Ring Twice wordt 10: een brief van onze CEO

Ring Twice wordt 10 jaar Ring Twice wordt 10 jaar

Zijn de kortste verhalen echt altijd de beste?

Ring Twice bestaat tien jaar (al tien jaar!). 🎂 Tien jaar is een lange tijd. Echt heel lang, als je bedenkt dat bijna de helft van alle start-ups het niet verder brengt dan 3 jaar.

Het begon als project voor ons eindwerk. Vandaag is het een realiteit geworden met meer dan 500.000 mensen, en dat in heel België! Wie had dat durven dromen? 🤷

Geïnspireerd door het Amerikaanse project TaskRabbit, hadden we het idee om onze gebruikers te helpen bij het vinden van buren die hen snel konden helpen met hun to do-lijstjes (vandaar de oorspronkelijke naam “ListMinut” 👀). Maar het is zo veel meer dan dat. Als je Ring Twice gebruikt, maak je deel uit van een ongelooflijke gemeenschap, ontmoet je gepassioneerde en getalenteerde dienstverleners en maak je kennis met je buren. 

Ring Twice is meer dan een middel om de eindjes aan elkaar knopen. Ring Twice, dat zijn 210.000 ontmoetingen die dat tikkeltje extra hebben. Hoor je het twee keer bellen aan de deur? Jouw vertrouwde dienstverlener is er om je te helpen! Dat twee keer bellen, dat is onze code. Dit alles is wat RingTwice, Ring Twice maakt.

En we doen het niet slecht. Wat begon als studentenproject is uitgegroeid tot een team van 23, van 3 diensten in de eerste maand (waarvan twee voor onze families) tot meer dan 1.000 diensten per week, van een juridische waas tot een specifieke wet in voordeel van de deeleconomie, van ons persoonlijk spaargeld tot 1,35 miljoen euro opgehaald, van dromen tot realiteit… we hebben een lange weg afgelegd. 💪

Ik ga het ook niet onder stoelen of banken steken, het was niet altijd makkelijk, verre van zelfs. Het telefoontje van de arbeidsinspectie de dag na ons eerste nieuwsbericht dat we het platform moesten sluiten. Meer recent, die verdomde Coco, die ons en onze gebruikers heeft gedwongen om thuis te blijven, waardoor het onmogelijk werd om elkaar te helpen. En slechts twee weken later, de annulering van de wet die 80% van onze activiteiten regelde,… De splitsing met een van onze partners (en goede vriend), de honderden afkeuringen van onze investeerders, de sluiting van onze activiteiten in Parijs,… de lijst is lang.

Maar we zijn deze momenten van twijfel altijd met opgeheven hoofd doorgekomen, en dat dankzij onze geweldige community. 

Deze momenten zorgen voor de veerkracht die ons zo kenmerkt. Omdat wij er steevast in geloven dat talent gedeeld moet worden en dat er iets bijzonders (durven we zeggen magisch?) gebeurt wanneer de juiste mensen bij elkaar worden gebracht.

Eerste lockdown? Duizenden dienstverleners steken de handen uit de mouwen om ouderen op vrijwillige basis te helpen!
Anderen schieten de medische staf van Cliniques Saint-Luc die levens redden, te hulp.

Elke maand nemen verschillende dienstverleners contact met ons op om ons te bedanken voor het feit dat zij hun droom waarmaken en zelfstandige worden.

Elke dag bedanken gebruikers ons voor de impact die het platform op hun dagelijks leven heeft gehad (en heeft).

Elke minuut werken er mensen via het platform…

Deze momenten zorgen voor de veerkracht die ons zo kenmerkt. Omdat wij er steevast in geloven dat talent gedeeld moet worden en dat er iets bijzonders (durven we zeggen magisch?) gebeurt wanneer de juiste mensen bij elkaar worden gebracht.

Dikke merci aan onze 500.000 leden en de miljoenen anderen die zich binnenkort bij ons zullen aansluiten. 10 jaar is een lange tijd, maar het is pas het begin 😉

Tot snel,

Jonathan