Op zoek naar weekendwerk?

Wil je graag wat bijverdienen tijdens het weekend op een flexibele manier? Ben je op zoek naar weekendwerk als student of werknemer? Ontdek duizenden beschikbare jobs voor het weekend.

Weekend werk: Vind weekendwerk als bijverdienste

Heb je in het weekend tijd en wil je deze tijd graag benutten door te werken? Ben je werknemer of student en wil je graag jouw inkomsten aanvullen door middel van weekendwerk? Het is niet altijd gemakkelijk om vacatures voor weekendwerk te vinden die aansluiten op jouw competenties en ook nog eens in de planning van jouw weekend passen. Weekendwerk als student of zaterdagwerk als extra bijverdienste? Dat is mogelijk bij ons!

Op een platform van collaboratieve economie, zoals Ring Twice, vind je weekend werk in een handomdraai! Je blijft superflexibel want je werkt alleen wanneer en waar jij het wil, en er is geen voorkennis vereist. Maak een profiel aan op ons platform en solliciteer voor verschillende weekendjobs. Ons platform biedt jou de mogelijkheid om flexibel binnen een duidelijk en gunstig fiscaal kader te werken. Twijfel dus niet langer, schrijf je in als dienstverlener voor weekend werk, en maak deel uit van onze gemeenschap van 12.000 dienstverleners, elk met eigen competenties en beschikbaarheden.

Bijverdienste weekendwerk: Is dat legaal?

Of weekendwerk legaal is hangt volledig af van of het werk dat in het weekend verricht wordt, door de werkgever wordt aangegeven. Wanneer dit wel het geval is, werk je binnen een legaal kader en dus legaal. Wanneer dit niet het geval is, werk je in het zwart en is het weekendwerk niet legaal. Informeer je je dus zeker goed wanneer je aan weekendwerk begint.

Op Ring Twice is al het weekendwerk legaal. Wij zijn namelijk een platform van collaboratieve economie, erkend door de Belgische regering. Dat wil zeggen dat je als particulier bij het uitvoeren van werk in het weekend geniet van een legaal en gunstig fiscaal kader. De inkomsten die voortkomen uit weekend werk worden op ons platform niet beschouwd als beroepsinkomsten zolang het jaarlijkse totaalbedrag van €7 170,- niet overschreden wordt.

Weekendwerk als student, is dat mogelijk?

Als student extra geld verdienen met weekendwerk is altijd mooi meegenomen. Het is niet altijd eenvoudig om weekendwerk als student te vinden: je hangt vast aan een contract, jouw werknemer is niet altijd even flexibel. Daarom is Ring Twice een goede oplossing om weekendwerk te vinden, wanneer en waar je wil! Wil je één week liever zaterdagwerk doen? Maar de week erop past zondagwerk beter in jouw planning? Geen probleem! Op Ring Twice blijf je superflexibel: je kiest zelf op welke jobs je solliciteert en hoeveel je per dienst verdient! Je hebt een scala aan verschillende aanbiedingen weekendwerk in de verschillende categorieën: van kinderoppas worden tot het gras afmaaien van jouw buurman. En dat allemaal in jouw buurt!

De bedragen die je als student verdient voor weekendwerk via de goedgekeurde platformen komen niet in aanmerking binnen de wettelijke limiet van het inkomen van studentenwerk (475 uur) (hetzij als werknemer of zelfstandige). Opgelet: om fiscaal nog steeds als ten laste te worden beschouwd, mag je als student tijdens het belastbaar tijdperk niet meer dan €3.200,- (geïndexeerd voor 2017) netto-belastbaar bedrag ontvangen.

Kan ik weekend werk doen als particulier?

Ja, of je nu wel of niet werkt gedurende de week, het is altijd toegestaan om als particulier ook in het weekend te werken. Je werkt in zo’n geval onder het regime van de collaboratieve economie. Je kan weekendwerk doen en zo jouw inkomsten aanvullen met een totaalbedrag van €7 170,- per jaar. Ring Twice is een platform van de collaboratieve economie. Dit betekent dat je in jouw vrije tijd in het weekend kan werken zonder speciaal statuut. Wij zullen pas van jou verwachten dat je je onderschikt aan een statuut van zelfstandige in bijberoep, wanneer je het wettelijk toegestane jaarlijkse totaalbedrag van €7 170,- overschrijdt. Zaterdagwerk of zondagwerk doen om als particulier jouw inkomsten aan te vullen is dus absoluut mogelijk.

Wat zijn de werktijden van weekendwerk?

Dat hangt totaal af van het weekendwerk dat je doet. Vaak worden de werktijden voor werk in het weekend vooraf bepaald. Maar je kan ook weekendwerk doen en toch super flexibel blijven in het weekend. Dit geldt bijvoorbeeld voor jobs die op platformen van de collaboratieve economie als Ring Twice worden aangeboden. Je hoeft geen rekening te houden met een minimaal aantal te presteren uren wanneer je via Ring Twice weekendwerk wil doen. Wanneer je bijvoorbeeld gedurende een maand geen zin hebt om te werken, dan is dat geen probleem. Onze dienstverleners werken helemaal volgens hun eigen wensen en (financiële) behoeftes. Wil je weekendwerk doen om jouw inkomen aan te vullen? Daar is het platform helemaal voor geschikt. Wees wel zo duidelijk mogelijk naar de klant toe op het moment dat je voor een dienstaanvraag solliciteert om geen foute verwachtingen te creëren.

Hoe vergroot ik mijn kansen op weekendwerk?

Op ons platform van collaboratieve economie, solliciteer je voor een dienstaanvraag en vervolgens selecteert de klant jou als dienstverlener. Het is dus heel belangrijk om jouw profiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de klant en om zo goed mogelijk te communiceren.Wanneer je je bij ons inschrijft, moet je een profiel als dienstverlener aanmaken. Dit is het profiel dat de klant zal zien op het moment dat jij op het platform voor de dienstaanvraag solliciteert, en dus een belangrijk visitekaartje naar de klant toe. Kortom: met een goed profiel vergroot je jouw kansen dat een klant eerder jou selecteert dan een andere dienstverlener en dus jouw kansen om te werken.

Jouw dienstverlenersprofiel bevat verschillende onderdelen die als belangrijke maatstaf dienen voor het vertrouwen dat de klant jou zal toekennen bij het bezichtigen van jouw sollicitatie; allereerst vragen wij jou om een profielfoto toe te voegen waar jouw gezicht duidelijk zichtbaar is zodat de dienstaanvrager weet wie straks voor de deur zal staan. Daarnaast vragen wij om een korte biografie te schrijven om jezelf aan de klant voor te stellen: voornaam, algemene kennis, waarom je bent ingeschreven op Ring Twice, kwaliteiten, etc… Bij het beoordelen van jouw sollicitatie zal de klant de beschrijving bekijken evenals de beschrijvingen bij elke categorie waarin je weekendwerk aanbiedt. Wil je graag jouw diensten als tuinman aanbieden? Bij jouw selectie ‘Tuinieren’ geef je een korte beschrijving van jouw ervaringen op dat gebied, of de ervaring dat inhoudt dat je af en toe het gras maait bij jouw ouders of dat je jobs in tuinonderhoud bij jou thuis uitvoert.

Hoe word ik uitbetaald voor weekendwerk?

De uitbetaling van een dienst vindt normaal gezien na de uitvoering plaats en wordt gedaan op een bankrekening. Dit geldt ook voor Ring Twice. Na de uitvoering van de dienst is het de bedoeling dat je op het platform inlogt op jouw profiel om het weekend werk af te sluiten. Door dit te doen bevestig je ofwel het afgesproken forfaitaire bedrag, ofwel bevestig je het aantal gepresteerde uren voor de weekendjob (in het geval dat je op basis van een uurtarief hebt gesolliciteerd voor zaterdagwerk of zondagwerk). Nadat de job door jou en door de klant is afgesloten zal het bedrag op jouw bankrekening worden uitbetaald.

Ben ik verzekerd als mij tijdens het weekendwerk iets overkomt?

Een verzekering wordt niet standaard door de werkgever voorzien. Informeer dus altijd goed wat de voorwaarden zijn wanneer je weekend werk accepteert. Bij Ring Twice ben je standaard voorzien van een verzekering: je bent dus altijd beschermd wanneer je via Ring Twice weekendwerk verricht. Om meer te weten te komen over de verschillende situaties waarbij onze verzekering tussenkomt kan je een kijkje nemen op deze pagina.

Moet ik mijn opbrengsten van weekendwerk verplicht aangeven?

Ja, bijverdienen in het weekend betekent dat je verplicht de verdiensten van weekendwerk moet aangeven. Op Ring Twice is elke verdiende euro legaal, en deze opbrengsten moeten dus verplicht worden aangegeven. Het aangeven van jouw opbrengsten is gelukkig heel simpel. Wij registreren al jouw opbrengsten van het weekend werk en verwerken het in een speciaal voor jou aangepaste fiscale fiche. Vervolgens sturen we deze door naar zowel jou als de FOD financiën. Wanneer je je belastingaangifte doet voor het voorgaande jaar zal het deel ‘diverse inkomsten’ reeds voor jou ingevuld zijn.
Super eenvoudig!

De diensten die je zouden kunnen interesseren worden jou toegestuurd. Je kiest de jobs uit die je interessant vindt en jouw vergoeding. Eenmaal de dienst is uitgevoerd, ontvang je het geld rechtstreeks op jouw bankrekening.

Schrijf je in
Testimonial: Ring Twice als weekendwerk met flexibiliteit als meerwaarde
« Het is altijd leuk om bij mensen te komen en hen te helpen. »
Mathieu V.
Mathieu V.
 • Klusjesman
 • Informaticus
 • DJ
Evaluaties (63)
Statistieken
97,8 %
Tevredenheid
90
Uitgevoerde jobs
 • Wie ben je?

  Ik ben Mathieu, 26 jaar en ik woon in Brugge. Overdag werk ik als monteur van houtbewerkingsmachines. En na mijn uren doe ik als handige harry klusjes via Ring Twice. Klussen is zeker mijn passie. Ik sta er ook altijd voor open om bij te leren.

 • Hoe ben je bij Ring Twice terecht gekomen?

  Ik wou iets bijverdienen en vond niet meteen wat ik wilde. Toen ik dan toevallig in een blaadje van Hubo bladerde, kwam ik Ring Twice tegen. Ik las dat er een samenwerking was tussen jullie, en dacht dat het wel interessant kon zijn om Ring Twice eens uit te proberen.
  Mijn eerste job was trouwens toevallig bij iemand die ik kende. We hadden het allebei niet in de gaten, tot op het moment dat ik er binnenkwam. Dat was een leuke eerste ervaring.
  Intussen ben ik al een jaar actief als dienstverlener via Ring Twice. En ik ben nu een Ring Twice-ambassadeur!

 • Waarom hou je ervan om via Ring Twice te werken?

  In de eerste plaats vind ik de flexibiliteit echt een meerwaarde. Je kiest je uren zelf. Als je eens een rustige week hebt, plan je wat Ring Twice-jobs in. En als het te druk is, doe je dat simpelweg niet. Je doet het op je eigen tempo.
  Het is bovendien altijd leuk om bij mensen te komen en hen te helpen. Met veel verschillende soorten jobs.
  Het sociale aspect is ook echt wel een meerwaarde voor sommige klanten. Ik merk namelijk dat mensen het fijn vinden om eens een babbel te doen. Soms hebben mensen een verminderd contact met hun sociaal netwerk, en dan ben je als dienstverlener ook een beetje een luisterend oor.
  Tot slot is het echt een pluspunt dat het team van Ring Twice klaarstaat voor advies en hulp. Als ik hen contacteer met een vraag bijvoorbeeld, word ik snel geholpen.

Onze jobs voor in het weekend zijn beschikbaar over heel België

 • Weekendwerk Antwerpen
 • Weekendwerk Gent
 • Weekendwerk Walem
 • Weekendwerk Deurne
 • Weekendwerk Berchem
 • Weekendwerk Leuven
 • Weekendwerk Ledeberg
 • Weekendwerk Stene
 • Weekendwerk Wilrijk
 • Weekendwerk Nieuwkerken-waas
 • Weekendwerk Sint-lambrechts-herk
 • Weekendwerk Brasschaat
 • Weekendwerk Koningshooikt
 • Weekendwerk Schoten
 • Weekendwerk Kessel lo
 • Weekendwerk Borgerhout
 • Weekendwerk Kapellen
 • Weekendwerk Koolkerke
 • Weekendwerk Kortrijk
 • Weekendwerk Schilde

Type beschikbaar weekendwerk

 • Weekendwerk student, Job week end, Zaterdagwerk, Weekendwerk 2x12u, Jobstudent weekendwerk, Vacatures weekendwerk, Weekendwerk bijverdienste, Ik zoek weekendwerk
contact
Vind je het antwoord niet op jouw vraag?
We zijn er om jou te helpen!
Doe zoals onze 36.000 dienstverleners!
Sluit je gratis aan