Wat zijn de gangbare prijzen voor een tuinaannemer?

tuinaannemer prijs tuinaannemer prijs

De gangbare tuinaannemer prijzen kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de tuin, de frequentie van het onderhoud, de specifieke werkzaamheden en de ervaring en deskundigheid van de tuinaannemer. Over het algemeen ligt de tuinaannemer prijs tussen de €25 en €60 per uur. Het is natuurlijk ook mogelijk dat een hogere prijs wordt aangerekend. Specifieke klussen of grotere projecten zullen hoger uitvallen. Hou er ook rekening mee dat materiaalkosten niet persee in het uurloon zijn inbegrepen.

We raden je daarom aan om offertes aan te vragen bij verschillende tuinaannemers om een helder beeld te hebben van de tuinaannemer prijs.

We leggen de verschillende factoren die de tuinaannemer prijs beïnvloeden even op een rijtje!

Wat beïnvloedt de prijzen voor tuinaannemer?

Een mooie en verzorgde tuin is voor velen een droom die uitkomt. Maar het onderhouden van een tuin vergt veel tijd en energie. En niet iedereen is met groene vingers geboren. 😉  Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een tuinaannemer in te schakelen. Wat de tuinaannemer prijs is wordt beïnvloed door verschillende factoren.

Een van de belangrijkste factoren is de grootte van jouw tuin. Hoe groter de tuin, hoe meer tijd en middelen het kost om deze te onderhouden. Hierdoor zal de prijs van een tuinaannemer voor een grotere tuin hoger liggen dan voor een kleinere tuin. Het is daarom verstandig om bij het inschakelen van een tuinaannemer duidelijk te communiceren over de grootte van jouw tuin: een mini-stadstuin of een groot domein zal niet hetzelfde kosten.

Een andere factor die invloed heeft op de prijs van een tuinaannemer is de frequentie van het onderhoud. Wil je bijvoorbeeld elke week of elke maand jouw tuin onderhouden? Of wil je misschien alleen bijzondere en eenmalige tuinwerkzaamheden laten uitvoeren? Hierdoor kan de tuinaannemer prijs per uur of per klus verschillen.

Ook de specifieke werkzaamheden die je wil laten uitvoeren hebben invloed op de prijzen voor tuinaannemer. Zo kost het bijvoorbeeld meer om jouw gazon te maaien dan om simpelweg de bladeren bij elkaar te harken. Daarnaast kost het ook meer om bomen te snoeien of om nieuwe beplanting aan te leggen dan om bloemen water te geven. Het is daarom verstandig om bij het inschakelen van een tuinaannemer duidelijk te communiceren over welke werkzaamheden je wil laten uitvoeren.

Een vierde factor die invloed heeft op de tuinaannemer prijs is de ervaring en deskundigheid van de tuinaannemer. Een tuinaannemer met jarenlange ervaring en opleiding kost meestal meer dan een tuinman zonder deze ervaring. Dit komt omdat een ervaren tuinman sneller en efficiënter te werk gaat en ook specifiekere klussen kan uitvoeren. Natuurlijk moet je ook de kans laten aan nieuwe tuinaannemers. Want iedere expert was ooit een beginner. 🤗

Hoeveel vraagt een tuinaannemer per uur?

Een tuinaannemer, of ze nu zelfstandige of tuinman in bijberoep zijn, bepalen zelf hun tarieven. Ze kunnen werken met een uurtarief, maar kunnen ook factureren op basis van de klus zelf. Komen ze wekelijks de tuin onderhouden? Dan kan de tuinaannemer een abonnementsformule voorstellen.

Een tuinaannemer kan tussen de € 25 en € 60 per uur vragen. Er kunnen ook variabele kosten bijkomen.

Als je via Ring Twice beroep doet op een tuinaannemer zal je verschillende prijsoffertes ontvangen. Je kiest dan het voorstel dat het beste bij jou aansluit. We raden je ook aan om de evaluaties van vorige klanten te bekijken. Zo heb je al een idee of het werk goed gedaan is of niet. Sommige tuinaannemers stellen ook een gratis bezoek voor: zo kunnen ze beter inschatten wat de tuinaannemer prijs zal zijn. Geen verrassingen dus voor jou! 💪

Hoe worden de prijzen voor tuinaannemer vastgelegd?

De prijzen voor tuinaannemer of tuinaannemer in bijberoep prijs worden vastgelegd op basis van drie zaken: de arbeidskosten, de materiaalkosten en dan nog overige kosten.

60% van de totaalprijs zijn de arbeidskosten. Dat is wat de tuinaannemer vraagt.

De materiaalkosten (goed voor een 35% van de totaalprijs) betreffen de kosten qua gereedschap, maar bijvoorbeeld ook de planten die je eventueel wil laten plaatsen.

De overige kosten zijn de voorrijkosten.

Bij Ring Twice bepaalt de tuinaannemer zelf hoeveel de vraagprijs is. Je dient een aanvraag in in de categorie tuinman en meerdere tuinaannemers zullen hun prijsvoorstellen doorgeven. Als klant heb je dus de mogelijkheid om uit verschillende prijsvoorstellen het meest geschikte voorstel te kiezen. We vertrekken vanuit het idee dat de tuinaannemer in het algemeen een goede en juiste inschatting van de inhoud en de kost van de dienst heeft kunnen maken. De voorgestelde prijzen zijn de prijzen voor tuinaannemer: de arbeidskosten, de materiaalkosten en de reiskosten. Het is dus een “all-in” prijs.

Het is belangrijk om te onthouden dat goedkoop niet altijd betekent dat het beter is. Soms is het verstandig om iets meer te betalen voor een ervaren en deskundige tuinaannemer om te garanderen dat het werk op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat er geen extra kosten ontstaan door fouten. Maar beginnende tuinaannemers (die vaak goedkopere prijzen hanteren) verdienen natuurlijk ook hun kans! Enkel zo worden ze ervaren! 😉

Hoeveel kost een tuin aanleggen?

Een tuinaannemer heeft verschillende talenten en kan dus voor verschillende tuinklussen opdraaien. Het is afhankelijk van wat jij precies wilt laten doen en wat je budget is. Hoe groter het budget, hoe meer er gedaan kan worden. Voor bepaalde klussen wordt gerekend per vierkante meter. De tuinaannemer kan ook ingeschakeld worden voor klussen die niet per vierkante meter worden berekend. Ze worden dan per klus gefactureerd. Een tuinaannemer zal altijd een uurloon voor zichzelf berekenen, houd er gewoon rekening mee dat de materiaal- en voorrijkosten nog moeten bijkomen.

Kan je een tuinaannemer betalen met dienstencheques?

Neen, een tuinaannemer kan je niet betalen met dienstencheques. De activiteiten waarvoor je kan betalen met dienstencheques zijn wettelijk vastgelegd. Het moet gaan om huishoudhulp in de privésfeer: schoonmaken, wassen en strijken, maaltijden bereiden. Tuinieren valt hier dus niet onder.

Op Ring Twice betaal je je dienstaanvragen eenmaal deze zijn uitgevoerd. Je kan betalen via kredietkaart, Bancontact of via overschrijving.

De beste tuinaannemers
Peter
Peter
4.94/5 (200 reviews)
Marc
Marc
4.9/5 (182 reviews)
Philippe
Philippe
4.97/5 (149 reviews)
Eric
Eric
4.98/5 (142 reviews)
Ruben
Ruben
4.92/5 (111 reviews)
Jeroen
Jeroen
4.92/5 (110 reviews)
Tom
Tom
4.99/5 (87 reviews)
Pieter
Pieter
4.92/5 (78 reviews)
Davy
Davy
4.66/5 (85 reviews)
Tijs
Tijs
4.95/5 (76 reviews)
Peter
Peter
4.94/5 (200 reviews)
Marc
Marc
4.9/5 (182 reviews)
Philippe
Philippe
4.97/5 (149 reviews)
Eric
Eric
4.98/5 (142 reviews)
Ruben
Ruben
4.92/5 (111 reviews)
Jeroen
Jeroen
4.92/5 (110 reviews)
Tom
Tom
4.99/5 (87 reviews)
Pieter
Pieter
4.92/5 (78 reviews)
Davy
Davy
4.66/5 (85 reviews)
Tijs
Tijs
4.95/5 (76 reviews)
Vind een talentvolle tuinaannemer bij jou in de buurt
Ontdek ze