31 oktober, de nacht waarop de geesten uit hun graven kruipen, de heksen op hun bezems vliegen en… de pompoenen de ster van het feest zijn! 🎃
Zin om de perfecte pompoen te snijden? Dan ben je hier goed! Volg de volgende stappen om je pompoen als een echte pro uit te hollen. Ben je een lekkerbek? Blijf dan zeker verder lezen! Zo’n pompoen uithollen, je zou voor minder honger krijgen. We delen twee recepten die je kunt maken van de restjes van je pompoen. Wij watertanden al!
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, welke pompoen is het mooist van het land?
De perfecte pompoen snijden begint al bij het kiezen van de juiste pompoen. Het kiezen van de perfecte pompoen is een kunst op zich. Kies voor een stevige, goed ronde pompoen (zonder vlekken). Hoe gladder de pompoen, hoe makkelijker hij te snijden is.
Vervolgens heb je een goed mes nodig (let op als je dit met kinderen doet!), een grote lepel en een potlood om het patroon te tekenen.
Als alles klaar is, kan je beginnen snijden! Snijd eerst de bovenkant van de pompoen af. Hol hem uit. Zorg ervoor dat je alle zaadjes en het vruchtvlees verwijdert. Gooi het vruchtvlees niet weg, je hebt het namelijk nodig voor het tweede deel van dit artikel. 😋
Daarna kun je het gewenste patroon tekenen. Of het nu een eng gezicht, een kat of een spook is, laat je fantasie de vrije loop!
Eenmaal je patroon getekend, begint het moeilijkste, maar ook wel het leukste deel: het snijden! Volg zorgvuldig de lijnen met het mes. Druk niet te hard, je kan de pompoen breken. Wat jammer zou zijn.
En dan het ultieme moment: de verlichting! Plaats een kaarsje (een echte of op batterijen) en tadaa! Jouw meesterwerk is klaar! 🎃
Na het snijden, smullen maar!
Het snijden van een pompoen maakt hongerig! Goed nieuws: gooi het vruchtvlees vooral niet weg. We delen twee heerlijke recepten met je:
Pompoentaart
Voor de zoetekauwen onder ons 🥧
Wat heb je nodig:
- 500g pompoenvruchtvlees
- 1 bladerdeeg
- 3 eieren
- 150g suiker
- 20 cl slagroom
- 1 theelepel kaneel
Kook het pompoenvruchtvlees. Zodra deze gaar is, maak je er een puree van. Meng vervolgens het vruchtvlees, de eieren, de suiker, de slagroom en de kaneel. Het mengsel moet een vloeibare consistentie hebben.
Giet het geheel op het bladerdeeg en bak het 40 minuten op 180°C. Laat afkoelen. Voeg een bolletje vanille-ijs of slagroom toe voor een extra touch. 😋
Pompoensoep
Voor die koude herfstavonden… 🍲
Wat heb je nodig:
- 1 kg pompoenvruchtvlees
- 2 uien
- 1 groentebouillonblokje
- Zout, peper
- Room (optioneel)
Bak de gesnipperde uien lichtjes tot ze glazig zijn, voeg het pompoenvruchtvlees, de bouillon, het zout en de peper toe. Laat 30 minuten sudderen. Mix alles en serveer met een lepel room indien gewenst.
Klaar om je vrienden te imponeren met je snij- en kookkunsten? 👻