Op zoek naar vakantiewerk of vakantiejob?

Ben je student en wil je wat bijverdienen in uw vrije tijd op een flexibele manier? Vakantiewerk zoeken kan bij Ring Twice! Ontdek snel duizenden beschikbare vakantiejobs.

Vakantiewerk: Vind een studentenjob dat u schikt!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens de vakantie te werken voor extra zakgeld. Misschien wilt u in de vakantie werken om te sparen voor een mooie reis, of wilt u door middel van vakantiewerk juist wat geld opzij zetten.
Het is niet altijd gemakkelijk om voor een vakantieperiode werk te vinden dat goed aansluit op uw competenties. Daarnaast komen er ook allerlei praktische vragen bij vakantiewerk kijken: hoe ga ik uitbetaald worden? Zal het vakantiewerk invloed hebben op mijn toeslagen?

Als u op zoek bent naar vakantiewerk dat bestaat uit verschillende, flexibele jobs, dan is Ring Twice zonder twijfel de ideale oplossing voor u! De inschrijving op ons platform neemt enkel een paar minuten in beslag en is 100% gratis. Bovendien werkt u via ons platform altijd in een legaal kader en bent u ten alle tijden verzekerd. Waag uw kans en maak een profiel aan om, wanneer u het wenst, uw buurtgenoten een handje te helpen.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor vakantiewerk?

Tijdens een vakantie stapelen de kosten zich snel op: overnachtingen, uitjes, dagtripjes, lekker eten… daarom wordt vakantiewerk vaak gedaan om de kosten van een reis te financieren. Met uw ervaringen en competenties kunt u gemakkelijk geld verdienen door de vele dienstaanvragen die tijdens de vakantieperiodes worden gedaan.

U kunt op verschillende manieren vakantiejobs vinden: er zijn recruiters die zich specialiseren in vakantiewerk, u kunt op de hoogte zijn van jobs tijdens de vakantie via kennissen of via vrienden, of u kunt zich inschrijven als dienstverlener op platformen als Ring Twice voor het vinden van vakantiewerk.
Het voordeel van Ring Twice, is dat u alleen werkt wanneer u het wenst.
Wanneer u via Ring Twice werkt, kunt u gerust wachten tot de vakantieperiode aanbreekt om te bepalen of u wilt werken en wanneer u wilt werken. Omdat het vakantiewerk uit verschillende, losse jobs bestaat waar u steeds opnieuw voor kunt solliciteren, bent u nooit verplicht om u te verbinden aan een reeks jobs waarmee u een volledige vakantieperiode moet blokken voor vakantiewerk. U werkt echt alleen wanneer u het wenst!
Door dit systeem kunt u het vakantiewerk gemakkelijk combineren met andere activiteiten die u eventueel wilt ondernemen tijdens de vakantieperiode: zo blijft u super flexibel tijdens de vakantie!
Bovendien werkt u via ons platform 100% legaal en neemt u daarmee deel aan de werkelijke economie van het land. U kunt als dienstverlener geld verdienen door middel van babysitting, tuinieren, petsitting, en nog veel andere categorieën vakantiewerk.

Hoe vind ik een vakantiejob dat goed bij mij past?

U kunt beginnen met uzelf de volgende vraag te stellen: wat vind ik leuk en waar ben ik goed in? Voor bepaalde categorieën vakantiewerk is kennis van een bepaald vak vereist, terwijl ander vakantiewerk toegankelijk is voor iedereen. Hier volgen enkele voorbeelden van vakantiejobs waar geen speciale kennis voor nodig is: babysitting, grasmaaien, hulp verlenen bij een verhuizing, in elkaar zetten van Ikea meubels, ophalen of buitenzetten van grof huisvuil, huishoudhulp, strijkhulp, petsitting,…
Dan is er ook vakantiewerk waar wel speciale kennis voor nodig is, maar waar u wellicht geknipt voor bent. Denkt u aan hulp bij het verven van een nieuw appartement, het geven van privé- of sportles, fotograferen op een evenement, als dj op een feest staan,…

Of u nu vakantiewerk zoekt met of zonder vereiste voorkennis, op Ring Twice is voor ieder wat wils! Vakantiewerk vinden is op Ring Twice supergemakkelijk!
Schrijf uzelf in op onze website door uw voor-en achternaam en emailadres op te geven. Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om verschillende categorieën vakantiewerk die u interesseren toe te voegen aan uw profiel: babysitting, tuinieren, privélessen… U geeft per categorie een kleine beschrijving van uw competenties en ervaringen om uw toekomstige klanten te overtuigen. U kunt de categorieën nog steeds blijven aanpassen nadat het profiel is aangemaakt.
De beschrijvingen zijn bedoeld om klanten gerust te stellen maar ook om een beeld te geven van uzelf: uw opleidingen, ervaringen, waarom u vakantiewerk doet… Zodra uw profiel compleet is zult u dagelijks nieuwe dienstaanvragen zien verschijnen.
Wanneer u weet dat u in de vakantie wilt werken kunt u inloggen op uw profiel om een zicht te krijgen op alle dienstaanvragen die op dat moment in uw regio beschikbaar zijn en solliciteren voor de jobs die u interesseren. U ontvangt ook steeds een notificatie wanneer een klant een nieuwe dienstaanvraag publiceert. En als u zich afvraagt of het nodig is om het statuut van zelfstandige te nemen om als dienstverlener in de vakantie te werken op ons platform: het antwoord is nee. U kunt zich als particulier aanmelden op het platform en daarmee tot €6.390,- verdienen, aan een voordelig belastingtarief en toch 100% legaal!

Wat zijn de werktijden van vakantiewerk?

Meestal bent u bij vakantiewerk al snel verbonden aan een contract waarin vooraf wordt vastgelegd hoeveel uur u per week of per maand zal werken en staat de begin- en einddatum van het vakantiewerk vast. Dit is niet altijd wenselijk voor werk tijdens de vakantie, omdat de periode die u wil of kan wijden aan vakantiewerk misschien afhangt van een baan of een andere activiteit die u wellicht tijdens de vakantieperiode wilt ondernemen. Misschien wilt u spontaan op reis kunnen vertrekken of in de vakantieperiode andere activiteiten ondernemen, maar weet u nog niet wanneer en waar.

Gelukkig is het ook mogelijk om tijdens de vakantie te werken zonder dat u zich verbindt aan vaste werktijden. Bijvoorbeeld door te werken via Ring Twice.
Op ons platform werkt u enkel wanneer u het wenst en hoeft u zich nooit te verbinden aan vaste werktijden! Wanneer u als dienstverlener bent ingeschreven ontvangt u een melding zodra een klant een dienstaanvraag publiceert die aansluit op uw competenties (babysitting, schoonmaak, tuinonderhoud…). Aan de hand van deze dienstaanvragen kunt u steeds kiezen om wel of niet te solliciteren. U bent volledig vrij om een profiel aan te maken en vervolgens te beslissen of u gaat solliciteren voor vakantiewerk: u kan werken tussen twee reizen door, of alleen als een andere geplande job onverwachts niet doorgaat. Of zijn er andere factoren waardoor u nog niet weet hoe u de vakantieperiode zult inrichten? Met Ring Twice maakt dit allemaal niets uit!

Moet ik beschikken over bepaalde competenties om een vakantiejob te vinden?

Dit hangt volledig af van het soort vakantiewerk dat u zoekt. Er bestaat vakantiewerk waarvoor kennis in een bepaald vakgebied vereist is, maar het is ook zeker mogelijk om vakantiewerk te vinden waar u zonder specifieke voorkennis al voor geselecteerd kunt worden.
Om zich als dienstverlener op te geven op Ring Twice is geen enkele specifieke competentie vereist. Honderden vakantiejobs zullen dagelijks tevoorschijn komen en het is steeds aan u om te zien of u wel of niet wilt solliciteren voor het vakantiewerk. U kunt hierbij rekening houden met de mate waarin u zich op uw gemak voelt om de gevraagde dienst uit te voeren. Als u bijvoorbeeld vaak oppast op uw buurjongetje, uw kleine broertje van acht of neefjes en nichtjes, waarom zou u dan niet solliciteren als oppas? Maait u geregeld het gras bij uw grootvader of snoeit u geregeld de heg bij u thuis? Solliciteer dan voor jobs rondom tuinonderhoud! Zeker tijdens de vakantieperiodes is er veel vraag naar dit soort taakjes links en rechts. Het is vooral belangrijk om te solliciteren voor jobs die vertrouwd zijn voor u en die u met plezier uitvoert. Twijfel zeker niet om de klant vragen te stellen voordat u solliciteert om goed in te schatten of de job iets voor u is.

Hoe wordt vakantiewerk uitbetaald?

Normaal gezien zal het geld dat u verdient voor het verlenen van een dienst altijd worden uitbetaald op uw bankrekening. Het salaris verschilt van job tot job, maar wordt altijd duidelijk vooraf vastgesteld. In enkele gevallen, zoals bij oppassen, kunt u het uurloon zelf vastleggen. In andere gevallen zal het tarief voor het vakantiewerk vooraf voor u worden vastgelegd en kunt u vervolgens akkoord gaan of niet.

Wanneer u via Ring Twice solliciteert voor vakantiewerk, bent u altijd degene die het tarief bepaalt. Altijd! U kiest dus niet alleen voor welke jobs u wel of niet solliciteert, maar ook voor welk tarief u dit doet. De uitbetaling van een dienst zal altijd op uw bankrekening overschreven worden nadat de dienst door beide partijen op het platform is afgesloten. Zodra u een job bij een klant heeft uitgevoerd, sluit u als eerste direct de job af zodat de klant hetzelfde kan doen. Het bedrag wordt vervolgens binnen 3 à10 werkdagen op uw bankrekening bijgeschreven.

Dreig ik bepaalde toeslagen mis te lopen door vakantiejob te doen?

Nee, niet zolang het totaalbedrag van € 6.390,- per kalenderjaar niet wordt overschreden.
Dit totaalbedrag is belastingvrij en is vastgesteld volgens de wet op de collaboratieve economie van 10 juli 2016. De wet is ingevoerd met als doel een duidelijk en gunstig fiscaal kader te bieden voor inkomsten die niet als beroepsinkomsten worden beschouwd. Door de wet op de collaboratieve economie kunt u 100% legaal en verzekerd werken zonder dat u zich moet onderschikken aan het statuut van zelfstandige. Er bestaan uitzonderingen waarbij u rekening moet houden met een afwijkend totaalbedrag om te voorkomen dat de inkomsten geen invloed hebben op de door u te ontvangen toeslag. Het alternatieve totaalbedrag hangt echter af van uw persoonlijke situatie.

Hoe moet ik aangifte doen van mijn de inkomsten van vakantiewerk?

Alle opbrengsten van uw vakantiewerk moeten verplicht worden aangegeven bij de FOD Financiën. Aangezien het vakantiewerk dat u via Ring Twice uitvoert 100% legaal is, moeten ook deze inkomsten aangegeven worden. Ring Twice zal een aangepaste fiscale fiche opmaken voor de inkomsten uit de deeleconomie waaronder het vakantiewerk valt. Deze fiscale fiche zal telkens vóór 28 februari van het jaar na het inkomstenjaar door ons langs elektronische weg worden ingediend bij de FOD Financiën en langs elektronische weg of op papier aan u bezorgd worden. Het deel ‘diverse inkomsten’ van de belastingaangifte zal reeds voor u zijn ingevuld met uw inkomsten uit vakantiewerk. Houdt u er weer rekening mee dat u, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, mogelijk rekening moet houden met een afwijkend totaalbedrag om te voorkomen dat de door u te ontvangen toeslagen niet omlaag worden gehaald.

Ben ik verzekerd als mij iets overkomt tijdens vakantiewerk?

Wederom hangt dit af van het soort werk dat u doet en het legale kader dat is voorzien. Soms is vakantiewerk voorzien van een verzekering terwijl u voor ander vakantiewerk zelf een verzekering moet afsluiten. Als u in de vakantie via Ring Twice werkt, bent u te alle tijden gedekt door de verzekering die wij voorzien. De verzekering beschermt u tegen lichamelijke schade, bijvoorbeeld als u zich tijdens een job bezeert, en tegen materiële schade, mocht u iets breken terwijl u aan het werk bent. Voor alle informatie rondom verzekeringen kunt u het beste een kijkje nemen op deze pagina.

Super eenvoudig!

De diensten die u zouden kunnen interesseren worden u toegestuurd. U kiest de jobs uit die u interessant vindt en uw vergoeding. Eenmaal de dienst is uitgevoerd, ontvangt u het geld rechtstreeks op uw bankrekening.

Schrijf u in
Testimonial: Ring Twice, vakantiewerk met vrijheid
« Helemaal iets voor mij om mijn tijd nuttig te besteden en mijn passie voor tuinieren verder te ontdekken! »
Geoffroy D.
Geoffroy D.
 • Tuinman
Evaluaties (17)
Statistieken
100 %
Tevredenheid
18
Uitgevoerde jobs
 • Wie ben je?

  Ik ben Geoff en ik zit niet graag stil. Ik ben een ondernemend persoon en een dik jaar geleden besloot ik in mijn vrije tijd iets te gaan bijverdienen. Helemaal iets voor mij om mijn tijd nuttig te besteden en mijn passie voor tuinieren verder te ontdekken!

 • Hoe ben je bij Ring Twice terecht gekomen?

  Ik vernam via de media dat de wet op de deeleconomie in werking trad. Ik zocht er wat over op en kwam meteen bij Ring Twice uit. Ik las wat meer over de werkwijze en schreef me in. Het was meteen een succes! De jobs volgden snel en mijn klanten waren heel tevreden. Ik raad mijn kennissen ook altijd aan om Ring Twice te proberen. Ook mensen die erover nadenken om zelfstandige te worden. Het is namelijk een goede stap om het eerst eens te ontdekken. Als het vlot gaat, kan je dan de stap naar je eigen bedrijf makkelijker zetten. En dat ga ik ook doen.

 • Waarom hou je ervan om via Ring Twice te werken?

  Ik ben heel blij met de app, waarmee je makkelijk kan solliciteren, door de jobs scrollen, met klanten communiceren,… Er zijn ook veel jobs beschikbaar, je hebt de vrijheid om te kiezen wat je wil doen. Die flexibiliteit is echt iets voor mij. En tot slot vind ik ook dat Ring Twice luistert naar onze feedback en het platform verbetert.

Onze vakantiejobs zijn beschikbaar over heel België

 • Vakantiewerk Antwerpen
 • Vakantiewerk Gent
 • Vakantiewerk Walem
 • Vakantiewerk Deurne
 • Vakantiewerk Berchem
 • Vakantiewerk Leuven
 • Vakantiewerk Ledeberg
 • Vakantiewerk Stene
 • Vakantiewerk Wilrijk
 • Vakantiewerk Nieuwkerken-waas
 • Vakantiewerk Sint-lambrechts-herk
 • Vakantiewerk Brasschaat
 • Vakantiewerk Koningshooikt
 • Vakantiewerk Schoten
 • Vakantiewerk Kessel lo
 • Vakantiewerk Borgerhout
 • Vakantiewerk Kapellen
 • Vakantiewerk Koolkerke
 • Vakantiewerk Kortrijk
 • Vakantiewerk Schilde

Type beschikbare vakantiejobs

 • Vakantiejob student, Vakantiejob in de avond, Vakantiejob zoeken, Vakantiewerk weekend, Vakantiewerk 15 jaar vacatures, Vakantiewerk 16 jaar, Vakantiejob 15 jaar
contact
Vindt u niet het antwoord op uw vraag?
We zijn er om u te helpen!
Doe zoals onze 36.000 dienstverleners!
Sluit je gratis aan