Op zoek naar weekendwerk?

Ring Twice, het nummer 1 platform om bij te verdienen met weekendwerk op een flexibele manier! Ontdek meer dan 4.000 jobs per week en verdien zo wat bij in je vrije tijd!

Sluit je aan, maak een profiel aan als dienstverlener en vind nu nog een weekendwerk dat jou schikt!

weekend job
Nieuwe job
Job uitbetaald!
€ 150
Verdiend op Ring Twice
€ 6.245
weekend-job-header-thumb
Thomas
4.85/5

Bijverdienste weekendwerk: is dat legaal?

Of weekendwerk legaal is, hangt volledig af van het feit dat het werk dat in het weekend verricht wordt, al dan niet door de werkgever wordt aangegeven. Wanneer dit wel het geval is, werk je binnen een legaal kader en dus legaal. Wanneer dit niet het geval is, werk je in het zwart en is het weekendwerk niet legaal. Informeer hier dus zeker goed naar wanneer je aan weekendwerk begint. Op Ring Twice is al het weekendwerk legaal. Wij zijn namelijk een platform van collaboratieve economie, erkend door de Belgische regering. Dat wil zeggen dat je als particulier bij het uitvoeren van werk in het weekend geniet van een legaal en gunstig fiscaal kader. De inkomsten die voortkomen uit weekend werk worden op ons platform niet beschouwd als beroepsinkomsten zolang het jaarlijkse totaalbedrag van €7.460,- niet overschreden wordt.

bijverdienste weekendwerk

Op zoek naar weekendwerk vacatures?

Heb je in het weekend tijd en wil je deze tijd graag benutten door te werken? Het is niet altijd gemakkelijk om vacatures voor weekendwerk te vinden die aansluiten op jouw competenties en ook nog eens in de planning van jouw weekend passen. Dit is wel mogelijk bij ons! Hier zijn een paar voorbeelden van jobs voor het weekend: klusjesman weekendwerk Antwerpen, verhuizer weekendwerk Gent, leraar wiskunde weekendwerk Aalst, klusjesman weekendwerk Turnhout.

 

vacature weekendwerk
Het verhaal van Mathieu
weekendwerk mathieu
Mathieu
63 reviews
Ik ben Mathieu, 26 jaar en ik woon in Brugge. Overdag werk ik als monteur van houtbewerkingsmachines. Na mijn uren doe ik klusjes via Ring Twice, wat mijn passie is. Ik sta altijd open voor bijleren. Ik ontdekte Ring Twice toen ik op zoek was naar bijverdiensten. De samenwerking tussen Ring Twice en Hubo trok mijn aandacht. Mijn eerste klus was toevallig bij iemand die ik kende, wat een leuke ervaring was. Nu ben ik al een jaar actief als dienstverlener via Ring Twice en een trotse Ring Twice-ambassadeur.
« Het is altijd leuk om bij mensen te komen en hen te helpen. »
Ik waardeer de flexibiliteit van Ring Twice, waar je je eigen uren kunt kiezen. Het sociale aspect en de steun van het Ring Twice-team zijn extra voordelen.

Veelgestelde vragen

Als student extra geld verdienen met weekendwerk is altijd mooi meegenomen. Het is niet altijd eenvoudig om weekendwerk als student te vinden: je hangt vast aan een contract, jouw werknemer is niet altijd even flexibel. Daarom is Ring Twice een goede oplossing om weekendwerk te vinden, wanneer en waar je wil! Wil je een week liever zaterdagwerk doen? Maar de week erop past zondagwerk beter in jouw planning? Geen probleem! Op Ring Twice blijf je superflexibel: je kiest zelf op welke jobs je solliciteert en hoeveel je per dienst verdient! Je hebt een scala aan verschillende aanbiedingen weekendwerk in de verschillende categorieën: van kinderoppas worden tot het gras afmaaien van jouw buurman. En dat allemaal in jouw buurt! De bedragen die je als student verdient voor weekendwerk via de goedgekeurde platformen komen niet in aanmerking binnen de wettelijke limiet van het inkomen van studentenwerk (475 uur) (hetzij als werknemer of zelfstandige). Opgelet: om fiscaal nog steeds als ten laste te worden beschouwd, mag je als student tijdens het belastbaar tijdperk niet meer dan €3.490,- (aanslagjaar 2023) netto-belastbaar bedrag ontvangen.

Ja, of je nu wel of niet werkt gedurende de week, het is altijd toegestaan om als particulier ook in het weekend te werken. Je werkt in zo’n geval onder het regime van de collaboratieve economie. Je kan weekendwerk doen en zo jouw inkomsten aanvullen met een totaalbedrag van €7.460,- per jaar. Ring Twice is een platform van de collaboratieve economie. Dit betekent dat je in jouw vrije tijd in het weekend kan werken zonder speciaal statuut. Wij zullen pas van jou verwachten dat je je onderschikt aan een statuut van zelfstandige in bijberoep, wanneer je het wettelijk toegestane jaarlijkse totaalbedrag van €7.460,- overschrijdt. Zaterdagwerk of zondagwerk doen om als particulier jouw inkomsten aan te vullen is dus absoluut mogelijk.

Dat hangt totaal af van het weekendwerk dat je doet. Vaak worden de werktijden voor werk in het weekend vooraf bepaald. Maar je kan ook weekendwerk doen en toch super flexibel blijven in het weekend. Dit geldt bijvoorbeeld voor jobs die op platformen van de collaboratieve economie als Ring Twice worden aangeboden. Je hoeft geen rekening te houden met een minimaal aantal te presteren uren wanneer je via Ring Twice weekendwerk wil doen. Wanneer je bijvoorbeeld gedurende een maand geen zin hebt om te werken, dan is dat geen probleem. Onze dienstverleners werken helemaal volgens hun eigen wensen en (financiële) behoeftes. Wil je weekendwerk doen om jouw inkomen aan te vullen? Daar is het platform helemaal voor geschikt. Wees wel zo duidelijk mogelijk naar de klant toe op het moment dat je voor een dienstaanvraag solliciteert om geen foute verwachtingen te creëren.

Op ons platform van collaboratieve economie, solliciteer je voor een dienstaanvraag en vervolgens selecteert de klant jou als dienstverlener. Het is dus heel belangrijk om jouw profiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de klant en om zo goed mogelijk te communiceren. Wanneer je je bij ons inschrijft, moet je een profiel als dienstverlener aanmaken. Dit is het profiel dat de klant zal zien op het moment dat jij op het platform voor de dienstaanvraag solliciteert, en dus een belangrijk visitekaartje naar de klant toe. Kortom: met een goed profiel vergroot je jouw kansen dat een klant eerder jou selecteert dan een andere dienstverlener en dus jouw kansen om te werken.

De uitbetaling van een dienst vindt na de uitvoering plaats en wordt gedaan op een bankrekening. Dit geldt ook voor Ring Twice. Na de uitvoering van de dienst is het de bedoeling dat je op het platform inlogt op jouw profiel om het weekend werk af te sluiten. Door dit te doen bevestig je ofwel het afgesproken forfaitaire bedrag, ofwel bevestig je het aantal gepresteerde uren voor de weekendjob (in het geval dat je op basis van een uurtarief hebt gesolliciteerd voor zaterdagwerk of zondagwerk). Nadat de job door jou en door de klant is afgesloten zal het bedrag op jouw bankrekening worden uitbetaald.

Een verzekering wordt niet standaard door de werkgever voorzien. Informeer dus altijd goed wat de voorwaarden zijn wanneer je weekend werk accepteert. Bij Ring Twice ben je steeds voorzien van een verzekering: je bent dus altijd beschermd wanneer je via Ring Twice weekendwerk verricht. Om meer te weten te komen over de verschillende situaties waarbij onze verzekering tussenkomt, kan je een kijkje nemen op deze pagina.

Ja, bijverdienen in het weekend betekent dat je verplicht de verdiensten van weekendwerk moet aangeven. Op Ring Twice is elke verdiende euro legaal, en deze opbrengsten moeten dus verplicht worden aangegeven. Het aangeven van jouw opbrengsten is gelukkig heel simpel. Wij registreren al jouw opbrengsten van het weekend werk en verwerken het in een speciaal voor jou aangepaste fiscale fiche. Vervolgens sturen we deze door naar zowel jou als de FOD Financiën. Wanneer je je belastingaangifte doet voor het voorgaande jaar zal het deel ‘diverse inkomsten’ reeds voor jou ingevuld zijn.