Kerststronk: het lekkerste recept!

François
François

Ah de befaamde kerststronk, het meest essentiële van jouw feest diner! Wat als je het dit jaar zelf maakt? Het recept, dat hebben we! Het is vooral François, onze Ring Twice bakker die het heeft! 👨‍🍳 Klaar? Doe je keukenschort maar aan!

De nodige ingrediënten voor de kerststronk

Voor de knapperige biscuit heb je het volgende nodig:

  • 60 gr pure chocolade
  • 60 gr praliné chocolade
  • 90 gr van pannenkoeken dentelles (één doosje is genoeg !)

Voor de vanille vulling:

  • 3 eierdooiers
  • 30gr poedersuiker
  • 2 stukjes vanillestokjes (of vanillepoeder)
  • 25cl van halfvolle melk
  • 70 gr witte chocolade
  • 2 stukjes van 2gr gelatineblaadjes

Voor de chocolademousse:

  • 220 gr pure chocolade
  • 35 cl van volle room
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100gr poedersuiker
  • 8 cl water
  • 4 stukjes van 2gr gelatineblaadjes

Nu dat je alle ingrediënten hebt, is het tijd voor de voorbereiding! We beginnen al te watertanden! 😋
Kleine tip: reken toch een paar uur om de kerststronk klaar te maken. Het moet minstens één nachtje in de diepvriezer.

Het recept

De knapperige biscuit

Smelt de chocolade en de praliné in een bain-marie en voeg de pannenkoeken dentelles toe.
Snij op basis van de vorm van de kerststronk bakvorm.

De vanille invulling

Week de gelatineblaadjes in een groot volume koud water. Warm de melk op met de vanillestokjes.
Meng de eidooiers met de suiker en voeg de melk toe.
Maak een pudding.
Giet hierna over de witte chocolade en laat afkoelen.
Voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe.
Giet dit allemaal in de bakvorm en zet in de vriezer voor minstens 6uur.

De chocolademousse

Week de gelatine in een grote hoeveelheid zeer koud water.
Klop het hele ei en de dooiers door elkaar. Meng het water en de suiker en kook tot 118°C, giet vervolgens de siroop over de eieren. Blijf goed kloppen.

Voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe en klop tot ze volledig zijn afgekoeld.

Smelt de chocolade in een bain-marie.

Voeg 1/3 van de slagroom toe, dan voorzichtig de bompasta en tenslotte de resterende slagroom.

Montage van de kerststronk

Ons favoriete deel, na het eten, of course!

Giet de helft van de chocolademousse in de kerststronk bakvorm.
Leg de vanille vulling in het midden en bedek het met de rest van de mousse.
Eindig met de chocolade biscuit.

Zet het in de vriezer voor een nacht.

Je krijgt bijna zin om de lekkere gerechten over te slaan en meteen naar het dessert te gaan! 🤩
En als het bakken niets voor jou is, kunnen François en onze andere koks jou met plezier helpen!

De beste koks aan huis
Yvan
Yvan
4.85/5 (109 reviews)
Lieven
Lieven
4.97/5 (94 reviews)
Gilberte
Gilberte
5/5 (70 reviews)
Rudi
Rudi
4.88/5 (64 reviews)
Elisabeth
Elisabeth
5/5 (41 reviews)
Patrick
Patrick
5/5 (35 reviews)
Isabelle
Isabelle
5/5 (25 reviews)
Elke
Elke
5/5 (20 reviews)
Peter
Peter
4.88/5 (17 reviews)
Kiana
Kiana
5/5 (15 reviews)
Yvan
Yvan
4.85/5 (109 reviews)
Lieven
Lieven
4.97/5 (94 reviews)
Gilberte
Gilberte
5/5 (70 reviews)
Rudi
Rudi
4.88/5 (64 reviews)
Elisabeth
Elisabeth
5/5 (41 reviews)
Patrick
Patrick
5/5 (35 reviews)
Isabelle
Isabelle
5/5 (25 reviews)
Elke
Elke
5/5 (20 reviews)
Peter
Peter
4.88/5 (17 reviews)
Kiana
Kiana
5/5 (15 reviews)
Vind een talentvolle kok aan huis bij jou in de buurt
Ontdek ze