5x k-ei-leuke ideetjes voor een geslaagd paasfeest!

Voelt u het ook kriebelen? De eerste, warme zonnestralen, de bomen die in bloei staan? Ja, de paasdagen komen eraan! Pasen is dit jaar waarschijnlijk ook nog steeds anders dan andere jaren, maar het moet u niet beletten om er een echt feest van te maken! En wie feest zegt, zegt versiering en leuke hapjes en zo veel meer! Wij bundelen in dit artikel onze leukste, meest creatieve knutselideetjes, zowel voor jong als minder jong. 😉

Paashaas-slinger 🐰

Deze paashaas-slinger is zo simpel, dat u er geen ééntje, maar meerdere zal willen maken!

Hoe begint u eraan? Download het sjabloon en knip de konijnvormen uit. Voor de staartjes, maakt u pompoms met een vork. En dan lijmt u alles aan elkaar! En dat is het! Kinderspel hé? Wat hebt u nodig om deze paashaas-slinger te kunnen maken?

 • Knutselpapier in verschillende kleuren
 • Dit konijnsjabloon
 • Wol in een lichte kleur
 • Een vork
 • Lijm
 • Schaar

Om te beginnen, print u de konijnvorm op gekleurd papier. Knip er zoveel uit als u wilt: hoe meer konijnen, hoe langer de slinger! U kunt ook spelen met de grootte van de konijnen: kleinere of grotere konijnen zorgen voor een leuke, speelse afwisseling! Voor de pompoms, wikkel het garen ongeveer 40 keer rond de buitenkant van uw vork. Wilt u een dikkere staart? Wikkel het garen dan 50 of 60 keer rond de vork.Knip een stuk garen van ongeveer 20 cm en knoop het garen in de middelste tand af. Maak een zo strak mogelijk knoopje. Knip beide lussen aan elke kant af en pluizen maar! Bent u een vxfisuele persoon? Bekijk dan dit filmpje. Maak de verschillende konijntjes aan elkaar vast met een draad. Ziezo, uw leuke paashaas-slinger is klaar! Nu nog een leuke plek vinden om het op te hangen! 🌈

Een kuiken-vaas 🐣

U hebt een boeketje tulpen gekocht? U wilt een kleurrijke vaas? In paasthema? Probeer dan deze knalgele kuiken-vaas! Dit kuikentje is de perfecte vaas voor uw paastafel!

Dit is wat u nodig hebt:

 • Een mason jar (maar oude confituurpot of voorraadpot is even goed!)
 • Krijtverf
 • Gele acrylverf
 • Zwarte acrylverf
 • Witte acrylverf
 • Oranje acrylverf
 • Penselen in diverse maten
 • Touw

Zorg ervoor dat uw mason jar of glazen pot gewassen en goed droog is alvorens u begint te schilderen. Begin met een laagje krijtverf aan te brengen. Krijtverf is hier een goede primer, waardoor de acrylverf beter zal kunnen intrekken. Kleine tip hier: steek uw hand in de pot en houd deze omhoog terwijl u schildert. Zo kunt u zonder uw handen vuil te maken, de pot draaien. Het is ook niet nodig om de bodem van het potje te schilderen. Eenmaal de krijtverf droog is, mag u beginnen met de knalgele acrylverf.

Schilder steeds in dezelfde richting, anders zal de verf zich opstapelen en strepen achterlaten. Wacht opnieuw tot de gele verf droog is. Neem vervolgens een kleinere penseel om de oogjes met de zwarte acrylverf te schilderen. Voeg een kleine witte stip in elk oog. Terwijl u de oogjes laat drogen, schildert u met de oranje verf het bekje van het kuikentje. Heel eenvoudig: maak een ondersteboven driehoekje. Het touw kunt u rond de hals van uw pot wikkelen. De final touch? Plaats uw mooie tulpen of narcissen in uw kuiken-vaas! Gegarandeerd de mooiste paastafel dit jaar!

Van ei naar paashaas-servetten

Over paastafel gesproken! Hebt u al nagedacht over leuke, originele servetten? U kunt servetten omtoveren tot een echte paashaas, met een paar plooitechnieken.

Toch niet zo geduldig aangelegd? Dit ander leuk truucje is snel gedaan, en kan bovendien als perfecte naamplaatshouder gebruikt worden! Hiervoor hebt u grote eieren, servetten en een lintje nodig.

Vouw het servet dubbel tot een driehoek, rol hem op en drapeer hem om het ei. Bind het servet aan de bovenkant van het ei vast met een lint. Laat de ‘oren’ los hangen. Extra leuk: teken op de eieren een gezichtje of twee oogjes. Doe dit wel met een zacht waspotlood.Zo, uw tafel ziet er al piekfijn uit, maar bij Pasen hoort natuurlijk ook lekker eten! Wat vindt u van deze paasbroodjes? Naast heel lekker te zijn, zijn ze ook nog eens heel schattig! Bijna te schattig om op te eten! 😜 Of wilt u dit jaar een heuse paasbrunch voor uw bubbel organiseren? Schakel onze koks aan huis in. Ze kunnen de lekkerste gerechten en hapjes klaarmaken voor uw paasbrunch!

Bim bam beieren… 🎵

Maar waar Pasen echt om draait, zijn de paaseitjes die de Paashaas overal heeft laten rondslingeren! Wilt u dit jaar een leuke twist geven aan uw paaseierenjacht? Organiseer een ware zoektocht met een schatkaart of hints achtergelaten door de Paashaas! Regent het? Geen paniek, we verplaatsen de heuse zoektocht naar binnen!

Schrijf op een aantal papiertjes tips waar de Paashaas de eieren heeft verstopt: de kleerkast, achter de kast in de badkamer, onder de trap, achter een bloempot, etc. Het ei gevonden? Terug naar het verzamelpunt en de volgende hint nemen! Herbegin tot de hints op zijn, en alle eitjes gevonden zijn! Is het mooi weer? Verpak de chocolade-eitjes in gekleurde servetten. Elk kind heeft zijn of haar kleur. Verstop de eitjes in de tuin, in het park of bij jullie in de buurt. Geef de kinderen elk een schatkaart van de plaats. Duid op de kaart alle plekken waar de eieren verstopt zijn. En laat de kinderen op zoek gaan! Maak het nog spannender door de kinderen te zeggen dat ze al huppelend op zoek moeten gaan. Lachbuien gegarandeerd! Ouders mogen ook meezoeken. 😉

Maak zelf een leuke paasmand uit een ontbijtgranendoos

Ohja, geen mandje thuis om de eitjes in te leggen? Maak zelf een leuke paasmand uit een ontbijtgranendoos! Knip de bovenste helft van de voor- en achterflappen van de doos. Kom niet aan de zijkanten. Plooi de zijkanten en niet de uiteinden aan elkaar vast. Ziezo, het mandje heeft een handvat! Verf uw ontbijtgranendoos met wat knutselverf of plak er leuke foto’s op. Eenmaal de verf droog is, kunt u er ook vanalles aan toevoegen: stof, lint, glitters, etc.

Ziezo, uw huis is paas-klaar! Toch nog wat hulp nodig om de tuin klaar te maken voor de Paashaas? Onze tuinmannen zijn er om u te helpen. Uw huis moet nog een grondige poetsbeurt krijgen? Onze poetsvrouwen en poetsheren helpen u met plezier om alles piekfijn te hebben voor uw paasfeest!

Hebt u nog andere leuke paasideetjes? Deel ze in de comments hieronder! Wij zijn alvast benieuwd! Laat u ons ook weten of u onze tips hebt toegepast om Pasen onvergetelijk te maken? Stuur ons jullie mooiste foto’s door of tag ons op Instagram @ringtwicebe of #ringtwice.

Vrolijk Pasen iedereen! 🐣

Vind een talentvolle babysitter bij jou in de buurt
Ontdek ze