofwel een rustpensioen ofwel een rust- en overlevingspensioen;
 • U bent jonger dan 65, maar kan aantonen dat U minstens 45 jaar hebt gewerkt op de ingangsdatum van uw eerste rustpensioen.
 • U ontvangt een overgangsuitkering.

Als u binnen één van deze situaties valt, bepaalt u de vergoeding van bijverdienste tot bijverdienste. Deze wordt voor het begin van de dienst vastgelegd met de klant. Als de limiet van € 6.390 per kalenderjaar niet wordt overschreden, zullen de extra inkomsten geen invloed hebben op de belastingen van de belastingsplichtige. Bijverdienen als gepensioneerde wordt dus voor u vergemakkelijkt dankzij deelplatformen zoals Ring Twice.

Hoe worden mijn bijverdiensten uitbetaald?

De uitbetaling van een bijverdienste vindt normaal gezien plaats na de uitvoering van de dienst en wordt gedaan op een bankrekening. Dit geldt ook voor Ring Twice. Na de uitvoering van de dienst is het de bedoeling dat u op het platform inlogt op uw profiel om de job af te sluiten. Door dit te doen bevestigt u ofwel het afgesproken forfetaire bedrag, ofwel u bevestigt het aantal gepresteerde uren voor de job (in het geval dat u op basis van een uurtarief heeft gesolliciteerd voor de job). Nadat de job door u is afgesloten zal de bijverdienste op uw bankrekening worden uitbetaald.

Moet ik mijn bijverdienste verplicht aangeven?

Ja, u moet verplicht aangeven wat u bijverdient.
Op Ring Twice is elke verdiende euro legaal, en deze bijverdiensten moeten dus verplicht worden aangegeven. Het aangeven van een bijverdienste is gelukkig heel simpel. Wij registreren al uw bijverdiensten en verwerken het in een speciaal voor u aangepaste fiscale fiche. Vervolgens sturen we deze door naar zowel u als de FOD financiën. Wanneer u uw belastingaangifte doet over het voorgaande jaar zal het deel ‘diverse inkomsten’ reeds voor u ingevuld zijn met het totaal van uw bijverdienste.

Ben ik verzekerd als er iets gebeurt terwijl ik aan het bijverdienen ben?

De regels omtrent verzekeringen variëren van één werkgever tot de andere. Informeer dus altijd goed wat de voorwaarden zijn wanneer u een bijverdienste accepteert. Soms bent u standaard gedekt door een verzekering, zoals op Ring Twice, maar in andere gevallen, is er geen verzekering voorzien of moet deze expliciet aangevraagd worden. Dan is het afnemen van een verzekering de verantwoordelijkheid van de bijverdiener.
Wanneer u op Ring Twice bijverdient, is de verzekering standaard voor elke dienst voorzien. Het kan gebeuren dat u gewond raakt tijdens het uitvoeren van een klus of dat u materiële schade aanbrengt bij een klant tijdens het bijverdienen. In dergelijke gevallen, zal men de verzekering kunnen laten tussenkomen om de veroorzaakte schade te dekken. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende situaties waarbij de verzekering kan tussenkomen bij een bijverdienste.

Super eenvoudig!

De diensten die u zouden kunnen interesseren worden u toegestuurd. U kiest de jobs uit die u interessant vindt en uw vergoeding. Eenmaal de dienst is uitgevoerd, ontvangt u het geld rechtstreeks op uw bankrekening.

Schrijf u in
Testimonial: Ring Twice, een bijverdienste voor iedereen
« Ring Twice creëert vertrouwen, zowel naar mij als naar de klant toe. »
Christian D.
Christian D.
 • Klusjesman
 • Petsitter
 • Thuishulp
Evaluaties (19)
Statistieken
100 %
Tevredenheid
46
Uitgevoerde jobs
 • Wie ben je?

  Ik ben Christian, 46 jaar en ik woon in Sint-Katelijne-Waver. Ik heb een nachtjob in het weekend waardoor ik door de week wel wat vrije tijd heb. Die dagen doe ik regelmatig een klusje via Ring Twice. Ik doe vooral tuinonderhoud en meestal doe ik dat bij senioren die hun tuin niet meer zelf kunnen onderhouden. Ik hou er zelf van om tijdens de week buiten te kunnen werken.

 • Hoe ben je bij Ring Twice terecht gekomen?

  Begin dit jaar begon ik na te denken over een bijverdienste. En ik hoorde een politicus in de media iets zeggen over de deeleconomie. Dus ben ik eens gaan opzoeken hoe dat precies in elkaar zat. Ik checkte de lijst met erkende platformen, en zo kwam ik Ring Twice tegen. Ik heb me ingeschreven als dienstverlener en al snel kon ik aan mijn eerste job beginnen. Het ging meteen vlot, dus ik was tevreden!

 • Waarom hou je ervan om via Ring Twice te werken?

  Het is flexibel en je kan selectief zijn. Je bepaalt zelf of je interesse hebt in de job of niet. Ik kijk naar de jobinhoud, of de job in mijn buurt is, enzoverder.
  Ik vind ook dat je op een spontane manier in contact komt met de klant en kunt beginnen samenwerken. Zowel voor de klant als dienstverlener is dit een fijne manier van werken. Je kan bovendien ook samen bepalen of het een eenmalige job is of eentje die vaker plaatsvindt. Voor mij als tuinman is dit natuurlijk heel interessant. Via Ring Twice werken is werken volgens je eigen ritme.
  Ik vind het ook een groot voordeel dat Ring Twice de tussenpersoon is. Dat creëert vertrouwen, zowel naar mij als naar de klant toe. Het evaluatiesysteem waarbij je vorige ervaringen van klanten kan zien, vind ik een heel goed systeem voor klanten om dienstverleners te kunnen selecteren.
  De betalingen lopen ook vlot en je hebt een handig overzicht in je account, zodat je die betalingen kan opvolgen. Je kan ook makkelijk volgen wat je per jaar al verdiend hebt en welke jobs je gedaan hebt.

Onze jobs als bijverdienste zijn beschikbaar over heel Beligë

 • Bijverdienste Antwerpen
 • Bijverdienste Gent
 • Bijverdienste Walem
 • Bijverdienste Deurne
 • Bijverdienste Berchem
 • Bijverdienste Leuven
 • Bijverdienste Ledeberg
 • Bijverdienste Stene
 • Bijverdienste Wilrijk
 • Bijverdienste Nieuwkerken-waas
 • Bijverdienste Sint-lambrechts-herk
 • Bijverdienste Brasschaat
 • Bijverdienste Koningshooikt
 • Bijverdienste Schoten
 • Bijverdienste Kessel lo
 • Bijverdienste Borgerhout
 • Bijverdienste Kapellen
 • Bijverdienste Koolkerke
 • Bijverdienste Kortrijk
 • Bijverdienste Schilde

Type beschikbare bijverdienste

 • Bijverdienen, Bijverdienen pensioen, Bijverdienste thuiswerk, Bijverdienen thuis, 500 euro bijverdienen, Bijverdienste weekend, Bijverdienen als gepensioneerde, Bijverdienste avond
contact
Vindt u niet het antwoord op uw vraag?
We zijn er om u te helpen!
Doe zoals onze 36.000 dienstverleners!
Sluit je gratis aan