Zin in bijklussen?

Wil je graag bijklussen om wat extra geld bij te verdienen in uw vrije tijd? Word dienstverlener en ontdek duizenden beschikbare jobs voor bijklussen!

Bijklussen: Vind een job dat u schikt als bijklusser!

Het concept bijklussen is ontstaan in de Verenigde Staten maar is inmiddels ook in Europa een begrip. Onder bijklussen verstaan we het veilig, legaal en verzekerd uitwisselen van diensten van particulier tot particulier. De aard van de diensten die een bijklusser verleent kan heel divers zijn: babysitting jobs, jobs als klusjesman, jobs als transporteur… Deze burger-tot-burger relatie maakt het voor particulieren mogelijk om de eindjes aan elkaar te knopen door rechts en links een taakje uit te voeren voor een buur.

Bijklussen verbindt competente particulieren met andere particulieren die niet over de tijd of over de juiste competenties beschikken om een bepaalde taak uit te voeren. Als het eerste goedgekeurde platform binnen de collaboratieve economie, erkend door de Belgische regering, onderschrijft Ring Twice dit fenomeen volledig. Of u nu nog studeert, gepensioneerd bent of zelfstandige bent met voldoende vrije tijd, Ring Twice is er voor u! U schrijft zich in in een handomdraai en kunt vandaag nog beginnen met het aanvullen van uw inkomsten terwijl u kennismaakt met uw buren!

Bijklussen, is dat legaal?

In België is bijklussen 100% legaal! Met de opkomende problemen rondom niet-aangegeven arbeid of zwartwerk besloot de Belgische regering in 2017 in te grijpen door een duidelijk en gunstig fiscaal kader te voorzien voor particulieren die wensen bij te klussen. Hiermee nemen bijklussers voortaan deel aan de werkelijke economie van het land en kan iedereen veilig, legaal en verzekerd zijn inkomsten aanvullen.

De lijst van platformen dat erkend is door de Belgische regering is beperkt. Ring Twice maakt hiervan deel en was zelfs het eerste platform dat in 2017 binnen de collaboratieve economie werd opgenomen. Op ons platform werkt u als particulier onder de wet van de deeleconomie dus gegarandeerd volgens een transparant wettelijk kader!

Wat voor diensten kan een bijklusser uitvoeren?

De aard van de diensten die een bijklusser kan uitvoeren hangt volledig af van het aanbod op het platform waar hij/zij bijklust. Het kan om allerlei soorten diensten gaan, maar vaak zijn het kleinere taakjes die minder interessant zijn voor zelfstandigen.

Dienstverlener worden op Ring Twice kan voor diensten binnen de volgende 10 categorieën:

 • Klussen
 • Lessen & hulp
 • Tuinieren
 • Dieren
 • Zorg & welzijn
 • Transport
 • Babysitting
 • Informatica
 • Huishouden
 • Events

Bijklussen is op Ring Twice dus binnen ieders handbereik. U bent vrij om bij te klussen binnen de categorie die u interesseert en waar uw competenties liggen. De jobs die u als bijklusser kunt uitvoeren op ons platform zijn heel divers en kunnen sterk verschillen wat betreft de vereiste competenties: voor sommige dienstaanvragen is enkel basiskennis nodig terwijl andere dienstaanvragen geschikter zullen zijn voor particulieren met ervaring in een bepaald vakgebied. Binnen de categorie ‘klussen’ kunnen de dienstaanvragen bijvoorbeeld variëren van het in elkaar zetten van meubels tot een complete dakreparatie.

Moet ik een speciaal statuut aanvragen om te mogen bijklussen?

Als bijklusser bent u volledig verzekerd door de wet van de collaboratieve economie. U hoeft dus geen specifiek statuut aan te vragen. Volgens de wet mag een particulier bijklussen tot €6.390,- per jaar. Wanneer u dit jaarlijkse totaalbedrag overschrijdt, zult u een statuut als zelfstandige moeten aanvragen en geniet u niet meer van de voordelen die een particulier die bijklust, heeft.
Via het erkende Ring Twice platform bent u als bijklusser dus volledig voorzien van een duidelijk en gunstig fiscaal kader om uw inkomen volstrekt legaal aan te vullen.

Wat is het maximaal bedrag waarmee ik mijn inkomsten kan aanvullen met bijklussen?

Om te genieten van de voordelen van het fiscale kader die de wet op de collaboratieve economie voor het bijklussen voorziet, mag het totaalbedrag van €6.390,- per jaar niet worden overschreden. Mocht u dit bedrag toch dreigen te overschrijden, dan is het belangrijk dat u op tijd het statuut van zelfstandige in bijberoep neemt. Om dit statuut te verkrijgen zult u een aantal stappen moeten ondernemen (inschrijving bij het Kruispuntbank van de Ondernemingen, aanvraag BTW-nummer, …) en werkt u dus niet meer onder het statuut van particulier. Ring Twice zal u, naarmate uw inkomsten het totaalbedrag naderen, steeds blijven waarschuwen zodat u zeker niet voor een slechte verassing komt te staan.

Hoe worden de jobs aan de bijklussers toegekend?

Bij bijklussen is er sprake van een uitwisseling van diensten tussen twee particulieren. In de praktijk is het vaak de klant die de dienstverlener selecteert op basis van een profiel. De bijklusser zal dus altijd zijn best doen om de potentiële klant te overtuigen van zijn competenties om de job succesvol uit te voeren.
Op Ring Twice bestaat uw profiel uit uw profielfoto en de door u geselecteerde categorieën waarin u wil bijklussen. Bij elke categorie geeft u een kleine beschrijving. Om uw kansen op jobs te vergroten, is het aan te raden om hier zo veel mogelijk details te geven over uw ervaringen en uw expertise. Op uw profielfoto moet de klant uw gezicht goed kunnen zien zodat u goed herkenbaar bent wanneer u de dienst komt uitvoeren. Twijfel niet om vragen te stellen of details te vragen aan de klant om goed in te schatten of u bekwaam bent voor de job voordien u voor de job solliciteert (foto’s van de werkzaamheden, details over de taken, vragen over de duur, etc..)

Kan ik bijklussen als gepensioneerde?

Bijklussen als gepensioneerde mag! Om te kunnen bijklussen, zijn er bepaalde voorwaarden waaraan u zich moet houden:

 • U ontvangt een eigen rustpensioen dat van start is gegaan in het jaar waarin u 65 werd.
  OF
 • U kan een loopbaan van 45 jaren bewijzen
  OF
 • U ontvangt een overgangsuitkering.


Hoeveel u als gepensioneerde mag bijverdienen met bijklussen hangt ook af van allerlei factoren. Bijklussen kan volgens volgende factoren:

 • Uw leeftijd;
 • Het aantal jaren dat u voor uw pensioen werkte;
 • Het stelsel waarin u een pensioen ontvangt: werknemer, ambtenaar of zelfstandige;
 • De reden van uw pensionering (enkel in het ambtenarenstelsel);
 • De aard van uw pensioen (ontvangt u een rust- of overlevingspensioen?);
 • De (eventuele) kinderlast;
 • Het kalenderjaar waarin u bijverdiende;
 • De aard van uw beroepsactiviteit;
 • De ingangsdatum van uw pensioen.

Hoeveel uur per week/maand moet ik bijklussen?

Om bij te klussen hoeft u zich normaal niet te verbinden aan een vast aantal uur. Op Ring Twice bent u volledig vrij om bij te klussen wanneer u daar zin of tijd voor heeft. U kunt kiezen om 1 uur te werken of 8 aaneengesloten uren te werken, er is niemand die dit voor u zal opleggen.

Hoeveel dagen per week/maand moet ik bijklussen?

Net als het aantal uur, werkt u enkel het aantal dagen per week of maand dat u wenst. Heeft u gedurende een of twee maanden geen zin in bijklussen? Dan solliciteert u simpelweg niet gedurende deze periode. Wilt u liever uw vakantietijd of vrije avonden inzetten om bij te klussen? Ook dan houdt niemand u tegen!

Hoe wordt het tarief voor een job als bijklusser vastgelegd?

De wijze waarop het tarief voor bijklussen wordt vastgelegd varieert van job tot job. In sommige gevallen wordt het tarief bepaald door de klant, in andere gevallen is het de bijklusser die het tarief bepaalt. Weer in andere gevallen hangt het tarief af van de soort job.
Op Ring Twice is het altijd de bijklusser die vooraf het tarief bepaalt. Wanneer u als bijklusser voor een job solliciteert, voert u het uurtarief in en overlegt u in uw conversatie met de klant wanneer u eventuele transportkosten of andere kosten (bijvoorbeeld voor het inkopen van materiaal) in het prijsvoorstel toe wilt voegen. Zodra u de klus heeft uitgevoerd kunt u deze op Ring Twice beëindigen en de uitbetaling van het bedrag bevestigen. Het bedrag wordt vervolgens binnen 3 a 10 werkdagen op uw bankrekening gestort.

Hoe worden mijn inkomsten van het bijklussen aangegeven?

Alle diensten die u als bijklusser uitvoert worden automatisch aangegeven bij de FOD Financiën. In België is bijklussen voorzien van een legaal kader met als doel zwartwerk te bestrijden.
Wanneer u als bijklusser staat ingeschreven op Ring Twice registreren wij al uw opbrengsten en sturen wij deze op z’n laatst 28 februari het jaar na het inkomstenjaar door naar zowel u als naar FOD Financiën. Wanneer u uw belastingaangifte doet over het voorgaande jaar zal het deel ‘diverse inkomsten’ reeds voor u ingevuld zijn.

Ben ik beschermd als mij iets overkomt terwijl ik aan het bijklussen ben?

Wat betreft verzekeringen variëren de regels van platform tot platform. Op sommige platformen, zoals Ring Twice, bent u standaard voorzien van een verzekering. Andere platformen beschouwen het afnemen van een verzekering als de verantwoordelijkheid van de bijklusser.
Wanneer u via ons platform bijklust bent u ten alle tijden verzekerd door onze verzekering. Het kan inderdaad voorkomen dat u gewond raakt tijdens een klus of dat u materiële schade aanbrengt bij een klant. In zo’n geval zal de verzekering van Ring Twice kunnen tussenkomen en de veroorzaakte schade dekken. Neemt u gerust een kijkje op deze pagina om de verschillende situaties te kennen waarbij de verzekering tussenkomt voor een bijklusser.

Super eenvoudig!

De diensten die u zouden kunnen interesseren worden u toegestuurd. U kiest de jobs uit die u interessant vindt en uw vergoeding. Eenmaal de dienst is uitgevoerd, ontvangt u het geld rechtstreeks op uw bankrekening.

Schrijf u in
Testimonial: Ring Twice, bijklussen in de deeleconomie
« Het grote voordeel is dat ik zelf kan kiezen welke jobs ik aanneem. Eigenlijk ben ik mijn eigen baas. »
Tijs V.
Tijs V.
 • Klusjesman
 • Tuinman
Evaluaties (42)
Statistieken
99 %
Tevredenheid
53
Uitgevoerde jobs
 • Wie ben je?

  Ik ben Tijs, een jonge onderwijzer van 27 jaar. Ik woon in Antwerpen. Ik geef les in het BuSO-onderwijs, aan jongeren met leer- en gedragsstoornissen.

 • Hoe ben je bij Ring Twice terecht gekomen?

  Ik ben lang op zoek geweest naar een leuke bijverdienste. Als er iets is wat ik graag doe, is het klussen. Ik heb in mijn eigen appartement altijd veel geklust en ik ging graag bij anderen klussen. Toch wou ik ook graag een centje bijverdienen. Ik heb lang in de horeca gewerkt, maar ik kon dit niet meer combineren met mijn vaste job. Ik heb bij veel bedrijven gesolliciteerd als klusjesman maar ik mocht nergens starten omwille van mijn diploma. Tijdens die zoektocht om ergens als klusjesman te kunnen beginnen, ben ik bij Ring Twice uitgekomen.

 • Waarom hou je ervan om via Ring Twice te werken?

  Het grote voordeel van Ring Twice is dat ik zelf kan kiezen welke jobs ik aanneem. Op mijn hoofdberoep heb ik drukke periodes maar ook rustige periodes. Tijdens de rustige periodes kies ik er dan voor om meer via Ring Twice te werken. Eigenlijk ben ik mijn eigen baas.
  Nog een voordeel is dat je bij de mensen thuis komt en veel voldoening krijgt van je job. Bijna alle mensen zijn supertevreden en je kunt tijdens de job praten met de klant over alledaagse zaken.
  Nog een voordeel: het inkomen. Ik kan zelf mijn vraagprijs bepalen afhankelijk van de aard van de job, en je moet er enkel rekening mee houden dat je onder het jaarplafond van 6.390 euro blijft.
  Het aanwerven van klanten is heel makkelijk via de applicatie die je altijd op zak hebt. We moeten zelf niet actief op zoek naar klanten.
  Als laatste vind ik de recensies een groot pluspunt. Hoe beter je recensies, hoe groter de kans dat je wordt aangenomen.

Bijklussen elders in België

 • Bijklussen Antwerpen
 • Bijklussen Gent
 • Bijklussen Walem
 • Bijklussen Deurne
 • Bijklussen Berchem
 • Bijklussen Leuven
 • Bijklussen Ledeberg
 • Bijklussen Stene
 • Bijklussen Wilrijk
 • Bijklussen Nieuwkerken-waas
 • Bijklussen Sint-lambrechts-herk
 • Bijklussen Brasschaat
 • Bijklussen Koningshooikt
 • Bijklussen Schoten
 • Bijklussen Kessel lo
 • Bijklussen Borgerhout
 • Bijklussen Kapellen
 • Bijklussen Koolkerke
 • Bijklussen Kortrijk
 • Bijklussen Schilde

Type beschikbare jobs als bijklusser

 • Bijklussen in de avond, Bijklussen in weekend, Bijklussen twee uur per week, Bijklussen als gepensioneerde, Bijklussen jobs, Bijklusser worden flexibele uren
contact
Vindt u niet het antwoord op uw vraag?
We zijn er om u te helpen!
Doe zoals onze 36.000 dienstverleners!
Sluit je gratis aan