Power-vrouw Alessandra: een job, een carrière, een passie

Power-vrouw Alessandra: een job, een carrière, een passie Power-vrouw Alessandra: een job, een carrière, een passie

Vandaag is het Nationale Vrouwendag. Een dag waar we met veel plezier een sterke vrouw in de kijker zetten! Via Ring Twice werken heel wat power-vrouwen, van het Ring Twice team (want dat mag gezegd worden 😉 ) tot onze dienstverleners. Want elke dag geven onze dienstverleners het beste van zichzelf! En vandaag zetten we graag zo’n power-vrouw in de kijker: Alessandra startte haar naai-carrière toen ze nog heel jong was en dit jaar heeft ze de stap naar zelfstandige gezet als naaister bij Ring Twice! 💪

De stap naar een zelfstandig statuut. Alessandra dacht er al langer over na. Maar waar te beginnen? Want zou ze veel klanten hebben? En zou ze zich moeten focussen op de herstellingen van kledij of zou ze ook interieuropdrachten kunnen uitvoeren? Ring Twice bleek voor haar dé oplossing! Dit is het verhaal van Alessandra:

Dag Alessandra! Fijn te horen dat u de stap naar zelfstandige zet! Hoe lang naait u al?
Ik ben al 20 jaar naaister, ik heb het vak namelijk vroeg geleerd. Ik heb een tijdje in Londen gewoond en daar ben ik gestart met naaien. Het is dan ook echt mijn job geworden. Ik hou van wat ik doe en dat is het belangrijkste!

naaister job

“Ik hou van wat ik doe en dat is het belangrijkste!”

Wauw, 20 jaar. Dan hebt u al heel wat ervaring! Vanaf welk moment wist u dat u zelfstandige wil worden?
Al 2 jaar lang wil ik graag zelfstandige worden in België, maar ik wist nooit goed waar te beginnen. Ik had zoveel vragen aangezien het een volledig nieuw proces is. Alvorens ik een stap neem, weet ik graag volledig waar ik aan begin en welke financiële gevolgen dit met zich zal meebrengen. Dus ben ik me gaan informeren bij verschillende instanties. Ik heb heel wat mensen aan de telefoon gehad, maar de informatie was vaak zo overweldigend dat ik soms de bomen door het bos niet meer zag.

Ring Twice is voor mij een trampoline. Dankzij het voordelige financiële kader kon ik gemakkelijk mijn klanten helpen en de Belgische markt leren kennen. Want die was volledig nieuw voor mij.

naaister carrière

“Ring Twice is voor mij een trampoline. Dankzij het voordelige financiële kader kon ik gemakkelijk mijn klanten helpen en de Belgische markt leren kennen. Want die was volledig nieuw voor mij. ”

Leuk te horen dat Ring Twice uw partner is in uw avontuur naar zelfstandige. Wat is volgens u het grootste voordeel van Ring Twice?
Het legale aspect is voor mij heel belangrijk! Ik werk alleen legaal en verzekerd. En dat is wat Ring Twice mij aanbiedt via het platform. Er kan altijd onverwachts een ongeluk gebeuren, en daarom geeft het me gemoedsrust te weten dat alles verzekerd wordt via Ring Twice. En daarbij, Ring Twice is gemakkelijk in gebruik, toegankelijk en ik kan mijn eigen agenda plannen. Handig!

Wat is tot nu toe uw beste herinnering aan Ring Twice?
In 2018 heb ik voor een klant in Kraainem alle gordijnen van zijn villa ontworpen en gemaakt. Het was super te zien hoeveel vertrouwen hij had in mijn werk en mijn aanbevelingen. Het was een enorm grote job, en ik heb er enorm hard van genoten!

naaister worden

Bedankt voor het interview Alessandra en wij wensen u veel succes in uw carrière!

Hebt u ook nog enkele kledingstukken die u wil aanpassen of kan u ook hulp gebruiken met uw gordijnen? Alessandra staat steeds klaar om u te helpen. U kan haar altijd bereiken via haar Ring Twice profiel of bekijk haar Facebook-pagina. Ze is enorm dankbaar voor alle steun (liken!). 😉

Wil u ook de stap zetten naar zelfstandige maar weet u niet waar te beginnen? Als Ring Twice dienstverlener kan u beroep doen op Securex. Zij helpen u verder doorheen elke stap van het proces. Aarzel niet ons te contacteren bij vragen!

Vind een talentvolle naaister bij jou in de buurt
Ontdek ze