Haal de zomer in huis met Ring Twice

vader en zoon in de zomer vader en zoon in de zomer

Langere dagen, zomeravonden met vrienden, meer vrije tijd… We missen alleen nog de zon en een paar extra graden… Maar verder, het lijkt er bijna op, toch? 🤪 De zomer is het ideale moment om een paar klusjes in huis aan te pakken. We vertragen, nemen de tijd – I love it.

Ik deel een aantal ideeën van dingen om deze zomer te doen, inclusief de nieuwe zonnedans! En mijn grootste tip? Schakel een Ring Twice dienstverlener in! Zo kun je volop genieten van de zomer en tegelijkertijd je klussen af hebben. 👌

Grote opruim in zicht

Niets is beter dan je kasten te openen, alles eruit te halen en een enorme opruim te doen! Je spullen die je niet meer nodig hebt? Verkoop ze op een rommelmarkt of geef ze weg!

Extra hulp nodig? Onze huishoudhulpen kunnen jou helpen met de grote schoonmaak: je kasten opruimen, de ramen wassen of wat dacht je ervan om je tapijt eens grondig te reinigen?

Hoe reinig je een tapijt?

1. Stofzuig om vuil, stof en andere rommel te verwijderen.
2. Controleer op vlekken en gebruik een geschikte vlekkenverwijderaar. Dep (vooral niet wrijven!) de vlekken met een doek.
3. Schud het tapijt buiten uit als dat mogelijk is (doe dit wanneer het niet regent).
4. Reinig het tapijt met een mengsel van water en zachte tapijtshampoo. Vermijd het gebruik van agressieve producten.
5. Spoel grondig met schoon water om zeepresten te verwijderen.
6. Laat het tapijt plat drogen of aan een waslijn. Vermijd direct zonlicht, je loopt het risico dat je tapijt verkleurt.
7. Stofzuig opnieuw om de textuur te herstellen.

Zomer, het seizoen van tuinieren

Dankzij de hoeveelheid licht groeien planten veel sneller. Vooral als je er een flinke dosis regen aan toevoegt… 😜 Grijp de kans om je tuin of terras in te richten met nieuwe planten of om groenten te planten.

tuinieren in de zomer

Vergeet ook niet om je tuin te onderhouden, zoals het maaien van het gras bijvoorbeeld. Wees echter voorzichtig om niet te kort te maaien, vooral bij hoge temperaturen. Als het erg warm is, vermijd dan maaien tijdens de warmste perioden van de dag. Dit verzwakt je gazon nog meer. De meest geschikte periode? Het einde van de dag als de zon minder sterk is. Zorg er ook voor dat je niet te veel maait: hoe hoger je maait, hoe minder je gazon uitdroogt. Het spreekt voor zich dat je je gras niet afrijdt wanneer deze nog nat is. Nat gras ligt er plat bij. Hierdoor ga je het niet gelijk kunnen afrijden, wat leidt tot een lengteverschil of gemiste stukken. Nat gras kan ook voor verstopping in de grasmaaier veroorzaken.

Geen zin om je vakantie door te brengen met het onderhouden van je tuin? Onze tuiniers helpen jou graag!

Monteer je tuinmeubelen

Misschien zal de zon (eindelijk) terugkomen als we onze tuinmeubelen opzetten? Misschien is dit de nieuwe zonnedans? 😂

Heb je moeite met het lezen van de handleiding over hoe een prieel op te zetten? Of is het volgen van de IKEA montagekit niet jouw sterkste kant? Schakel onze klusjesmannen in. Ze zullen jou graag helpen. Zet alvast een verfrissend drankje klaar (of een warme chocolademelk) om samen te klinken op de nieuwe tuinset – en om deze ook direct uit te testen!

Doe een kleine check-up van je huis

Maak gebruik van het (iets) drogere weer in de zomermaanden om wat kleine reparaties uit te voeren. Controleer bijvoorbeeld het dak: zijn de dakpannen nog intact, zijn er lekken die moeten worden gerepareerd? Let op: ga nooit het dak op zonder goede veiligheidsuitrusting. Soms is het beter om plaats te maken voor een professional. We willen niet dat je met een gebroken been op vakantie vertrekt!

reparatie zomer

En terwijl je toch op het dak bent (of de dienstverlener!), controleer dan de dakgoten. Veel residu kan zich daar ophopen en wanneer het stortregent (iets wat vrij vaak gebeurt tijdens de Belgische zomer), kunnen de dakgoten al snel overlopen.

Haal de zon in huis

Bij gebrek aan zon buiten, halen we het gewoon binnen! Denk aan het toevoegen van decoratieve elementen zoals kussens in vrolijke kleuren, foto’s van vorige vakanties, bloemen om wat peps toe te voegen en de grijsheid te bestrijden!

Het enige wat nog moet gebeuren is wachten tot de zomer komt en vooral, blijft. Aarzel niet om kleine klusjes te plannen door onze dienstverleners in te schakelen. Ze zijn ware zonnestraaltjes! ☀️