5x k-ei-leuke ideetjes voor een geslaagd paasfeest!

Voel je het ook kriebelen? De eerste, warme zonnestralen, de bomen die in bloei staan? Ja, de paasdagen komen eraan! Pasen is dit jaar waarschijnlijk ook nog steeds anders dan andere jaren, maar het moet je niet beletten om er een echt feest van te maken! En wie feest zegt, zegt versiering en leuke hapjes en zo veel meer! Wij bundelden in dit artikel onze leukste, meest creatieve knutselideetjes, zowel voor jong als minder jong. 😉

Paashaas-slinger 🐰

Deze paashaas-slinger is zo simpel, dat je er niet ééntje, maar meerdere zal willen maken!

Hoe begin je eraan? Download het sjabloon en knip de konijnvormen uit. Voor de staartjes, maak je pompoms met een vork. En dan lijm je alles aan elkaar! En dat is het! Kinderspel hé? Wat heb je nodig om deze paashaas-slinger te kunnen maken?

 • Knutselpapier in verschillende kleuren
 • Dit konijnsjabloon
 • Wol in een lichte kleur
 • Een vork
 • Lijm
 • Schaar

Om te beginnen, print je de konijnvorm op gekleurd papier. Knip er zoveel uit als je wilt: hoe meer konijnen, hoe langer de slinger! Je kan ook spelen met de grootte van de konijnen: kleinere of grotere konijnen zorgen voor een leuke, speelse afwisseling! Voor de pompoms, wikkel het garen ongeveer 40 keer rond de buitenkant van de vork. Wil je een dikkere staart? Wikkel het garen dan 50 of 60 keer rond de vork. Liever een filmpje bekijken over hoe het moet? Bekijk dan dit filmpje. Maak de verschillende konijntjes aan elkaar vast met een draad. Ziezo, jouw leuke paashaas-slinger is klaar! Nu nog een leuke plek vinden om het op te hangen! 🌈

Een kuiken-vaas 🐣

Je hebt een boeketje tulpen gekocht? Je wil een kleurrijke vaas? En dan nog eentje in paasthema? Probeer dan deze knalgele kuiken-vaas! Dit kuikentje is de perfecte vaas voor jouw paastafel!

Dit is wat je nodig hebt:

 • Een mason jar (maar oude confituurpot of voorraadpot is even goed!)
 • Krijtverf
 • Gele acrylverf
 • Zwarte acrylverf
 • Witte acrylverf
 • Oranje acrylverf
 • Penselen in diverse maten
 • Touw

Zorg ervoor dat de mason jar of glazen pot gewassen en goed droog is alvorens je begint te schilderen. Begin met een laagje krijtverf aan te brengen. Krijtverf is hier een goede primer, waardoor de acrylverf beter zal kunnen intrekken. Kleine tip hier: steek je hand in de pot en houd deze omhoog terwijl je schildert. Zo kan je zonder jouw handen vuil te maken, de pot draaien. Het is ook niet nodig om de bodem van het potje te schilderen. Eenmaal de krijtverf droog is, mag je beginnen met de knalgele acrylverf.

Schilder steeds in dezelfde richting, anders zal de verf zich opstapelen en strepen achterlaten. Wacht opnieuw tot de gele verf droog is. Neem vervolgens een kleinere penseel om de oogjes met de zwarte acrylverf te schilderen. Voeg een kleine witte stip in elk oog. Terwijl je de oogjes laat drogen, schilder je met de oranje verf het bekje van het kuikentje. Heel eenvoudig: maak een ondersteboven driehoekje. Het touw kan je rond de hals van jouw pot wikkelen. De final touch? Plaats mooie tulpen of narcissen in jouw kuiken-vaas! Gegarandeerd de mooiste paastafel dit jaar!

Van ei naar paashaas-servetten

Over paastafel gesproken! Heb je al nagedacht over leuke, originele servetten? Je kan servetten omtoveren tot een echte paashaas, met een paar plooitechnieken.

Toch niet zo geduldig aangelegd? Dit ander leuk truucje is snel gedaan, en kan bovendien als perfecte naamplaatshouder gebruikt worden! Hiervoor heb je grote eieren, servetten en een lintje nodig.

Vouw het servet dubbel tot een driehoek, rol hem op en drapeer het om het ei. Bind het servet aan de bovenkant van het ei vast met een lint. Laat de ‘oren’ los hangen. Extra leuk: teken op de eieren een gezicht of twee oogjes. Doe dit wel met een zacht waspotlood.Zo, jouw tafel ziet er al piekfijn uit!

Maar bij Pasen hoort natuurlijk ook lekker eten! Wat vind je van deze paasbroodjes? Naast heel lekker te zijn, zijn ze ook nog eens heel schattig! Bijna te schattig om op te eten! 😜 Of wil je dit jaar een heuse paasbrunch organiseren? Schakel onze koks aan huis in. Ze kunnen de lekkerste gerechten en hapjes klaarmaken voor jouw paasbrunch!

Bim bam beieren… 🎵

Maar waar Pasen echt om draait, zijn de paaseitjes die de Paashaas overal heeft laten rondslingeren! Wil je dit jaar een leuke twist geven aan jouw paaseierenjacht? Organiseer een ware zoektocht met een schatkaart of hints achtergelaten door de Paashaas! Regent het? Geen paniek, we verplaatsen de heuse zoektocht naar binnen!

Schrijf op een aantal papiertjes tips waar de Paashaas de eieren heeft verstopt: de kleerkast, achter de kast in de badkamer, onder de trap, achter een bloempot, etc. Het ei gevonden? Terug naar het verzamelpunt en de volgende hint nemen! Herbegin tot de hints op zijn, en alle eitjes gevonden zijn! Is het mooi weer? Verpak de chocolade-eitjes in gekleurde servetten. Elk kind heeft zijn of haar kleur. Verstop de eitjes in de tuin, in het park of bij jullie in de buurt. Geef de kinderen elk een schatkaart van de plaats. Duid op de kaart alle plekken waar de eieren verstopt zijn. En laat de kinderen op zoek gaan! Maak het nog spannender door de kinderen te zeggen dat ze al huppelend op zoek moeten gaan. Lachbuien gegarandeerd! Ouders mogen ook meezoeken. 😉

Maak zelf een leuke paasmand uit een ontbijtgranendoos

Ohja, geen mandje thuis om de eitjes in te leggen? Maak zelf een leuke paasmand uit een ontbijtgranendoos! Knip de bovenste helft van de voor- en achterflappen van de doos. Kom niet aan de zijkanten. Plooi de zijkanten en niet de uiteinden aan elkaar vast. Ziezo, het mandje heeft een handvat! Verf jouw ontbijtgranendoos met wat knutselverf of plak er leuke foto’s op. Eenmaal de verf droog is, kan je er ook vanalles aan toevoegen: stof, lint, glitters, etc.

Ziezo, jouw huis is paas-klaar! Toch nog wat hulp nodig om de tuin klaar te maken voor de Paashaas? Onze tuinmannen zijn er om jou te helpen. Jouw huis moet nog een grondige poetsbeurt krijgen? Onze poetsvrouwen en poetsheren helpen jou met plezier om alles piekfijn te hebben voor jouw paasfeest!

Heb je nog andere leuke ideetjes voor Pasen? Deel ze in de comments hieronder! Wij zijn alvast benieuwd! Laat je ons ook weten of je onze tips hebt toegepast om Pasen onvergetelijk te maken? Stuur ons jullie mooiste foto’s door of tag ons op Instagram @ringtwicebe of #ringtwice.

Vrolijk Pasen iedereen! 🐣

Vind een talentvolle babysitter bij jou in de buurt
Ontdek ze