Doe beroep op de Ring Twice dienstverleners met een PVB/PAB!

Via Ring Twice kan je beroep doen op een PVB/PAB assistent. Het kan hierbij gaan om hulp in het huishouden, individuele praktische hulp of dagdagelijkse klusjes. We zorgen voor de administratieve opvolging, de verzekering en het legale kader.

Betrouwbare dienstverleners die we persoonlijk ontmoeten
We ontmoeten een groot deel van onze dienstverleners en selecteren onze dienstverleners, om zo de betrouwbaarheid van onze gemeenschap te kunnen garanderen. Heb je zelf al een assistent? Dit kan eveneens! Eenmaal dat jouw assistent zich als dienstverlener ingeschreven heeft, kunnen jullie samen aan de slag.

De nodige documenten beschikbaar
Als platform, erkend door het VAPH, verbinden wij mensen die praktische hulp nodig hebben met betrouwbare persoonlijke assistenten uit de buurt.
We bezorgen jou de nodige documenten hiervoor. Zowel de overeenkomst voor het VAPH als de betalingsbewijzen, bezorgen wij jou per mail en zijn steeds op jouw account beschikbaar. Je ontvangt de overeenkomst voor het VAPH bij het selecteren van de dienstverlener en jouw formule.

Diensten verzekerd door AXA
De diensten via Ring Twice zijn gedekt door een lichamelijke en materiële verzekering. Zorg er steeds voor dat de dienst wordt afgesloten via Ring Twice zodat alles in orde is. Meer informatie over de verzekering.

Sluit je gratis aan
Door op de knop hierboven te klikken, aanvaard je de gebruiksvoorwaarden. Zie onze algemene voorwaarden.

Zin om kleine jobs te doen? Word dienstverlener!
Wens je beroep te doen op iemand die je al kent? Nodig hem/haar uit om zich in te schrijven als dienstverlener en vervolgens voor jouw aanvraag te solliciteren!

1. Vraag een dienst aan

Beantwoord een paar vragen en beschrijf wat je nodig hebt. Dit duurt minder dan 2 minuten!

2. Kies jouw dienstverlener

Kies jouw dienstverlener op basis van een uurtarief, vast bedrag of een gratis prijsofferte. Bekijk ook de evaluaties van vorige klanten.

3. Bewonder het uitgevoerde werk

Jouw dienstverlener voert de dienst uit en geeft je advies.

Met een PVB/PAB via de deeleconomie ADL-diensten laten uitvoeren

Via de deeleconomie wetgeving is het mogelijk om via Ring Twice een assistent in te schakelen ter hulp en ondersteuning. Wij zorgen ervoor dat je verzekerd bent en dat jouw administratie voor VAPH in orde is! Heb je al een eigen PAB assistent of PVB assistent die je ondersteunt met alledaagse taken en tot €7 460 per jaar wilt bijverdienen aan een voordelig belastingtarief? Dan kan dat via Ring Twice!

Wij verbinden jou met de assistent die het best aansluit bij jouw hulpvraag. Je kan dus op een erg flexibele, betaalbare manier hulp inroepen of een eigen persoonlijke assistent inzetten voor de ondersteuning bij alledaagse taken!

Kan ik met een PVB/PAB beroep doen op de Ring Twice dienstverleners?
Ja dat kan! Ring Twice is door het VAPH een erkend platform.
Hoe kan ik een PVB of PAB assistent vinden op Ring Twice?
Een PVB assistent of PAB assistentie vinden op Ring Twice is heel eenvoudig. Je plaatst hiervoor een dienstaanvraag. Dit neemt niet langer dan 2 minuten. Vervolgens sturen wij jouw aanvraag uit naar de geschikte dienstverleners in jouw omgeving. Je zal verschillende voorstellen ontvangen en kan vervolgens op basis van het uurtarief en het profiel de meest geschikte assistent kiezen. Eenmaal dat de dienstverlener geselecteerd is, kunnen jullie samen verdere praktische afspraken maken.
Ik heb al een persoonlijk assistent, kan ik me inschrijven?
Heb je al een eigen PVB assistent of PAB assistent die jou ondersteunt voor individuele praktische hulp? Dan kan je je zonder probleem inschrijven! Bij jouw inschrijving kan je het e-mailadres van jouw assistent toevoegen. Jouw PVB-assistent of PAB-assistent zal een uitnodiging ontvangen om zich als dienstverlener te registreren. Eenmaal ingeschreven, kan jouw assistent zich vervolgens kandidaat stellen voor jouw aanvraag en kunnen jullie aan de slag gaan!
Hoe kan ik mijn assistentie betalen met mijn PVB of PAB via de deeleconomie?
Het is mogelijk om de diensten via Ring Twice met een persoonsvolgend budget (PVB) of persoonlijk assistentie budget uit te betalen. Nadat je het gewenste tariefplan gekozen hebt, zal je per mail een overeenkomst ontvangen. Na ondertekening dient deze overeenkomst ter goedkeuring bij het VAPH ingediend worden. Dit kan per post of via het VAPH portaal.

Na de bevestiging van uitvoering zal je per dienst een betalingsopdracht ontvangen. De betaling kan per kredietkaart, bancontact of overschrijving overgemaakt worden. Per beëindigde dienst zal je steeds een specifiek ontvangstbewijs krijgen zodat jouw administratie helemaal in orde is.
Bezorgen jullie de nodige documenten voor het VAPH?
Wij bezorgen jou al de nodige documenten. Wanneer je jouw formule gekozen hebt hebt bij Ring Twice, zal je een overeenkomst van ons ontvangen. Deze moet je naar het VAPH ondertekend sturen ter goedkeuring. Nadat een dienst afgesloten is, ontvang je ook een ontvangstbewijs per mail. Zo is jouw administratie voor het VAPH altijd in orde. Je kan ook steeds deze documenten terugvinden op jouw account.
Voor welke diensten kan ik een persoonlijk assistent vragen?
Via Ring Twice kan je beroep doen op de dienstverlener die voor jou klaar staan binnen verschillende categorieën. In principe kan je beroep doen op de dienstverleners voor al jouw dagdagelijkse taken, van individuele praktische hulp, assistentie, en kleine klusjes in huis. Kortom onze assistenten staan klaar om jou te helpen met vanalles en nog wat, ook voor gezelschap om samen een koffietje te drinken of samen in het park te wandelen.

Alle taken waarvoor een specifieke opleiding of statuut nodig is, zijn echter uitgesloten. Medische taken laat je dus over aan de bevoegde personen.
Kan ik meerdere diensten aanvragen voor een PVB assistent of een PAB assistent?
Ja, je kan zoveel diensten aanvragen als je er nodig hebt. Je mag dus met zoveel PVB assistenten of PAB assistenten samenwerken als je wil.
Je mag jouw assistent ook zoveel inschakelen als je wil. Jouw assistent moet echter wel opletten dat hij of zij niet meer dan €7 460 bijverdient. Jouw persoonlijke assistent kan via zijn of haar profiel het bedrag in het oog houden. Zo weet jouw assistent ten alle tijden hoeveel hij of zij heeft bijverdiend via het platform Ring Twice.
Wie mag zich als assistent inschrijven en uitbetaald worden met een pvb-budget?
Iedereen! Ja, iedere particulier kan zich als dienstverlener inschrijven. Binnen familieverband dient er bij de bevoegde instantie (bijstandsorganisatie of VAPH) de voorwaarden nagegaan worden.

Je hebt interesse om als dienstverlener ook PVB-assistent of PAB-assistent te worden voor personen met een beperking of personen met een handicap? Wat leuk! Wat je juist moet doen? Niet veel anders dan je gewoon inschrijven als dienstverlener op ons platform Ring Twice. Je maakt een profiel aan en je stelt je kort voor. Voeg verschillende vaardigheden toe, in dewelke je graag zou willen helpen en bijverdienen.
Ben ik met mijn PVB of PAB verzekerd als er mij of mijn assistent iets overkomt tijdens een dienst?
Ja! De diensten die uitgevoerd worden door jouw particuliere persoonlijke assistent zijn gedekt door de Ring Twice verzekering. De verzekering dekt schadeongeval en/of een lichamelijk ongeval. Is jouw persoonlijke assistent een zelfstandig dienstverlener? Dan dient jouw assistent beroep te doen op zijn of haar eigen verzekering.
Let er wel op dat jouw dienst steeds in uitvoering moet staan op het platform.
Hoeveel uur per week/maand kan ik met mijn PVB of PAB beroep doen op assistentie via Ring Twice?
Om te weten hoeveel uur per week of per maand je beroep kan doen op een PVB assistent of PAB assistentie, moet je een klein rekensommetje maken. Jouw assistent mag niet meer dan €7 460 (incl. belasting + servicekost) euro bijverdienen (in 2023).
Hulp nodig of vind je het antwoord op jouw vraag niet? Aarzel niet om ons te contacteren of ontdek de volledige FAQ.