Op zoek naar een vakantiejob?

Ring Twice, het nummer 1 platform als je in je buurt wil bijverdienen!
Ontdek meer dan 4.000 vakantiejobs per week om extra geld te verdienen wanneer jij dat wil!

Maak een profiel als dienstverlener aan en vind nu nog vakantiewerk dat jou schikt!

vakantiejob
Nieuwe job
Job uitbetaald!
€ 150
Verdiend op Ring Twice
€ 6.245
vakantiejob
Sofie
4.8/5

Vind een vakantiejob die bij je past!

In vakantieperiodes kiezen steeds meer mensen ervoor om extra zakgeld te verdienen door te werken. Of je nu spaart voor een reis of gewoon wat extra wilt bijverdienen, het vinden van passend vakantiewerk is niet altijd eenvoudig. Praktische vragen over betaling en invloed op toeslagen komen ook om de hoek kijken. Ring Twice biedt een ideale oplossing met diverse, flexibele vakantiejobs. Inschrijven op ons platform duurt slechts enkele minuten. Via Ring Twice, werk je altijd binnen een legaal kader en geniet je van volledige verzekering. Waag je kans, maak een profiel aan en help jouw buurtgenoten wanneer het jou uitkomt.

vakantiewerk

Zoek jij vakantiejob vacatures?

Ben jij op zoek naar onze meest populaire vakantiejobs? Hier zijn de populairste jobs per stad: Babysitting vakantiejob Gent, Petsitting vakantiejob Kortrijk, Bijles geven vakantiejob Brugge, Huishoudhulp vakantiejob RoeselareFotograaf vakantiejob Leuven.

vakantiewerk vacatures
Het verhaal van Geoffroy
vakantiejob geoffroy
Geoffroy
17 reviews
Ik ben Geoff, een ondernemend persoon die graag actief bezig is. Ongeveer een jaar geleden besloot ik bij te verdienen in mijn vrije tijd, waardoor ik mijn passie voor tuinieren verder kon ontdekken. Ik ontdekte Ring Twice toen ik hoorde over de wet op de deeleconomie en werd al snel een tevreden gebruiker.
« Helemaal iets voor mij om mijn tijd nuttig te besteden en mijn passie voor tuinieren verder te ontdekken! »
Ik waardeer de flexibiliteit en de vele beschikbare banen op het platform. De app maakt solliciteren en communiceren met klanten gemakkelijk. Ik raad het ook aan aan anderen, vooral aan mensen die overwegen zelfstandige te worden. Het is een goede manier om het te proberen voordat je je eigen bedrijf start.

Veelgestelde vragen

Tijdens een vakantie stapelen de kosten zich snel op: overnachtingen, uitjes, dagtripjes, lekker eten… daarom wordt vakantiejob vaak gedaan om de kosten van een reis te financieren. Met jouw ervaringen en competenties kan je gemakkelijk geld verdienen door de vele dienstaanvragen die tijdens de vakantieperiodes worden gedaan. Je kan op verschillende manieren vakantiejobs vinden: er zijn recruiters die zich specialiseren in vakantiejob, je kan op de hoogte zijn van jobs tijdens de vakantie via kennissen of via vrienden, of je kan je inschrijven als dienstverlener op platformen als Ring Twice voor het vinden van een job. Het voordeel van Ring Twice is dat je alleen werkt wanneer jij dat wenst. Wanneer je via Ring Twice werkt, kan je gerust wachten tot de vakantieperiode aanbreekt om te bepalen of je wilt werken of niet. Omdat een vakantiejob uit verschillende, losse jobs bestaat waar je steeds opnieuw voor kan solliciteren, ben je nooit verplicht om jou te binden aan een reeks jobs waarmee je een volledige vakantieperiode moet blokken voor vakantiewerk. Je werkt echt alleen wanneer jij dat wil! Door dit systeem kan je vakantiejobs gemakkelijk combineren met andere activiteiten die je eventueel wil ondernemen tijdens de vakantieperiode: zo blijf je super flexibel tijdens de vakantie! Bovendien werk je via ons platform 100% legaal en neem je daarmee deel aan de werkelijke economie van het land. Je kan als dienstverlener geld verdienen door middel van babysitting, tuinieren, petsitting, en nog veel andere categorieën.

In België kunnen jongeren vanaf 15 jaar een vakantiejob doen. Dit betekent dat zodra je de leeftijd van 15 jaar bereikt hebt, je in aanmerking komt om in de zomervakantie of andere schoolvakanties te werken. Deze leeftijdsgrens is belangrijk, omdat het aangeeft wanneer jongeren wettelijk mogen beginnen met werken, zij het onder bepaalde voorwaarden.

Het is echter essentieel om op de hoogte te zijn van de regelgeving en beperkingen die van toepassing zijn op vakantiejobs voor minderjarigen. Deze omvatten beperkingen op het aantal uren dat je mag werken, rusttijden, en de aard van het werk dat je kunt uitvoeren, om ervoor te zorgen dat je studies en gezondheid niet worden geschaad.

Leerplichtige jongeren moeten ervoor zorgen dat hun vakantiejob hun schoolverplichtingen niet in gevaar brengt. Over het algemeen wordt aangeraden om voorafgaand aan het aanvaarden van een vakantiejob advies in te winnen bij de arbeidsinspectie of een lokale instantie om volledig op de hoogte te zijn van de wettelijke vereisten en beperkingen die op jou van toepassing zijn.

Je kan beginnen met jezelf de volgende vraag te stellen: wat vind ik leuk en waar ben ik goed in? Voor bepaalde categorieën is kennis van een bepaald vak vereist, terwijl ander vakantiejobs toegankelijk zijn voor iedereen. Hier volgen enkele voorbeelden van vakantiejobs waar geen speciale kennis voor nodig is: babysitting, grasmaaien, hulp verlenen bij een verhuizing, in elkaar zetten van Ikea meubels, ophalen of buitenzetten van grof huisvuil, huishoudhulp, strijkhulp, petsitting,…Dan zijn er ook vakantiejobs waar wel speciale kennis voor nodig is, maar waar je misschien geknipt voor bent. Denk aan hulp bij het verven van een nieuw appartement, het geven van privé- of sportles, fotograferen op een evenement, als dj op een feest staan,…Of je nu een vakantiejob zoekt met of zonder vereiste voorkennis, op Ring Twice is voor ieder wat wils!

En als je je afvraagt of het nodig is om het statuut van zelfstandige te nemen om als dienstverlener tijdens de vakantie te werken op ons platform: het antwoord is neen. Je kan je als particulier aanmelden op het platform en daarmee tot €7.460,- verdienen, aan een voordelig belastingtarief en toch 100% legaal!

Meestal ben je bij een vakantiejob al snel verbonden aan een contract waarin vooraf wordt vastgelegd hoeveel uur je per week of per maand zal werken en staat de begin- en einddatum van het vakantiewerk vast. Dit is niet altijd wenselijk voor werk tijdens de vakantie, omdat de periode die je wil of kan wijden aan een vakantiejob misschien afhangt van een baan of een andere activiteit die je wellicht tijdens de vakantieperiode wil ondernemen. Gelukkig is het ook mogelijk om tijdens de vakantie te werken zonder dat je je verbindt aan vaste werktijden. Bijvoorbeeld door te werken via Ring Twice. Op ons platform werk je enkel wanneer jij het wenst en hoef je je nooit te verbinden aan vaste werktijden! Wanneer je als dienstverlener bent ingeschreven ontvang je een melding zodra een klant een dienstaanvraag publiceert die aansluit op jouw competenties (babysitting, schoonmaak, tuinonderhoud…). Aan de hand van deze dienstaanvragen kan je steeds kiezen om wel of niet te solliciteren. Je bent volledig vrij om een profiel aan te maken en vervolgens te beslissen of je gaat solliciteren voor een vakantiejob: je kan werken tussen twee reizen door, of alleen als een andere geplande job onverwachts niet doorgaat. Of zijn er andere factoren waardoor je nog niet weet hoe je de vakantieperiode zal inrichten? Met Ring Twice maakt dit allemaal niets uit!

Dit hangt volledig af van de vakantiejob die je zoekt. Er bestaan jobs waarvoor kennis in een bepaald vakgebied vereist is, maar het is ook zeker mogelijk om vakantiewerk te vinden waar je zonder specifieke voorkennis al voor geselecteerd kan worden. Om zich als dienstverlener op te geven op Ring Twice is geen enkele specifieke competentie vereist. Honderden vakantiejobs zullen dagelijks tevoorschijn komen en het is steeds aan jou om te zien of je wel of niet wil solliciteren voor de vakantiejob. Je kan hierbij rekening houden met de mate waarin je je op jouw gemak voelt om de gevraagde dienst uit te voeren. Als je bijvoorbeeld vaak oppast op jouw buurjongetje, jouw kleine broer van acht of neefjes en nichtjes, waarom zou je dan niet solliciteren als oppas? Maai je geregeld het gras bij jouw grootvader of snoei je geregeld de heg bij jou thuis? Solliciteer dan voor jobs rondom tuinonderhoud! Zeker tijdens de vakantieperiodes is er veel vraag naar dit soort taakjes. Het is vooral belangrijk om te solliciteren voor jobs die vertrouwd zijn voor jou en die jij met plezier uitvoert. Twijfel zeker niet om de klant vragen te stellen voordat je solliciteert om goed in te schatten of de job iets voor jou is.

Normaal gezien zal het geld dat je verdient voor het verlenen van een dienst altijd worden uitbetaald op jouw bankrekening. Het salaris verschilt van job tot job, maar wordt altijd duidelijk vooraf vastgesteld. In enkele gevallen, zoals bij oppassen, kan je het uurloon zelf vastleggen. In andere gevallen zal het tarief voor het vakantiewerk vooraf voor jou worden vastgelegd en kan je vervolgens akkoord gaan of niet. Wanneer je via Ring Twice solliciteert voor vakantiewerk, ben je altijd degene die het tarief bepaalt. Altijd! Je kiest dus niet alleen voor welke jobs je wel of niet solliciteert, maar ook voor welk tarief je dit doet. De uitbetaling van een dienst zal altijd op jouw bankrekening overschreven worden nadat de dienst door beide partijen op het platform is afgesloten. Zodra je een job bij een klant hebt uitgevoerd, sluit je als eerste direct de job af zodat de klant hetzelfde kan doen.

Nee, niet zolang het totaalbedrag van €7.460,– per kalenderjaar niet wordt overschreden. Dit totaalbedrag is belastingvrij en is vastgesteld volgens de wet op de collaboratieve economie van 10 juli 2016. De wet is ingevoerd met als doel een duidelijk en gunstig fiscaal kader te bieden voor inkomsten die niet als beroepsinkomsten worden beschouwd. Door de wet op de collaboratieve economie kan je 100% legaal en verzekerd werken zonder dat je je moet onderschikken aan het statuut van zelfstandige. Er bestaan uitzonderingen waarbij je rekening moet houden met een afwijkend totaalbedrag om te voorkomen dat de inkomsten geen invloed hebben op de door jou te ontvangen toeslag. Het alternatieve totaalbedrag hangt echter af van jouw persoonlijke situatie.

Alle opbrengsten van jouw vakantiewerk moeten verplicht worden aangegeven bij de FOD Financiën. Aangezien het vakantiewerk dat je via Ring Twice uitvoert 100% legaal is, moeten ook deze inkomsten aangegeven worden. Ring Twice zal een aangepaste fiscale fiche opmaken voor de inkomsten uit de deeleconomie waaronder het vakantiewerk valt. Deze fiscale fiche zal telkens vóór 28 februari van het jaar na het inkomstenjaar door ons langs elektronische weg worden ingediend bij de FOD Financiën en langs elektronische weg of op papier aan jou bezorgd worden. Het deel ‘diverse inkomsten’ van de belastingaangifte zal reeds voor jou zijn ingevuld met jouw inkomsten uit vakantiewerk. Houd je er weer rekening mee dat je, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, mogelijk rekening moet houden met een afwijkend totaalbedrag om te voorkomen dat de door jou te ontvangen toeslagen niet omlaag worden gehaald.

Wederom hangt dit af van het soort werk dat je doet en het legale kader dat is voorzien. Soms is vakantiewerk voorzien van een verzekering terwijl je voor ander vakantiewerk zelf een verzekering moet afsluiten. Als je in de vakantie via Ring Twice werkt, ben je te alle tijden gedekt door de verzekering die wij voorzien. De verzekering beschermt jou tegen lichamelijke schade, bijvoorbeeld als je je tijdens een job bezeert, en tegen materiële schade, mocht je iets breken terwijl je aan het werk bent. Voor alle informatie rondom verzekeringen kan je het beste een kijkje nemen op deze pagina.

Lien
Vind jij het antwoord op jouw vraag niet terug?
Contacteer ons op 02 646 81 17 of op [email protected].