International Repair Day: samen voor een duurzamere toekomst!

huishoudelektro reparateur huishoudelektro reparateur

Elk jaar staat de derde zaterdag van oktober in het teken van International Repair Day, oftewel het herstellen van goederen, zoals huishoudtoestellen en kleren. De International Repair Day werd in 2017 opgericht om de waarde en het belang van herstellen te promoten. Je hebt zeker en vast al eens gehoord van Repair Cafés. Misschien is er wel eentje in je buurt.

In dit artikel geven we jou wat extra uitleg over de impact van goederen herstellen en een kleine politieke inkijk over hoe het zich op Europees niveau afspeelt (heel kort!), maar ook hoe wij bij Ring Twice ons steentje bijdragen. We stellen jou ook voor aan Simon, actief op Ring Twice als huishoudelektro reparateur! Lezen jullie verder?

Impact van dingen herstellen

Zaken herstellen in plaats van ze weg te gooien, heeft niet enkel een impact op je portemonnee, maar ook – en vooral – een ecologische impact! Door huishoudtoestellen, kleren, gsm-toestellen, etc. een nieuw leven in te blazen verminderen we de enorme afvalberg. Door meer uit de producten te halen die we al hebben, verminderen we de vraag naar nieuwe producten, en dus ook de energie die nodig is om ze te produceren.

Recht op reparatie in Europa

In maart 2023 heeft de Europese Commissie een voorstel ingediend om regels te maken over reparaties en het recht op reparatie. Zo is elke fabrikant die in de EU elektronische producten verkoopt, verplicht om deze gratis te repareren binnen de garantietermijn van twee jaar. Zelfs als de schade door de gebruiker zelf werd veroorzaakt, dan nog moet herstelling een mogelijkheid zijn. Want het is nog steeds gemakkelijker om een product te vervangen, een nieuwe te kopen, dan het te herstellen en nog voor vele jaren te gebruiken. Consumenten werden (worden) nog onvoldoende getriggered om hun huishoudtoestellen of andere goederen te herstellen. En Europa wil daar komaf mee maken! Je kan er meer info over vinden hier.

Reparatie bij Ring Twice

En bij Ring Twice, staan jullie dan ook stil bij toestellen een tweede leven inblazen? Ja hoor! Zelf hebben wij dat talent niet. Sommigen zouden het nog erger kunnen maken… 😬.

Misschien weten jullie dat niet, maar een van onze categorieën is huishoudelektro reparateur. In deze categorie kan je onze reparateurs vragen om je vaatwasser, wasmachine, koffiemachine, etc. te herstellen. Zalig, neen?

Een van onze reparateurs is Simon! Simon is sinds 2019 actief op Ring Twice. Hij heeft al meer dan 200 huishoudelektrotoestellen hersteld en gered van de afvalberg. De meest voorkomende herstellingen? Vaatwassers, microgolfovens, TV-toestellen, wasmachines. Zijn meest memorabele reparatie? Een beha-beugel die vastzat in een wasmachine… 🤷‍♀️

simon huishoudelektro reparateur

Heb jij misschien een oude radio of een defect koffiemachine? Haal ze van onder het stof en laat ze herstellen! 💪

De beste herstellingen huishoudtoestellen
Koenraad
Koenraad
4.79/5 (136 reviews)
Hormoz
Hormoz
4.92/5 (101 reviews)
Koen
Koen
4.98/5 (60 reviews)
Pieter
Pieter
5/5 (51 reviews)
Javad
Javad
4.91/5 (44 reviews)
Karel
Karel
4.69/5 (35 reviews)
Nicky
Nicky
4.82/5 (34 reviews)
Gilbert
Gilbert
5/5 (32 reviews)
Hedwig
Hedwig
5/5 (31 reviews)
Stephane
Stephane
5/5 (25 reviews)
Koenraad
Koenraad
4.79/5 (136 reviews)
Hormoz
Hormoz
4.92/5 (101 reviews)
Koen
Koen
4.98/5 (60 reviews)
Pieter
Pieter
5/5 (51 reviews)
Javad
Javad
4.91/5 (44 reviews)
Karel
Karel
4.69/5 (35 reviews)
Nicky
Nicky
4.82/5 (34 reviews)
Gilbert
Gilbert
5/5 (32 reviews)
Hedwig
Hedwig
5/5 (31 reviews)
Stephane
Stephane
5/5 (25 reviews)
Vind een talentvolle herstelling huishoudtoestellen bij jou in de buurt
Ontdek ze