Op zoek naar een bijverdienste?

Ring Twice, het nummer 1 platform als je in je buurt wil bijverdienen!
Ontdek meer dan 4.000 jobs per week en verdien zo wat bij in je vrije tijd!

Maak een profiel als dienstverlener aan en vind nu nog een bijverdienste die jou schikt!

Quentin
Nieuwe job
Job uitbetaald!
€ 150
Verdiend op Ring Twice
€ 6.245
Quentin
Quentin
4.8/5

Vind een bijverdienste die bij je past

Wat je ook kan, er is een geschikte bijverdienste voor jou op Ring Twice. Of je nu een handige Harry bent, een creatieve geest hebt of ervaring hebt in lesgeven, wij hebben de juiste bijverdienste voor jou. Op Ring Twice zijn de dienstaanvragen super gevarieerd!

Of het nu gaat om een bijverdienste als klusser, in petsitting, als huishoudhulp, als privéleerkracht, in de evenementensector, in tuinonderhoud, in transport, in informatica, als babysitter of in thuiszorg, je vindt zonder twijfel een bijverdienste die bij jou past!

Vind een bijverdienste die bij je past

Hoeveel mag ik verdienen met een bijverdienste?

Goed nieuws! Bij Ring Twice bepaal je zelf hoeveel je vraagt voor je bijverdienste, afhankelijk van wat je kan en de job zelf. Door te werken via de deeleconomie, kan je als particulier tot €7.460 bijverdienen per kalenderjaar. Wat je verdient op het Ring Twice platform wordt niet beschouwd als professionele inkomsten, zolang je onder deze drempel blijft.

Hoeveel mag ik verdienen met een bijverdienste?
Het verhaal van Christian
Christian
Christian
19 reviews
Ik ben Christian, 46 jaar en ik woon in Sint-Katelijne-Waver. Omdat ik een nachtjob heb tijdens het weekend, heb ik door de week veel vrije tijd. Ik doe dan regelmatig klusjes via Ring Twice, en dan vooral tuinonderhoud. Ik zit graag buiten, dus dat is de perfecte combinatie!
« Ring Twice creëert vertrouwen, zowel naar mij als naar de klant toe. »
Wat ik zo leuk vind aan werken via Ring Twice? Je bent flexibel, je kiest zelf welke jobs je wil uitvoeren. Ook vind ik het leuk om op een spontane manier mensen te leren kennen, met wie je anders nooit in contact zou komen. Bovendien creëert Ring Twice ook vertrouwen, zowel naar mij als naar de klant toe: je kan vorige ervaringen van klanten zien wanneer je een dienstverlener moet kiezen. En dat bijverdienen is natuurlijk mooi meegenomen!

Veelgestelde vragen

Ja zeker! Zolang de bijverdienste wordt aangegeven. Je moet er dus altijd zeker van zijn dat het niet om zwart werk gaat. Overeenkomstig de wet van 10 juli 2016 heeft elke particulier het recht om een bijverdienste uit te voeren op een erkend platform, zoals Ring Twice. Deze is dan 100% legaal en transparant. De betalingen die je ontvangt, moeten verplicht via het platform lopen om ze op te slaan en vervolgens aan de FOD Financiën door te geven. Het is verplicht om jouw inkomsten die je verdient dankzij de bijverdienste aan te geven. Maar maak je geen zorgen, wij maken het jou gemakkelijk door jouw bijverdienste aan te geven en jouw specifieke aangifte voor diverse inkomsten die via het platform zijn verdiend, vooraf in te vullen.

De wet op de collaboratieve economie voorziet dat een particulier zonder speciaal statuut via een erkend platform tot €7.460 per jaar mag bijverdienen. Zolang dit jaarlijkse totaalbedrag niet wordt overschreden, hoef je als particulier niets te ondernemen. Door via een erkend platform een bijverdienste te hebben, ben je automatisch voorzien van een wettelijk legaal kader. De jobs waarmee je kan bijverdienen op Ring Twice zijn dus binnen ieders handbereik: zowel particulieren als zelfstandigen kunnen op deze manier bijverdienen. Zelfstandigen genieten niet van het fiscaal voordelig belastingtarief, in de zin dat voor hen dezelfde inkomstenbelasting geldt als wanneer ze buiten het platform geld verdienen. Op Ring Twice is er voor ieders wat wils!

De uitbetaling van een bijverdienste vindt plaats na de uitvoering van de dienst en wordt gedaan op een bankrekening. Dit geldt ook voor Ring Twice. Na de uitvoering van de dienst ga je naar je profiel om de job af te sluiten. Je bevestigt het afgesproken bedrag of je vult de gepresteerde uren in. Eenmaal de job afgesloten en bevestigd door de klant, wordt de bijverdienste op jouw bankrekening uitbetaald.

Op Ring Twice ben je vrij om te werken wanneer jij dat wil! Jij beslist zelf voor welke jobs je al dan niet solliciteert. Ben je dit weekend vrij? Waarom niet een buur helpen met verhuizen? Een drukke agenda deze week? Geen enkel probleem! Het uitvoeren van kleine klusjes op Ring Twice is flexibel en afgestemd op jouw behoeften.

Je wordt echter wel verwacht beschikbaar te zijn voor je klant zodra je gesolliciteerd hebt voor een job. Sommige klanten vragen om een vast aantal uren beschikbaar te zijn per week, andere jobs zijn misschien eenmalig terwijl andere jobs terugkerend kunnen zijn. Communiceer altijd goed met de klant op voorhand. Dat is de sleutel tot een geslaagde bijverdienste!

Als gepensioneerde een centje bijverdienen is mooi meegenomen, maar hoeveel mag je juist bijverdienen na jouw pensioen? Als gepensioneerde mag jij ook tot €7.460 bijverdienen in volgende situaties:

  • Je bent 65 jaar oud en ontvangt ofwel een rustpensioen ofwel een rust- en overlevingspensioen;
  • Je bent jonger dan 65, maar kan aantonen dat je minstens 45 jaar hebt gewerkt op de ingangsdatum van jouw eerste rustpensioen.
  • Je ontvangt een overgangsuitkering.

Als de limiet van €7.460 per kalenderjaar niet wordt overschreden, zullen de extra inkomsten geen invloed hebben op je belastingen. Bijverdienen als gepensioneerde wordt dus voor jou vergemakkelijkt dankzij deelplatformen zoals Ring Twice.

Op Ring Twice zijn alle dienstverleners gedekt door onze verzekering, vanaf het moment dat ze zijn gekozen tot aan het afronden van de kleine klus. Als er een ongeval zou plaatsvinden, begeleidt Ring Twice de dienstverlener bij de stappen om de claim bij de verzekering in te dienen.

Vind jij het antwoord op jouw vraag niet terug?