10 dingen die je thuis kan doen deze herfst

jonge vrouw in herfst landschap jonge vrouw in herfst landschap

De herfst in België, dat mooi tapijt van vallende bladeren, bomen die rood en oranje kleuren, een goed boek onder een zacht deken met een warme chocomelk of thee, het knisperende vuur… Hm ja, vooral in Netflix-series dan toch! Herfst in België is vooral regen, wind en grijs. Maar volgens mij het ideale moment om al die kleine klusjes eens en voor altijd aan te pakken! Als je toch thuis bent, kun je er net zo goed gebruik van maken en aan de slag te gaan, toch? Weet je niet waar je moet beginnen? Geen paniek! We hebben een kleine lijst samengesteld met dingen die je kunt doen. En beloofd, als je dit allemaal hebt gedaan, kun je comfortabel ontspannen in je zetel. Net als in de Netflix-series. 😉

In de tuin

Je hebt een tuin en het is niet aan het regenen? Let’s go! Hark wat bladeren bij een en maak er een hoopje van voor egels en andere diertjes. Verwijder ook dode of gevaarlijke takken om te voorkomen dat ze vallen tijdens een storm. Let er wel op dat je dit best overlaat aan een tuinier. Zij hebben het nodige materiaal en weten hoe je dit het beste aanpakt.

De herfst is ook het ideale seizoen om je groene ruimte voor te bereiden op de lente. Plant bloembollen zoals tulpen en narcissen. Zo heb je gegarandeerd een bloeiende tuin volgend seizoen. Als sommige van je planten gevoelig zijn voor de kou, denk eraan om ze te beschermen of naar binnen te halen. Vergeet ook niet om dakgoten schoon te maken. Zo voorkom je verstoppingen door de gevallen bladeren.

Binnenshuis

Het najaar kondigt ook de terugkeer van het koude, grimmige weer aan. Daarom is het essentieel om jouw verwarming te laten controleren. Heb je een open haard? Zorg er dan voor dat deze is schoongeveegd is. Laat ook de veiligheid controleren, want een ongeluk is snel gebeurd. Vergeet daarom ook jouw rookmelders niet: controleer hun werking en vervang de batterijen indien nodig.

(Her)organiseer je ruimte

Geniet van een regenachtige middag om je huis op te ruimen en te organiseren. Sorteer je kleding, verschoon het beddengoed en denk eraan om je huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, droger en vriezer schoon te maken.

Wil je helemaal in de stemming komen? Maak het dan ubergezellig thuis: plaats een beetje overal kaarsjes, haal een mooi bos bloemen in huis, leg de knusse en warme dekentjes in de zetel, maak je lievelingsthee klaar. Kies een leuk boek of een boeiende serie, en daar heb je je perfecte regenachtige zondagnamiddag!