10 leuke tips om de paasvakantie te doorstaan

Hoe gaat u in hemelsnaam uw kinderen nog twee weken kunnen bezighouden?! Zit u met de handen in het haar? Vakantie in het buitenland zit er dit jaar(weeral) niet in. Misschien zijn de sportkampen of scoutskampen afgezegd? Wat nu te doen? Ring Twice tovert 10 ideetjes om met volle teugen te kunnen genieten van uw staycation. Of er alleszins zonder al te veel schade uit te komen. 😉

Hebt u al uw tricks al boven gehaald? Dochterlief vindt uw mopjes niet meer grappig? Zoonlief wil voor de honderdste keer opnieuw voetbal spelen? En is uw laatste redder in nood ze voor televisie zetten? Wij helpen u graag verder met 10 activiteiten om deze paasvakantie te overleven, mooi weer of niet! Er is voor ieders wat wils!

Het regent! Wat nu?! ☔️

Helaas is regen in ons belgenlandje eerder regel dan uitzondering. Buitenspelen kan dus wat moeilijker zijn. Maar geen reden om te treuren! Binnenshuis kan even leuk zijn als buiten. U hoeft enkel de leukste en meest creatieve activiteiten te vinden om uw kroost te entertainen.

Laat de Picasso in uw kinderen los! Wil u het liever netjes houden? Haal wat kleurpotloden en kleurboeken of papier boven. Maak het nog wat leuker door de penselen uit de kast te halen! Dek uw tafel met oud krantenpapier of zelfs vuilniszakken. Koop goedkope canvassen, wat waterverf en penselen. En let’s go crazy!

Geen inspiratie? Bedenk een thema waarmee ze aan de slag kunnen: ideale vakantiebestemming? Het nieuwste pretpark? Laat de creativiteit en verbeelding van uw kinderen de vrije loop! Zijn uw kinderen nog te jong voor penselen? Haal vingerverf in huis! Nog een oude kartonnen doos? Maak er een raket van! Of een nieuw poppenhuis? Snijd het karton uit voor de kinderen en laat de kinderen het schilderen en versieren zoals zij het willen.

Schilderen is goedgekeurd? Maar de kinderen willen iets anders doen? Kruip in uw klerenkast of in de verkleedmand. En verkleden maar! Waarom geen toneeltje organiseren? Geef hen de namiddag om een verhaaltje te bedenken. Of organiseer een ware modeshow! Zo hebt u ook wat rust en kunt u verder werken om die ene deadline te halen. 😉

Hebt u Legoblokken? Er bestaan tal van bouwuitdagingen, waar u een paar uurtjes zoet mee bent! Laat ze samen een uitdaging kiezen of laat ze tegen elkaar spelen. Geen legoblokken in huis? Misschien hebt u wel de goede, oude Kapla blokken? Bouw samen de hoogste toren? Bouw een kamp voor de Playmobils of Barbiepoppen?

De klassieke bordspellen zijn ook nog steeds een hit! Verplaats die ene vergadering indien mogelijk en speel gewoon lekker mee met de kinderen. Neem wel de namiddag vrij als u voor Monopoly kiest. 😉

Zijn uw kinderen niet zo’n fan van gezelschapspelletjes? Ze willen liever hun handen vuil maken? Houd een kooksessie! En nog beter: zij beslissen wat jullie deze week eten. Laat ze een menu opstellen, een boodschappenlijstje maken en voor de voorbereidingen zorgen. U gaat deze week misschien niet evenwichtig en even gezond eten, maar plezier gegarandeerd! Deel gerust uw lekkere gerechten, wij zijn steeds op zoek naar inspiratie ! 😋 Moest het een beetje in het donder lopen, zijn onze koks aan huis altijd klaar om u te helpen! En zo eet u vanavond geen verbrande lasagne. 😉

We gaan dansen in de zon ☀️

Het is gestopt met regenen! Hupsakee, iedereen naar buiten! U hebt een tuin? Laat de kinderen gewoon buiten ravotten. Geen tuin? Ga naar het park of bos in uw buurt voor een wandeling.

Is een wandeling te saai? Roepen uw kinderen al na 10 minuutjes “wanneer is het gedaaaan?”? Maak er een heuse zoektocht van! Geef ze een lijst van insecten, vogels, bladeren, bomen, etc. die ze moeten identificeren.

Of hebt u al gehoord van geocaching? Geocaching is een schattenzoektocht die overal ter wereld wordt gespeeld. Over de hele wereld zijn er schatten verborgen. Hoe gaat u op zoek? Op basis van gps-coördinaten, die u in een wandel-gps of smartphone invoert, gaat u op zoek naar de schatten. U weet op voorhand niet waar u juist op zoek naar bent. Het blijft een raadsel tot het einde. Wat het natuurlijk veel leuker en spannender maakt. En wat u ook vindt, mag u houden! De enige regel is dat u wel iets in de plaats achterlaat. Hebt u al zin om op schattentocht te gaan? Neem dan een kijkje op de website van geocaching.

De zon schijnt? Ideale moment voor een uitgebreide carwash! De fietsen kunnen ook een grondige poetsbeurt krijgen. Zet leuke muziek op en wassen maar!

De grote klassiekers doen ook nog steeds hun ding: springtouw, elastieken, stoepkrijt. Wedden dat uw kroost er een poosje druk mee bezig zal zijn!

Niets doen is ook ok

U hebt echt alle mogelijke activiteiten uitgeprobeerd? U hebt vandaag geen inspiratie voor nog een andere superleuke activiteit? Het is niet erg. Niets doen is ook goed. Uw kinderen moeten zich ook kunnen vervelen. Verveling bevordert de creativiteit. Dus wie weet komen zij achteraf wel met keileuke ideetjes!

En het is ook ok om een dagje op de computer, op de tablet of voor TV te zetten. Schermtijd is niet altijd even goed, maar soms is dit ook de gemakkelijkste oplossing. U kan ook schermtijd goed spenderen: laat ze informatie opzoeken over hun lievelingsdier of over het land waar ze graag op vakantie zouden gaan. Laat ze een quiz organiseren voor ‘s avonds aan tafel? Via Kahoot kunnen ze leuke quizjes organiseren.

Toch niet zo’n voorstander van schermtijd? Ga een challenge aan met uw kinderen: voor elk hoofdstuk uit een boek gelezen of voor elk stripverhaal die ze hebben uitgelezen, mogen ze een halfuurtje op de computer of een videospelletje spelen. Wedden dat ze heel veel zullen lezen deze vakantie? 😉

Wat u vooral niet mag vergeten in deze moeilijkere periode, is dat elke dag een nieuwe start is. Het is niet erg als het vandaag wat misloopt. Het is ook niet erg als u geen originele activiteit op de agenda hebt staan.

Wilt u toch even uitblazen? Hebt u geen vrijaf kunnen nemen op het werk? Aarzel niet om onze babysitters in te schakelen! Zij helpen u graag! Hebt u graag dat de kinderoppas een hele dag op uw kroost let? Of enkel voor een paar uurtjes zodat u die Zoom-meeting rustig kan volgen? U kan hen alles vragen!

Hebt u nog andere ideetjes om uw kids bezig te houden? Deel ze gerust in de comments of tag ons op Instagram @ringtwicebeinut. Zo kan iedereen ervan meegenieten en zo het hoofd boven water houden. 🤪

En een welgemeende “HOEDJE AF” van het Ring Twice eam voor alle ouders die nu jongleren tussen thuiswerk en huiswerk! 🤩

Vind een talentvolle babysitter bij jou in de buurt
Ontdek ze