Hallo, wij zijn Ring Twice ๐Ÿ‘‹

Hallo, wij zijn Ring Twice ๐Ÿ‘‹ Hallo, wij zijn Ring Twice ๐Ÿ‘‹

Het is gebeurd: ListMinut wordt Ring Twice! Dat klopt, wij zijn van naam veranderd. Want de laatste jaren hebben we niet stil gestaan, en die evolutie moet duidelijk zijn in onze identiteit. Geen zorgen! Ons enthousiasme, onze positiviteit en onze drive blijft, we hebben onszelf gewoon in een nieuw (en cooler) jasje gestoken. En de rest blijf (voorlopig) hetzelfde. Benieuwd waarom we veranderen? Communicatie Manager Jill legt uit:

Bye bye ListMinut. Tijd voor iets nieuws!

Begrijp ons niet verkeerd: de naam โ€˜ListMinutโ€™ zal altijd een plek in ons hart hebben. Ons deeleconomieplatform heeft de naam 8 jaar lang met trots gedragen. Maar we merkten dat de naam een verkeerde perceptie gaf aan onze gebruikers. ListMinut werd namelijk opgestart als studentenproject en al snel werd beslist dit project na de universiteit verder uit te bouwen. Toen het kind een naam moest krijgen, kwamen de woorden โ€˜last minuteโ€™ en โ€˜listโ€™ (= engels voor lijst) snel naar boven. ListMinut was geboren. Maar waar vroeger de focus werd gelegd op snel hulp bieden, is de focus doorheen de jaren verschoven naar de vele talenten die klaar staan om de community een helpende hand te bieden.

โ€œToen ListMinut werd geboren op de unief, moest het project snel een naam krijgen. Van een marketing afdeling was toen helemaal nog geen sprake dus hebben we gefreestyled. De naam moest de dienst die we aanbieden zo goed mogelijk beschrijven. ListMinut was dus snel geboren. Achteraf gezien misschien niet de beste naam, maar wel รฉรฉn waar we snel gehecht aan waren. Wie had ooit gedacht dat we 8 jaar later met een team van 30 zouden zijn en er dagelijks 350 diensten via het platform worden aangevraagd. We zijn enorm dankbaar waar Ring Twice nu staat, en kunnen niet wachten om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.โ€

โ€“ Christophe Kalbfleisch, Co-founder ListMinut

Met Ring Twice willen we je levenspartner worden. Heb je nood aan een elektricien, een babysitter en een tuinier? Dan kan je erop vertrouwen bij Ring Twice de juiste talenten te vinden om je te helpen.

Ring ring, wij zijn Ring Twice!

Ring Twice is niet enkel een platform. Ring Twice is een unieke community. Een community van ontelbare talenten in jouw buurt. Bij Ring Twice focussen we ons op buren met elkaar verbinden om hulp aan te vragen en hulp te bieden op een veilige, verzekerde en legale manier. Je zou ervan versteld staan hoeveel talent zich nog verscholen houdt in jouw buurt. Misschien is je onderbuurvrouw wel een gerenommeerde pianist die je graag de kneepjes van het vak leert. Of is je bovenbuurman een geweldige klusser die met plezier je kast monteert en je gordijnen ophangt. Of misschien ben jij die vriendelijke buur met een ongelofelijk organisatietalent. Heb jij al stil gestaan bij jouw talenten en die van je buren?

โ€œWe staan niet vaak genoeg stil hoeveel talenten ieder van ons bezit. Uw overbuur kan een opera-zanger zijn en uw onderbuur kan een wiskundegenie zijn. Uw delivery app wordt aan de kant geschoven als u de kookkunsten van uw buurvrouw uitprobeert. ListMinut wil talenten naar voren schuiven en belgen aansporen om hun talenten en passies verder te ontwikkelen. En wie weet ontstaan er wel nieuwe vriendschappen.โ€

โ€“ Jonathan Schockaert, mede-oprichter Ring Twice

Gaat je deurbel 2 keer? Dat is een goed teken! Want dat wil zeggen dat je betrouwbare Ring Twice-dienstverlener is gearriveerd en klaar om je te helpen. Het is dat gevoel van vertrouwen en positiviteit dat we willen opwekken met onze naam. Uiteraard moet de job goed uitgevoerd worden. Maar dat is een evidentie. Waar vroeger de focus lag op de taak, ligt nu de focus op de mensen, de talenten, de nieuwe relaties die ontstaan tussen buren. Want we merken dat daar echt nood aan is. En we geloven dat de nabijheid van talenten in je buurt belangrijk is om echte connecties te maken. En wie weet wel nieuwe vriendschappen te sluiten!

Ons DNA blijft hetzelfde, we hebben gewoon een coolere jas aangetrokken

We blijven nog steeds de enthousiaste en positieve bende die je steeds hebt gekend. Uiteraard blijven we onszelf steeds opnieuw heruitvinden. De geboorte van onze nieuwe naam en ons nieuwe design is de start van een nieuw hoofdstuk. Maar voorlopig blijft de werking van Ring Twice hetzelfde. Je kan via www.ringtwice.be met dezelfde inloggegevens aanmelden en diensten aanvragen en uitvoeren. Je hoeft dus geen nieuw account aan te maken.

Vanaf nu herken je ons aan ons nieuw logo: de twee stippen in het oranje (een ode aan de originele kleur van ListMinut) en het levendige roze. We zeggen vaarwel aan de grijze achtergrond van ListMinut en verwelkomen met plezier het hippe design (al zeggen we het zelf ๐Ÿ˜Ž).

Het nieuwe hoofdstuk gaat de geschiedenisboeken van Ring Twice in! Maar de vele plannen die we nog hadden, staan nog steeds op de planning. Dus hou zeker onze communicatie kanalen goed in de gaten!

2 stippen, 2 kleuren. Hoe het logo ontstond.

Wat vind je van ons nieuwe logo? We zijn er trots op! Het logo bestaat uit onze nieuwe naam en 2 stippen die niet perfect rond zijn. Dat is bewust. De twee stippen verwijzen naar onze gebruikers: enerzijds onze dienstaanvragers en anderzijds onze dienstverleners. De organische vorm van de stippen verwijst naar de menselijkheid van onze community en onze gebruikers. Talenten zijn er om steeds verder vorm te geven, en dat is de charme van onze gemeenschap. De twee stippen vormen ook een dubbelpunt. Dit verwijst naar het resultaat dat bereikt wordt als de dienstaanvrager en dienstverlener samenwerken. Veel redenen dus dat het logo perfect bij Ring Twice past!

Oh, en moest je ook automatisch denken aan een deurbel? Dat is een leuke extra! ๐Ÿ˜‰

En, wat denk je ervan?

Wij zijn super trots op onze community en zijn fier dat dit nu ook weerspiegeld wordt in onze naam en design! Onze community is onze prioriteit en daardoor blijven we ons steeds ontwikkelen zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen verbinden met talenten uit hun buurt.

Dus vertel het zeker tegen al je vrienden zodat ze snel kennis maken met Ring Twice. Volgende keer dat ze โ€˜Ring Twiceโ€™ horen, zal er bij hen een belletje rinkelen โ€ฆ 2 keer. ๐Ÿ˜‰

Hallo, wij zijn Ring Twice ๐Ÿ‘‹

Groetjes van het enthousiaste Ring Twice-team!