Op zoek naar weekendwerk?

Wil je graag wat bijverdienen tijdens het weekend op een flexibele manier? Ben je op zoek naar weekendwerk als student of werknemer? Ontdek duizenden beschikbare jobs voor het weekend.

Weekend werk: Vind weekendwerk als bijverdienste

Heeft u in het weekend tijd en wilt u deze tijd graag benutten door te werken? Bent u werknemer of student en wilt u graag uw inkomsten aanvullen door middel van weekendwerk? Het is niet altijd gemakkelijk om vacatures voor weekendwerk te vinden die aansluiten op uw competenties en ook nog eens in de planning van uw weekend passen. Weekendwerk als student of zaterdagwerk als extra bijverdienste? Dat is mogelijk bij ons!

Op een platform van collaboratieve economie, zoals Ring Twice, vindt u weekend werk in een handomdraai! U blijft superflexibel want u werkt alleen wanneer en waar u het wilt, en er is geen voorkennis vereist. Maak een profiel aan op ons platform en solliciteer voor verschillende weekendjobs. Ons platform biedt u de mogelijkheid om flexibel binnen een duidelijk en gunstig fiscaal kader te werken. Twijfel dus niet langer, schrijf u in als dienstverlener voor weekend werk, en maak deel uit van onze gemeenschap van 12.000 dienstverleners, elk met eigen competenties en beschikbaarheden.

Bijverdienste weekendwerk: Is dat legaal?

Of weekendwerk legaal is hangt volledig af van of het werk dat in het weekend verricht wordt, door de werkgever wordt aangegeven. Wanneer dit wel het geval is, werkt u binnen een legaal kader en dus legaal. Wanneer dit niet het geval is, werkt u in het zwart en is het weekendwerk niet legaal. Informeert u zich dus zeker goed wanneer u aan weekendwerk begint.
Op Ring Twice is al het weekendwerk legaal. Wij zijn namelijk een platform van collaboratieve economie, erkend door de Belgische regering. Dat wil zeggen dat u als particulier bij het uitvoeren van werk in het weekend geniet van een legaal en gunstig fiscaal kader. De inkomsten die voortkomen uit weekend werk worden op ons platform niet beschouwd als beroepsinkomsten zolang het jaarlijkse totaalbedrag van €6.390,- niet overschreden wordt.

Weekendwerk als student, is dat mogelijk?

Als student extra geld verdienen met weekendwerk is altijd mooi meegenomen. Het is niet altijd eenvoudig om weekendwerk als student te vinden: u hangt vast aan een contract, uw werknemer is niet altijd even flexibel. Daarom is Ring Twice een goede oplossing om weekendwerk te vinden, wanneer en waar u wilt! Wilt u één week liever zaterdagwerk doen? Maar de week erop past zondagwerk beter in uw planning? Geen probleem! Op Ring Twice blijft u superflexibel: u kiest zelf op welke jobs u solliciteert en hoeveel u per dienst verdient! U hebt een scala aan verschillende aanbiedingen weekendwerk in de verschillende categorieën: van kinderoppas worden tot het gras afmaaien van uw buurman. En dat allemaal in uw buurt!

De bedragen die u als student verdient voor weekendwerk via de goedgekeurde platformen komen niet in aanmerking binnen de wettelijke limiet van het inkomen van studentenwerk (475 uur) (hetzij als werknemer of zelfstandige). Opgelet: om fiscaal nog steeds als ten laste te worden beschouwd, mag u als student tijdens het belastbaar tijdperk niet meer dan €3.200,- (geïndexeerd voor 2017) netto-belastbaar bedrag ontvangen.

Kan ik weekend werk doen als particulier?

Ja, of u nu wel of niet werkt gedurende de week, het is altijd toegestaan om als particulier ook in het weekend te werken. U werkt in zo’n geval onder het regime van de collaboratieve economie. U kunt weekendwerk doen en zo uw inkomsten aanvullen met een totaalbedrag van €6.390,- per jaar. Ring Twice is een platform van de collaboratieve economie. Dit betekent dat u in uw vrije tijd in het weekend kunt werken zonder speciaal statuut. Wij zullen pas van u verwachten dat u zich onderschikt aan een statuut van zelfstandige in bijberoep, wanneer u het wettelijk toegestane jaarlijkse totaalbedrag van €6.390,- overschrijdt. Zaterdagwerk of zondagwerk doen om als particulier uw inkomsten aan te vullen is dus absoluut mogelijk.

Wat zijn de werktijden van weekendwerk?

Dat hangt totaal af van het weekendwerk dat u doet. Vaak worden de werktijden voor werk in het weekend vooraf bepaald. Maar u kunt ook weekendwerk doen en toch super flexibel blijven in het weekend. Dit geldt bijvoorbeeld voor jobs die op platformen van de collaboratieve economie als Ring Twice worden aangeboden. U hoeft geen rekening te houden met een minimaal aantal te presteren uren wanneer u via Ring Twice weekendwerk wilt doen. Wanneer u bijvoorbeeld gedurende een maand geen zin heeft om te werken, dan is dat geen probleem. Onze dienstverleners werken helemaal volgens hun eigen wensen en (financiële) behoeftes. Wilt u weekendwerk doen om uw inkomen aan te vullen? Daar is het platform helemaal voor geschikt. Wees wel zo duidelijk mogelijk naar de klant toe op het moment dat u voor een dienstaanvraag solliciteert om geen foute verwachtingen te creëren.

Hoe vergroot ik mijn kansen op weekendwerk?

Op ons platform van collaboratieve economie, solliciteert u voor een dienstaanvraag en vervolgens selecteert de klant u als dienstverlener. Het is dus heel belangrijk om uw profiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de klant en om zo goed mogelijk te communiceren.Wanneer u zich bij ons inschrijft, moet u een profiel als dienstverlener aanmaken. Dit is het profiel dat de klant zal zien op het moment dat u op het platform voor de dienstaanvraag solliciteert, en dus een belangrijk visitekaartje naar de klant toe. Kortom: met een goed profiel vergroot u uw kansen dat een klant eerder u selecteert dan een andere dienstverlener en dus uw kansen om te werken.

Uw dienstverlenersprofiel bevat verschillende onderdelen die als belangrijke maatstaf dienen voor het vertrouwen dat de klant u zal toekennen bij het bezichtigen van uw sollicitatie; allereerst vragen wij u om een profielfoto toe te voegen waar uw gezicht duidelijk zichtbaar is zodat de dienstaanvrager weet wie straks voor de deur zal staan. Daarnaast vragen wij om een korte biografie te schrijven om uzelf aan de klant voor te stellen: voornaam, algemene kennis, waarom u bent ingeschreven op Ring Twice, kwaliteiten, etc… Bij het beoordelen van uw sollicitatie zal de klant de beschrijving bekijken evenals de beschrijvingen bij elke categorie waarin u weekendwerk aanbiedt. Wilt u graag uw diensten als tuinman aanbieden? Bij uw selectie ‘Tuinieren’ geeft u een korte beschrijving van uw ervaringen op dat gebied, of de ervaring dat inhoudt dat u af en toe het gras maait bij uw ouders of dat u jobs in tuinonderhoud bij u thuis uitvoert.

Hoe word ik uitbetaald voor weekendwerk?

De uitbetaling van een dienst vindt normaal gezien na de uitvoering plaats en wordt gedaan op een bankrekening. Dit geldt ook voor Ring Twice. Na de uitvoering van de dienst is het de bedoeling dat u op het platform inlogt op uw profiel om het weekend werk af te sluiten. Door dit te doen bevestigt u ofwel het afgesproken forfaitaire bedrag, ofwel bevestigt u het aantal gepresteerde uren voor de weekendjob (in het geval dat u op basis van een uurtarief heeft gesolliciteerd voor zaterdagwerk of zondagwerk). Nadat de job door u en door de klant is afgesloten zal het bedrag op uw bankrekening worden uitbetaald.

Ben ik verzekerd als mij tijdens het weekendwerk iets overkomt?

Een verzekering wordt niet standaard door de werkgever voorzien. Informeer dus altijd goed wat de voorwaarden zijn wanneer u weekend werk accepteert. Bij Ring Twice bent u standaard voorzien van een verzekering: u bent dus altijd beschermd wanneer u via Ring Twice weekendwerk verricht. Om meer te weten te komen over de verschillende situaties waarbij onze verzekering tussenkomt kunt u een kijkje nemen op deze pagina.

Moet ik mijn opbrengsten van weekendwerk verplicht aangeven?

Ja, bijverdienen in het weekend betekent dat u verplicht de verdiensten van weekendwerk moet aangeven. Op Ring Twice is elke verdiende euro legaal, en deze opbrengsten moeten dus verplicht worden aangegeven. Het aangeven van uw opbrengsten is gelukkig heel simpel. Wij registreren al uw opbrengsten van het weekend werk en verwerken het in een speciaal voor u aangepaste fiscale fiche. Vervolgens sturen deze door naar zowel u als de FOD financiën. Wanneer u uw belastingaangifte doet voor het voorgaande jaar zal het deel ‘diverse inkomsten’ reeds voor u ingevuld zijn.

Super eenvoudig!

De diensten die u zouden kunnen interesseren worden u toegestuurd. U kiest de jobs uit die u interessant vindt en uw vergoeding. Eenmaal de dienst is uitgevoerd, ontvangt u het geld rechtstreeks op uw bankrekening.

Schrijf u in
Testimonial: Ring Twice als weekendwerk met flexibiliteit als meerwaarde
« Het is altijd leuk om bij mensen te komen en hen te helpen. »
Mathieu V.
Mathieu V.
 • Klusjesman
 • Informaticus
 • DJ
Evaluaties (63)
Statistieken
97,8 %
Tevredenheid
90
Uitgevoerde jobs
 • Wie ben je?

  Ik ben Mathieu, 26 jaar en ik woon in Brugge. Overdag werk ik als monteur van houtbewerkingsmachines. En na mijn uren doe ik als handige harry klusjes via Ring Twice. Klussen is zeker mijn passie. Ik sta er ook altijd voor open om bij te leren.

 • Hoe ben je bij Ring Twice terecht gekomen?

  Ik wou iets bijverdienen en vond niet meteen wat ik wilde. Toen ik dan toevallig in een blaadje van Hubo bladerde, kwam ik Ring Twice tegen. Ik las dat er een samenwerking was tussen jullie, en dacht dat het wel interessant kon zijn om Ring Twice eens uit te proberen.
  Mijn eerste job was trouwens toevallig bij iemand die ik kende. We hadden het allebei niet in de gaten, tot op het moment dat ik er binnenkwam. Dat was een leuke eerste ervaring.
  Intussen ben ik al een jaar actief als dienstverlener via Ring Twice. En ik ben nu een Ring Twice-ambassadeur!

 • Waarom hou je ervan om via Ring Twice te werken?

  In de eerste plaats vind ik de flexibiliteit echt een meerwaarde. Je kiest je uren zelf. Als je eens een rustige week hebt, plan je wat Ring Twice-jobs in. En als het te druk is, doe je dat simpelweg niet. Je doet het op je eigen tempo.
  Het is bovendien altijd leuk om bij mensen te komen en hen te helpen. Met veel verschillende soorten jobs.
  Het sociale aspect is ook echt wel een meerwaarde voor sommige klanten. Ik merk namelijk dat mensen het fijn vinden om eens een babbel te doen. Soms hebben mensen een verminderd contact met hun sociaal netwerk, en dan ben je als dienstverlener ook een beetje een luisterend oor.
  Tot slot is het echt een pluspunt dat het team van Ring Twice klaarstaat voor advies en hulp. Als ik hen contacteer met een vraag bijvoorbeeld, word ik snel geholpen.

Onze jobs voor in het weekend zijn beschikbaar over heel België

 • Weekendwerk Antwerpen
 • Weekendwerk Gent
 • Weekendwerk Walem
 • Weekendwerk Deurne
 • Weekendwerk Berchem
 • Weekendwerk Leuven
 • Weekendwerk Ledeberg
 • Weekendwerk Stene
 • Weekendwerk Wilrijk
 • Weekendwerk Nieuwkerken-waas
 • Weekendwerk Sint-lambrechts-herk
 • Weekendwerk Brasschaat
 • Weekendwerk Koningshooikt
 • Weekendwerk Schoten
 • Weekendwerk Kessel lo
 • Weekendwerk Borgerhout
 • Weekendwerk Kapellen
 • Weekendwerk Koolkerke
 • Weekendwerk Kortrijk
 • Weekendwerk Schilde

Type beschikbaar weekendwerk

 • Weekendwerk student, Job week end, Zaterdagwerk, Weekendwerk 2x12u, Jobstudent weekendwerk, Vacatures weekendwerk, Weekendwerk bijverdienste, Ik zoek weekendwerk
contact
Vindt u niet het antwoord op uw vraag?
We zijn er om u te helpen!
Doe zoals onze 36.000 dienstverleners!
Sluit je gratis aan