Bijverdienste gezocht?

Wil je graag bijverdienen in jouw vrije tijd door het uitvoeren van diensten op een flexibele manier? Ontdek duizenden beschikbare jobs voor extra bijverdienste!

Bijverdienste: vind een bijverdienste die jou schikt!

Ben je op zoek naar een of meer bijbaantjes waarmee je in jouw vrije tijd wat kan bijverdienen? Het is niet altijd gemakkelijk om jobs als bijverdienste te vinden die aansluiten op jouw competenties en in jouw planning passen. Bovendien is het niet altijd duidelijk in welke mate zo’n bijverdienste financieel voordelig zal zijn in combinatie met bijvoorbeeld een andere baan of bezigheid. Zo kunnen er allerlei vragen naar boven komen wanneer je een bijverdienste overweegt: voor welke bijbaantjes kom ik in aanmerking? Is het bijverdienen legaal? Onder welk statuut kan ik bijverdienen?

Dit zijn allemaal vragen waar je bij Ring Twice niet lang bij hoeft stil te staan. Het Ring Twice platform brengt particulieren die niet over de tijd of over de juiste competenties beschikken om een bepaalde taak uit te voeren in contact met competente particulieren of zelfstandigen zoals jij, die graag een job als bijverdienste willen. Op Ring Twice plaatsen dienstaanvragers dagelijks taken met een zeer diverse vraag naar competenties. De dienstaanvragen die op jouw profiel zullen verschijnen (en waar je ook meldingen voor zal krijgen indien gewenst) worden gefilterd op basis van de afstand tussen jouw adres en het adres waar de dienstaanvraag moet plaatsvinden zodat je vooral jouw buurtgenoten een handje zal helpen. Je kan de straal zelf aanpassen indien je meer/minder aanvragen wil zien.

Met wat soort jobs kan ik makkelijk geld bijverdienen?

Dit hangt volledig af van jouw wensen en competenties. Er bestaan allerlei soorten bijverdiensten. Of je nu heel handig bent, creatief bent of ervaring hebt met lesgeven, er bestaat altijd wel een job in het domein waar je vertrouwd mee bent. De kunst is om een bijbaan te vinden die je met plezier zal doen en waar je jouw kwaliteiten maximaal kan benutten.

Op Ring Twice zijn de dienstaanvragen super gevarieerd en vind je zonder twijfel een bijbaan die goed bij jou past. Er bestaan 10 categorieën om alle bijbanen in te delen: van klussen tot babysitten tot bijbanen in de zorg. Het is dus absoluut niet nodig om over een bijzonder talent te beschikken om via Ring Twice te kunnen bijverdienen, als gepensioneerde of als werknemer! Pas je af en toe op bij jouw buren, waarom zou je dan niet solliciteren voor een bijverdienste als oppas? Zet je geregeld met gemak jouw nieuwe Ikea-meubels in elkaar? Solliciteer dan voor jobs voor de montage van meubels!

Wanneer moet ik beschikbaar zijn om te kunnen bijverdienen?

Dit is afhankelijk van de bijverdienste waarvoor je je kandidaat stelt. Sommige jobs vereisen een vaste beschikbaarheid van een aantal uren per week, andere bijbaantjes vinden één keer plaats en nog andere bijverdiensten hebben een vaste frequentie, bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks. Het voordeel van ons platform is dat je vrij bepaalt welke jobs je wenst uit te voeren en dus zelf in de hand hebt wanneer je wel of niet een bijverdienste wil.

Heb je veel vrije tijd dit weekend? Kijk dan eventjes voor een job als bijverdienste op Ring Twice. Misschien zoekt iemand uit jouw buurt net voor wat extra hulp bij het verhuizen of voor een andere dienst. Profiteer hiervan en stel je kandidaat! Je bent helemaal vrij om te kiezen wanneer je al dan niet wil bijverdienen met thuiswerk in functie van jouw planning en goesting. Dienstverlener worden en een bijverdienste hebben via Ring Twice is dus zeer flexibel en aangepast aan jouw mogelijkheden.

Is bijverdienen legaal?

Bijverdienen is legaal zolang alle bijverdiensten worden aangegeven. Het is dus van belang dat je bij het accepteren van een bijbaan goed informeert onder welk regime je werkt om zo te voorkomen dat je zwartwerk verricht. Met de opkomende problemen rondom niet-aangegeven arbeid of zwartwerk besloot de Belgische regering in 2017 in te grijpen door een duidelijk en gunstig fiscaal kader te voorzien voor het bijverdienen. Sindsdien kan iedereen veilig, legaal en verzekerd zijn inkomsten aanvullen door middel van bijverdiensten, mits dit via een erkend platform verloopt en mits het jaarlijkse totaalbedrag van €7 170,- niet wordt overschreden. Ring Twice is zo’n erkend platform en was zelfs het eerste platform dat in 2017 door de Belgische regering in de collaboratieve economie werd opgenomen. Op Ring Twice kan je dus bijverdienen en verdien je dus gegarandeerd bij volgens een transparant wettelijk kader! Concreet moet de uitbetaling van de diensten verplicht via het platform verlopen zodat jouw bijverdiensten bijgehouden kunnen worden en vervolgens kunnen worden doorgegeven aan de FOD financiën. Wanneer je jouw belastingaangifte zal doen op het voorgaande inkomstenjaar, zal het deel ‘diverse inkomsten’ reeds voor jou zijn ingevuld met wat je hebt bijverdiend.

Onder welk statuut kan ik bijverdienen?

De wet op de collaboratieve economie voorziet dat een particulier zonder speciaal statuut via een erkend platform tot €7 170,- per jaar mag bijverdienen. Zolang dit jaarlijkse totaalbedrag niet wordt overschreden, hoef je als particulier niets te ondernemen. Door via een erkende website een bijverdienste te hebben, ben je automatisch voorzien van een wettelijk legaal kader.
De jobs waarmee je kan bijverdienen op Ring Twice zijn dus binnen ieders handbereik: zowel particulieren als zelfstandigen kunnen op deze manier bijverdienen. Zelfstandigen genieten niet van het fiscaal voordelig belastingtarief, in de zin dat voor hen dezelfde inkomstenbelasting geldt als wanneer ze buiten het platform geld verdienen. Toch blijkt Ring Twice aantrekkelijk te zijn voor zelfstandigen omdat zij dankzij Ring Twice meer klanten vinden en daarmee de verdiensten als zelfstandigen hoger zijn. Op Ring Twice is er voor ieders wat wils!

Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn baan?

Een centje bijverdienen door bij te klussen op zaterdag of zondag, of zelfs door de week, ’s avonds of ook van jouw thuis uit? Dit wil iedereen! En dan nog eens een bijverdienste uitvoeren? Het kan allemaal! Toch zijn er een paar voorwaarden aan verbonden. Als particulier mag je tot €7 170,- per kalenderjaar bijverdienen, maar niet iedereen kan zomaar bijverdienen. Om te kunnen bijverdienen, moet het gaan om volgende bijverdiensten:
 • Bijverdiensten via erkende deelplatformen, zoals Ring Twice. Iedereen mag via een deelplatform zijn diensten aanbieden aan andere particulieren.

Als je binnen deze voorwaarden valt, mag jij zelf kiezen hoeveel je per klus vraagt. Dit wordt voor de aanvang van de dienst vastgelegd samen met de klant. Als jij als particulier te werk gaat, val je binnen de wet van de deeleconomie. Dit betekent dat jouw bijverdienste op zaterdag of bijverdienste op zondag het bedrag van €7 170 per jaar niet mag overschrijden. Voor inkomsten via een deelplatform, hier Ring Twice, moet je zelf geen aangifte doen. Deze worden automatisch aangegeven door Ring Twice op jouw belastingsbrief.

Hoeveel mag een gepensioneerde bijverdienen?

Als gepensioneerde een centje bijverdienen is mooi meegenomen, maar hoeveel mag je juist bijverdienen na jouw pensioen? Je mag tot €7 170,- per kalenderjaar bijverdienen als gepensioneerde. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals leeftijd, beroepsloopbaan en ook nog jouw type pensioen dat je krijgt.

Je mag bijverdienen als gepensioneerde in volgende situaties:
 • Je bent 65 jaar oud en ontvangt ofwel een rustpensioen ofwel een rust- en overlevingspensioen;
 • Je bent jonger dan 65, maar kan aantonen dat je minstens 45 jaar hebt gewerkt op de ingangsdatum van jouw eerste rustpensioen.
 • Je ontvangt een overgangsuitkering.

Als je binnen één van deze situaties valt, bepaal je de vergoeding van bijverdienste tot bijverdienste. Deze wordt voor het begin van de dienst vastgelegd met de klant. Als de limiet van €7 170 per kalenderjaar niet wordt overschreden, zullen de extra inkomsten geen invloed hebben op de belastingen van de belastingsplichtige. Bijverdienen als gepensioneerde wordt dus voor jou vergemakkelijkt dankzij deelplatformen zoals Ring Twice.

Hoe worden mijn bijverdiensten uitbetaald?

De uitbetaling van een bijverdienste vindt normaal gezien plaats na de uitvoering van de dienst en wordt gedaan op een bankrekening. Dit geldt ook voor Ring Twice. Na de uitvoering van de dienst is het de bedoeling dat je op het platform inlogt op jouw profiel om de job af te sluiten. Door dit te doen bevestig je ofwel het afgesproken forfetaire bedrag, ofwel bevestig je het aantal gepresteerde uren voor de job (in het geval dat je op basis van een uurtarief hebt gesolliciteerd voor de job). Nadat de job door jou is afgesloten zal de bijverdienste op jouw bankrekening worden uitbetaald.

Moet ik mijn bijverdienste verplicht aangeven?

Ja, je moet verplicht aangeven wat je bijverdient.
Op Ring Twice is elke verdiende euro legaal, en deze bijverdiensten moeten dus verplicht worden aangegeven. Het aangeven van een bijverdienste is gelukkig heel simpel. Wij registreren al jouw bijverdiensten en verwerken het in een speciaal voor jou aangepaste fiscale fiche. Vervolgens sturen we deze door naar zowel jou als de FOD financiën. Wanneer je jouw belastingaangifte doet over het voorgaande jaar zal het deel ‘diverse inkomsten’ reeds voor jou ingevuld zijn met het totaal van jouw bijverdienste.

Ben ik verzekerd als er iets gebeurt terwijl ik aan het bijverdienen ben?

De regels omtrent verzekeringen variëren van één werkgever tot de andere. Informeer dus altijd goed wat de voorwaarden zijn wanneer je een bijverdienste accepteert. Soms ben je standaard gedekt door een verzekering, zoals op Ring Twice, maar in andere gevallen, is er geen verzekering voorzien of moet deze expliciet aangevraagd worden. Dan is het afnemen van een verzekering de verantwoordelijkheid van de bijverdiener.

Wanneer je op Ring Twice bijverdient, is de verzekering standaard voor elke dienst voorzien. Het kan gebeuren dat je gewond raakt tijdens het uitvoeren van een klus of dat je materiële schade aanbrengt bij een klant tijdens het bijverdienen. In dergelijke gevallen, zal men de verzekering kunnen laten tussenkomen om de veroorzaakte schade te dekken. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende situaties waarbij de verzekering kan tussenkomen bij een bijverdienste.
Super eenvoudig!

De diensten die je zouden kunnen interesseren worden jou toegestuurd. Je kiest de jobs uit die je interessant vindt en jouw vergoeding. Eenmaal de dienst is uitgevoerd, ontvang je het geld rechtstreeks op jouw bankrekening.

Schrijf je in
Testimonial: Ring Twice, een bijverdienste voor iedereen
« Ring Twice creëert vertrouwen, zowel naar mij als naar de klant toe. »
Christian D.
Christian D.
 • Klusjesman
 • Petsitter
 • Thuishulp
Evaluaties (19)
Statistieken
100 %
Tevredenheid
46
Uitgevoerde jobs
 • Wie ben je?

  Ik ben Christian, 46 jaar en ik woon in Sint-Katelijne-Waver. Ik heb een nachtjob in het weekend waardoor ik door de week wel wat vrije tijd heb. Die dagen doe ik regelmatig een klusje via Ring Twice. Ik doe vooral tuinonderhoud en meestal doe ik dat bij senioren die hun tuin niet meer zelf kunnen onderhouden. Ik hou er zelf van om tijdens de week buiten te kunnen werken.

 • Hoe ben je bij Ring Twice terecht gekomen?

  Begin dit jaar begon ik na te denken over een bijverdienste. En ik hoorde een politicus in de media iets zeggen over de deeleconomie. Dus ben ik eens gaan opzoeken hoe dat precies in elkaar zat. Ik checkte de lijst met erkende platformen, en zo kwam ik Ring Twice tegen. Ik heb me ingeschreven als dienstverlener en al snel kon ik aan mijn eerste job beginnen. Het ging meteen vlot, dus ik was tevreden!

 • Waarom hou je ervan om via Ring Twice te werken?

  Het is flexibel en je kan selectief zijn. Je bepaalt zelf of je interesse hebt in de job of niet. Ik kijk naar de jobinhoud, of de job in mijn buurt is, enzoverder.
  Ik vind ook dat je op een spontane manier in contact komt met de klant en kunt beginnen samenwerken. Zowel voor de klant als dienstverlener is dit een fijne manier van werken. Je kan bovendien ook samen bepalen of het een eenmalige job is of eentje die vaker plaatsvindt. Voor mij als tuinman is dit natuurlijk heel interessant. Via Ring Twice werken is werken volgens je eigen ritme.
  Ik vind het ook een groot voordeel dat Ring Twice de tussenpersoon is. Dat creëert vertrouwen, zowel naar mij als naar de klant toe. Het evaluatiesysteem waarbij je vorige ervaringen van klanten kan zien, vind ik een heel goed systeem voor klanten om dienstverleners te kunnen selecteren.
  De betalingen lopen ook vlot en je hebt een handig overzicht in je account, zodat je die betalingen kan opvolgen. Je kan ook makkelijk volgen wat je per jaar al verdiend hebt en welke jobs je gedaan hebt.

Onze jobs als bijverdienste zijn beschikbaar over heel Beligë

 • Bijverdienste Antwerpen
 • Bijverdienste Gent
 • Bijverdienste Walem
 • Bijverdienste Deurne
 • Bijverdienste Berchem
 • Bijverdienste Leuven
 • Bijverdienste Ledeberg
 • Bijverdienste Stene
 • Bijverdienste Wilrijk
 • Bijverdienste Nieuwkerken-waas
 • Bijverdienste Sint-lambrechts-herk
 • Bijverdienste Brasschaat
 • Bijverdienste Koningshooikt
 • Bijverdienste Schoten
 • Bijverdienste Kessel lo
 • Bijverdienste Borgerhout
 • Bijverdienste Kapellen
 • Bijverdienste Koolkerke
 • Bijverdienste Kortrijk
 • Bijverdienste Schilde

Type beschikbare bijverdienste

 • Bijverdienen, Bijverdienen pensioen, Bijverdienste thuiswerk, Bijverdienen thuis, 500 euro bijverdienen, Bijverdienste weekend, Bijverdienen als gepensioneerde, Bijverdienste avond
contact
Vind je het antwoord niet op jouw vraag?
We zijn er om jou te helpen!
Doe zoals onze 36.000 dienstverleners!
Sluit je gratis aan