Bijberoep zoeken

Ring Twice, het nummer 1 platform om een bijberoep uit te oefenen!
Ontdek meer dan 4.000 jobs per week en verdien zo wat bij in je vrije tijd!

Maak een profiel als dienstverlener aan en vind nu nog een bijberoep die jou schikt!

bijberoep zoeken
Nieuwe job
Job uitbetaald!
€ 150
Verdiend op Ring Twice
€ 6.245
Jolien
4.9/5

Vind een bijberoep dat jou schikt!

Ben je op zoek naar een job die je als bijberoep kan uitvoeren in de week of het weekend? Ring Twice biedt jou een heel scala verschillende bijberoepen aan. Je bepaalt zelf het type bijberoep, wanneer je werkt en aan welk tarief je werkt. Geen ingewikkelde procedures, geen specifieke statuten die aangevraagd moeten worden, het enige wat je moet doen, is jou inschrijven en solliciteren voor de bijberoepen die je graag wenst uit te voeren. Aarzel niet, Ring Twice laat je toe om op een erg flexibele en legale manier extra inkomsten bij te verdienen.

werken in bijberoep

Hoeveel mag je verdienen in bijberoep?

De regels voor een zelfstandige in bijberoep zijn anders dan voor een particulier met een bijberoep. Als particulier valt het uitvoeren van kleine klussen onder de wet van de deeleconomie. Om hiervan te kunnen genieten, is het niet toegelaten om meer dan de maximum limiet van €7.460 per jaar bij te verdienen. Als deze maximum limiet overschreden wordt, is het verplicht om een statuut als zelfstandige in bijberoep aan te vragen. Tenzij je kan aantonen dat de extra inkomsten niet als beroepsinkomen beschouwd kunnen worden. Via Ring Twice heb je ten allen tijde de mogelijkheid om extra bij te verdienen. En dit het hele jaar door vanaf het moment dat je je ingeschreven hebt op het platform. Je kan erg eenvoudig in de gaten houden wat je al hebt bijverdiend. Je zal eveneens per mail op de hoogte gebracht worden naar mate je de maximum limiet van €7.460 nadert. Zo kan je met een gerust gemoed werken.

bijberoep jobs
Het verhaal van Frank
bijberoep zoeken Frank
Frank
17 reviews
Frank is elektricien met een gevarieerde carrière als werknemer, zelfstandige en benoemd ambtenaar. In zijn vrije tijd is hij muzikant en gepassioneerd door gitaar spelen en zingen bij de Academie. Hij kwam bij Ring Twice terecht tijdens zijn zoektocht naar een bijverdienste via de overheid, die een lijst met erkende platformen in de deeleconomie publiceerde. Hij was geïnteresseerd door Ring Twice en schreef zich in als dienstverlener.
« De werkwijze van Ring Twice geeft me de vrijheid om zelf mijn werk in te plannen »
Frank waardeert de vrijheid om zijn werk in overleg met de klant zelf in te plannen via Ring Twice. De beveiligde betalingen en de verzekering voor dienstverleners zijn voor hem belangrijke voordelen. Hij vindt het ook leuk dat de klussen via Ring Twice zeer gevarieerd zijn, wat het voor hem boeiend maakt.

Veelgestelde vragen

De redenen hiervoor kunnen erg divers zijn. Heb je deze maand onvoorziene extra kosten? Wil je graag wat extra centjes voor op vakantie? Of ben je op zoek naar een bijverdienste om in het algemeen jouw maandinkomen aan te vullen? Wat de reden ook mag zijn, met een bijberoep kan je zowel genieten van jouw vrije tijd en tegelijkertijd ook geld bijverdienen.En dit is nu juist precies wat ons platform jou biedt. Je schrijft je in en kiest de categorieën waarbinnen je graag zou willen werken. We sturen al de jobs binnen deze categorieën naar jou toe en je bepaalt helemaal zelf voor welke jobs je juist solliciteert. Sinds de wet van 10/07/2016 vallen de diensten die worden uitgevoerd via erkende deeleconomie platformen, goedgekeurd door de Belgisch overheid, binnen een gunstige belastingregeling. De inkomsten die je ontvangt voor het uitvoeren van deze diensten worden niet beschouwd als beroepsinkomen en zijn belast aan een voordelig tarief.

Het is niet altijd even eenvoudig om een passend bijberoep te vinden dat jou bevalt. Het kan soms een hoop administratieve rompslomp met zich meebrengen wat ontmoedigend kan werken. Als je via ons platform voor een bijberoep kiest, kan je rekenen op flexibiliteit. Je werkt als particulier, hiervoor zijn geen ingewikkelde administratieve zaken voor nodig. Het volstaat om een profiel als dienstverlener aan te maken via ons platform. Eenmaal dat je de categorieën gekozen hebt waarbinnen je zou willen werken, ontvang je van ons melding van iedere job die geplaatst wordt binnen jouw regio. Het enige wat je moet doen, is voor de jobs solliciteren als je graag een bijbaan wenst.

Dit is afhankelijk van de vooraf vastgelegde regels wat betreft jouw gekozen bijberoep. In sommige gevallen gaat het inderdaad om vaste werktijden. Een bijberoep bij Ring Twice is hierin juist erg flexibel. Ben je enkel beschikbaar in het weekend en niet in de week? Komt dat even goed uit! Jouw buren hebben net dan een geschikte persoon nodig. Heb je minder binnenkomende opdrachten tijdens de zomer dan tijdens de winter? Profiteer van de mogelijkheid om gedurende deze periode jouw maandelijkse inkomsten aan te vullen met een bijberoep. Werken via Ring Twice betekent werken waar en wanneer je maar wil, het is super eenvoudig!

Als je als zelfstandige in bijberoep werkt, bepaal je vaak zelf jouw tarief, afhankelijk van het vakgebied waarbinnen je actief bent.Als je als particulier een bijberoep hebt, kan het ook zijn dat de tarieven gefixeerd zijn of bepaald worden op basis van het type werk dat je uitvoert. Bij Ring Twice bepaal je echter helemaal zelf jouw prijs, of je nu zelfstandige in bijberoep of particulier met een bijberoep bent. Je doet een prijsvoorstel aan de klant, de klant is vrij om jouw voorstel te accepteren of een andere mogelijke kandidaat te selecteren. Eenmaal dat jouw kandidatuur geselecteerd is, zal je tussen de 3 à 10 werkdagen, na uitvoering van de dienst, de vergoeding op jouw bankrekening ontvangen. Alle betalingen moeten via het platform verlopen. Elke vergoeding die je buiten het platform ontvangt, wordt beschouwd als zwartwerk. Het respecteren van deze regels verzekert jou dat je op een 100% legale en aangegeven manier binnen het fiscaal gunstregime een bijberoep kan uitvoeren.

Dit is afhankelijk binnen welk wettelijk kader jouw bijberoep wordt uitgevoerd. Werk je bij via een erkend deeleconomieplatform, zoals Ring Twice, dan worden al jouw inkomsten automatisch voor jou aangegeven. Je ontvangt van ons elk jaar een fiscale fiche met de details van jouw extra inkomsten die je als particulier via het platform ontvangen hebt. Jouw inkomsten worden eveneens door ons doorgestuurd naar het FOD Financiën. Zij controleren of je als particulier de maximum limiet niet overschreden hebt. Het aangeven van jouw extra inkomsten als dienstverlener is dus erg eenvoudig. Je moet geen belastingen betalen op deze inkomsten zolang de maximum limiet gerespecteerd wordt.

Een bijberoep kan bijna binnen elk mogelijk denkbaar domein. Afhankelijk van jouw vaardigheden en kennis, kan je meer manuele, technische of creatieve diensten uitvoeren.Ring Twice biedt jou een ruim scala van mogelijke domeinen aan waarbinnen je een bijberoep kan in uitvoeren. Op ons platform zijn er 10 categorieën beschikbaar: tuinieren, klussen, bijlessen, huishoudhulp, zorg & welzijn, events, dieren, transport, informatica en babysitten. De gevraagde diensten zijn erg gevarieerd, je zal zeker een bijberoep vinden die jou past en waarvoor jij geschikt bent.

Dat is eveneens afhankelijk van het statuut waarbinnen je werkt. Als je een zelfstandige in bijberoep bent, moet je zelf een verzekering afsluiten dat jou in geval van een probleem dekt.Als je echter een bijberoep als particulier uitvoert via Ring Twice, ben je automatisch gedekt door onze verzekering. Meer informatie hierover, kan je op deze pagina terugvinden. Alle informatie over deze verzekering kan je daar terugvinden.

Vind jij het antwoord op jouw vraag niet terug?