10 leuke tips om de paasvakantie te doorstaan

Hoe ga je in hemelsnaam jouw kinderen nog twee weken kunnen bezighouden in deze coronatijden?! Zit je met de handen in het haar? Vakantie in het buitenland zit er dit jaar door Covid (weeral) niet in. Misschien zijn de sportkampen of scoutskampen afgezegd? Wat nu te doen? Ring Twice tovert 10 ideetjes om met volle teugen te kunnen genieten van jouw staycation. Of er alleszins zonder al te veel schade uit te komen. 😉

Heb je al jouw tricks al boven gehaald? Dochterlief vindt jouw mopjes niet meer grappig? Zoonlief wil voor de honderdste keer opnieuw voetbal spelen? En is jouw laatste redder in nood ze voor televisie zetten? Wij helpen je graag verder met 10 activiteiten om deze paasvakantie te overleven, mooi weer of niet! Er is voor ieders wat wils!

Het regent! Wat nu?! ☔️

Helaas is regen in ons belgenlandje eerder regel dan uitzondering. Buitenspelen kan dus wat moeilijker zijn. Maar geen reden om te treuren! Binnenshuis kan even leuk zijn als buiten. Je hoeft enkel de leukste en meest creatieve activiteiten te vinden om jouw kroost te entertainen.

Laat de Picasso in jouw kinderen los! Haal wat kleurpotloden of penselen en kleurboeken of papier boven. Dek jouw tafel met oud krantenpapier of zelfs vuilniszakken. Koop goedkope canvassen, wat waterverf en penselen. En let’s go crazy!

Geen inspiratie? Bedenk een thema waarmee ze aan de slag kunnen: ideale vakantiebestemming? Het nieuwste pretpark? Laat de creativiteit en verbeelding van jouw kinderen de vrije loop! Zijn jouw kinderen nog te jong voor penselen? Haal vingerverf in huis! Nog een oude kartonnen doos? Maak er een raket van! Of een nieuw poppenhuis? Snijd het karton uit voor de kinderen en laat de kinderen het schilderen en versieren zoals zij het willen.

Schilderen is goedgekeurd? Maar de kinderen willen iets anders doen? Kruip in jouw klerenkast of in de verkleedmand. En verkleden maar! Waarom geen toneeltje organiseren? Geef hen de namiddag om een verhaaltje te bedenken. Of organiseer een ware modeshow! Zo heb je ook wat rust en kan je verder werken om die ene deadline te halen. 😉

Heb je Legoblokken? Er bestaan tal van bouwuitdagingen, waar je een paar uurtjes zoet mee bent! Laat ze samen een uitdaging kiezen of laat ze tegen elkaar spelen. Geen legoblokken in huis? Misschien heb je wel de goede, oude Kapla-blokken? Bouw samen de hoogste toren? Bouw een kamp voor de Playmobils of Barbiepoppen?

De klassieke bordspellen zijn ook nog steeds een hit! Verplaats die ene vergadering indien mogelijk en speel gewoon lekker mee met de kinderen. Neem wel de namiddag vrij als je voor Monopoly kiest. 😉

Zijn jouw kinderen niet zo’n fan van gezelschapspelletjes? Ze willen liever hun handen vuil maken? Houd een kooksessie! En nog beter: zij beslissen wat jullie deze week eten. Laat ze een menu opstellen, een boodschappenlijstje maken en voor de voorbereidingen zorgen. Je gaat deze week misschien niet evenwichtig en even gezond eten, maar plezier gegarandeerd! Deel gerust jouw lekkere gerechten, wij zijn steeds op zoek naar inspiratie ! 😋 Moest het een beetje in het donder lopen, zijn onze koks aan huis altijd klaar om je te helpen! En zo eet je vanavond geen verbrande lasagne. 😉

We gaan dansen in de zon ☀️

Het is gestopt met regenen! Hupsakee, iedereen naar buiten! Je hebt een tuin? Laat de kinderen gewoon buiten ravotten. Geen tuin? Ga naar het park of bos in de buurt voor een wandeling.

Is een wandeling te saai? Roepen je kinderen al na 10 minuutjes “wanneer is het gedaaaan?”? Maak er een heuse zoektocht van! Geef ze een lijst van insecten, vogels, bladeren, bomen, etc. die ze moeten identificeren.

Of heb je al gehoord van geocaching? Geocaching is een schattenzoektocht die overal ter wereld wordt gespeeld. Over de hele wereld zijn er schatten verborgen. Hoe werkt het? Op basis van gps-coördinaten, die je in een wandel-gps of smartphone invoert, ga je op zoek naar de schatten. Je weet op voorhand niet waar je juist op zoek naar bent. Het blijft een raadsel tot het einde. Wat het natuurlijk veel leuker en spannender maakt. En wat je ook vindt, mag he houden! De enige regel is dat je wel iets in de plaats achterlaat. Heb je al zin om op schattentocht te gaan? Neem dan een kijkje op de website van geocaching.

De zon schijnt? Ideale moment voor een uitgebreide carwash! De fietsen kunnen ook een grondige poetsbeurt krijgen. Zet leuke muziek op en wassen maar!

De grote klassiekers doen ook nog steeds hun ding: springtouw, elastieken, stoepkrijt. Wedden dat jouw kroost er een poosje druk mee bezig zal zijn!

Niets doen is ook ok

Je hebt echt alle mogelijke activiteiten uitgeprobeerd? Je hebt vandaag geen inspiratie voor nog een andere superleuke activiteit? Het is niet erg. Niets doen is ook goed. Jouw kinderen moeten zich ook kunnen vervelen. Verveling bevordert de creativiteit. Dus wie weet komen zij achteraf wel met keileuke ideetjes!

En het is ook ok om ze een dagje achter de computer, op de tablet of voor TV te zetten. Schermtijd is niet altijd even goed, maar soms is dit ook de gemakkelijkste oplossing. Je kan schermtijd ook goed spenderen: laat ze informatie opzoeken over hun lievelingsdier of over het land waar ze graag op vakantie zouden gaan. Laat ze een quiz organiseren voor ‘s avonds aan tafel? Via Kahoot kunnen ze leuke quizjes organiseren.

Toch niet zo’n voorstander van schermtijd? Ga een challenge aan met jouw kinderen: voor elk gelezen hoofdstuk uit een boek of voor elk stripverhaal die ze hebben uitgelezen, mogen ze een halfuurtje op de computer of een videospelletje spelen. Wedden dat ze heel veel zullen lezen deze vakantie? 😉

Wat je vooral niet mag vergeten in deze moeilijkere periode, is dat elke dag een nieuwe start is. Het is niet erg als het vandaag wat misloopt. Het is ook niet erg als je geen originele activiteit op de agenda hebt staan.

Wil je toch even uitblazen? Heb je geen vrijaf kunnen nemen op het werk? Aarzel niet om onze babysitters in te schakelen! Zij helpen jou en jouw kids graag! Heb je graag dat de kinderoppas een hele dag op jouw kroost let? Of enkel voor een paar uurtjes zodat je die Zoom-meeting rustig kan volgen? Alles is mogelijk!

Heb je nog andere ideetjes om jouw kids bezig te houden? Deel ze gerust in de comments of tag ons op Instagram @ringtwicebe. Zo kan iedereen ervan meegenieten en zo het hoofd boven water houden. 🤪

En een welgemeende “HOEDJE AF” van het Ring Twice team voor alle ouders die nu jongleren tussen thuiswerk en huiswerk! 🤩

Vind een talentvolle babysitter bij jou in de buurt
Ontdek ze