Op zoek naar een bijberoep?

Wil je graag een bijberoep uitvoeren in uw vrije tijd op een flexibele manier? Een bijberoep zoeken kan bij Ring Twice! Ontdek duizenden beschikbare jobs!

Bijberoep zoeken: Vind een bijberoep dat u schikt!

Bent u op zoek naar een job dat u als bijberoep kan uitvoeren in de week of het weekend? U heeft wat vrije tijd over en wenst een extra inkomen? Het is niet altijd even eenvoudig om een passend bijberoep te vinden. Je moet weten wat je wil, over bepaalde vaardigheden beschikken, de job vinden en natuurlijk ook gekozen worden als kandidaat uitvoerder. Lijkt dit voor u onbegonnen werk? En denkt u nooit een passend bijberoep te kunnen vinden?

Ring Twice biedt u een heel scala verschillende mogelijke bijberoepen aan. U bepaalt zelf het type bijberoep, wanneer u werkt en aan welk tarief u werkt. Geen ingewikkelde procedures, geen specifieke statuten die aangevraagd moeten worden, het enige wat u moet doen, is u inschrijven en solliciteren voor de bijberoepen die u graag wenst uit te voeren. Aarzel niet, Ring Twice laat u toe om op een erg flexibele en legale manier extra inkomsten bij te verdienen.

Waarom voor een bijberoep kiezen?

De redenen hiervoor kunnen erg divers zijn. Heeft u deze maand onvoorziene extra kosten? Wil u graag wat extra centjes voor op vakantie? Of bent u op zoek naar een bijverdienste om in het algemeen uw maandinkomen aan te vullen? Wat de reden ook mag zijn, met een bijberoep kan u zowel genieten van uw vrije tijd en tegelijkertijd ook geld bijverdienen.

En dit is nu juist precies wat ons platform u biedt. U schrijft zich in en kiest de categorieën waarbinnen u graag zou willen werken. We sturen al de jobs binnen deze categorieën naar u toe en u bepaalt helemaal zelf voor welke jobs u juist solliciteert.

Sinds de wet van 10/07/2016 vallen de diensten die worden uitgevoerd via erkende deeleconomieplatformen, goedgekeurd door de Belgisch overheid, binnen een gunstige belastingregeling. De inkomsten die u ontvangt voor het uitvoeren van deze diensten worden niet beschouwd als beroepsinkomen en zijn belast aan een voordelig tarief.

Hoe kan ik een bijberoep starten?

Het is niet altijd even eenvoudig om een passend bijberoep te vinden dat u bevalt. Het kan soms een hoop administratieve rondslomp met zich meebrengen wat ontmoedigend kan werken.

Als u via ons platform voor een bijberoep kiest, kan u rekenen op flexibiliteit. U werkt als particulier, hiervoor zijn geen ingewikkelde administratieve zaken voor nodig. Het volstaat om een profiel als dienstverlener aan te maken via ons platform. Eenmaal dat u de categorieën gekozen heeft waarbinnen u zou willen werken, ontvangt u van ons melding van iedere job die geplaatst wordt binnen uw regio. Het enige wat u moet doen, is voor de jobs solliciteren als u graag een bijbaan wenst.

Moet ik een minimum aantal jobs uitvoeren of een minimum aantal uren per maand werken indien ik een bijberoep wil?

Dit is afhankelijk van de vooraf vastgelegde regels wat betreft uw gekozen bijberoep. In sommige gevallen gaat het inderdaad om vaste werktijden.

Een bijberoep bij Ring Twice is hierin juist erg flexibel. Bent u enkel beschikbaar in het weekend en niet in de week? Komt dat even goed uit! Uw buren hebben juist dan een geschikte persoon nodig. Heeft u minder binnenkomende opdrachten tijdens de zomer dan tijdens de winter? Profiteer van de mogelijkheid om gedurende deze periode uw maandelijkse inkomsten aan te vullen met een bijberoep. Werken via Ring Twice betekent werken waar en wanneer u maar wil, het is super eenvoudig!

Hoeveel mag je verdienen in bijberoep?

De regels voor een zelfstandige in bijberoep zijn anders dan voor een particulier met een bijberoep. Als particulier valt het uitvoeren van kleine klussen onder de wet van de deeleconomie. Om hiervan te kunnen genieten, is het niet toegelaten om meer dan de maximum limiet van € 6.390 per jaar bij te verdienen.

Als deze maximum limiet overschreden wordt, is het verplicht om een statuut als zelfstandige in bijberoep aan te vragen, tenzij u kan aantonen dat de extra inkomsten niet als beroepsinkomen beschouwd kunnen worden.

Via Ring Twice heeft u te allen tijde de mogelijkheid om extra bij te verdienen, het hele jaar door vanaf het moment dat u zich ingeschreven heeft op het platform. U kan erg eenvoudig in de gaten houden wat u al heeft bijverdiend. U zal eveneens per mail op de hoogte gebracht worden door ons naar mate u de maximum limiet van € 6.390 nadert. Zo kan u met een gerust gemoed werken.

Hoe wordt de prijs van een bijberoep bepaald?

Als u werkt als zelfstandige in bijberoep, bepaalt u vaak zelf uw tarief, afhankelijk van het vakgebied waarbinnen u actief bent.

Als u als particulier een bijberoep heeft, kan het ook zijn dat de tarieven gefixeerd zijn of bepaald worden op basis van het type werk dat u uitvoert.

Bij Ring Twice bepaalt u echter helemaal zelf uw prijs, of u nu zelfstandige in bijberoep of particulier met een bijberoep bent. U doet een prijsvoorstel aan de klant, de klant is vrij om uw voorstel te accepteren of een andere mogelijke kandidaat te selecteren. Eenmaal dat uw kandidatuur geselecteerd is, zal u tussen de 3 à 10 werkdagen, na uitvoering van de dienst, de vergoeding op uw bankrekening ontvangen.Alle betalingen moeten via het platform verlopen. Elke vergoeding die u buiten het platform ontvangt, wordt beschouwd als zwart werk. Het respecteren van deze regels verzekert u dat u op een 100% legale en aangegeven manier binnen het fiscaal gunstregime een bijberoep kan uitvoeren.

Hoe moeten de inkomsten van mijn bijberoep aangegeven worden?

Dit is afhankelijk binnen welk wettelijk kader uw bijberoep wordt uitgevoerd. Werkt u bij via een erkend deeleconomieplatform, zoals Ring Twice, dan worden al uw inkomsten automatisch voor u aangegeven. U ontvangt van ons elk jaar een fiscale fiche met de details van uw extra inkomsten die u als particulier via het platform ontvangen heeft. Uw inkomsten worden eveneens door ons doorgestuurd naar het FOD Financiën. Zij controleren of u als particulier de maximum limiet niet overschreden heeft. Het aangeven van uw extra inkomsten als dienstverlener is dus erg eenvoudig. U moet geen belastingen betalen op deze inkomsten zolang de maximum limiet gerespecteerd wordt.

Wat zijn de domeinen waarbinnen een bijberoep mag worden uitgevoerd?

Een bijberoep kan bijna binnen elk mogelijk denkbaar domein. Afhankelijk van uw vaardigheden en kennis, kan u meer manuele, technisch of creatieve diensten uitvoeren.

Ring Twice biedt u een ruim scala van mogelijke domeinen aan waarbinnen u een bijberoep kan in uitvoeren. Op ons platform zijn er 10 categorieën beschikbaar: tuinieren, klussen, bijlessen, huishoudhulp, zorg & welzijn, events, dieren, transport, informatica en babysitten.

De gevraagde diensten zijn erg gevarieerd, u zal zeker een bijberoep vinden die u past en waarvoor u geschikt bent.

Ben ik beschermd in geval van een accident tijdens de uitvoering van mij bijberoep?

Dat is eveneens afhankelijk van het statuut waarbinnen u werkt. Als u een zelfstandige in bijberoep bent, moet u zelf een verzekering afsluiten dat u in geval van een probleem dekt.

Als u echter een bijberoep als particulier uitvoert via Ring Twice, bent u automatisch gedekt door onze verzekering. Meer informatie hierover, kan u op deze pagina terugvinden. Alle informatie over deze verzekering kan u daar terugvinden.

Super eenvoudig!

De diensten die u zouden kunnen interesseren worden u toegestuurd. U kiest de jobs uit die u interessant vindt en uw vergoeding. Eenmaal de dienst is uitgevoerd, ontvangt u het geld rechtstreeks op uw bankrekening.

Schrijf u in
Testimonial: Ring Twice, starten als bijberoep
« De werkwijze van Ring Twice geeft me de vrijheid om zelf mijn werk in te plannen »
Frank L.
Frank L.
 • Elektricien
 • Muziekles
Evaluaties (20)
Statistieken
97 %
Tevredenheid
31
Uitgevoerde jobs
 • Wie ben je?

  Ik ben Frank, elektricien van opleiding. Ik heb een gevarieerde carrière achter de rug als werknemer in dienstverband, zelfstandige en benoemd ambtenaar.
  In mijn vrije tijd ben ik muzikant bij de Academie, ik ben gepassioneerd door gitaar spelen en ben ook zanger.

 • Hoe ben je bij Ring Twice terecht gekomen?

  Ik was op zoek naar een bijverdienste. Dus ik ben wat beginnen zoeken op google. Zo kwam ik uit op de website van de overheid. Zij hebben een lijst online geplaatst met alle erkende platformen in de deeleconomie. En daar zag ik Ring Twice opstaan! Ik heb dan de website van Ring Twice bezocht, en ik was meteen geïnteresseerd om me in te schrijven als dienstverlener!

 • Waarom hou je ervan om via Ring Twice te werken?

  De werkwijze van Ring Twice geeft me een vrijheid om zelf mijn werk in te plannen, in overleg met de klant natuurlijk. Daarnaast vind ik het echt een voordeel dat de betalingen van de klant beveiligd via het platform verlopen. Ook de verzekering die wij als dienstverleners krijgen via Ring Twice, is voor mij heel belangrijk. En dat is voor de klant ook echt een pluspunt, vind ik. Tot slot is het heel leuk dat de jobs die ik kan doen via Ring Twice, heel gevarieerd zijn. Dat maakt het heel boeiend voor mij!

Onze bijberoepen zijn beschikbaar over heel België

 • Bijberoep Antwerpen
 • Bijberoep Gent
 • Bijberoep Walem
 • Bijberoep Deurne
 • Bijberoep Berchem
 • Bijberoep Leuven
 • Bijberoep Ledeberg
 • Bijberoep Stene
 • Bijberoep Wilrijk
 • Bijberoep Nieuwkerken-waas
 • Bijberoep Sint-lambrechts-herk
 • Bijberoep Brasschaat
 • Bijberoep Koningshooikt
 • Bijberoep Schoten
 • Bijberoep Kessel lo
 • Bijberoep Borgerhout
 • Bijberoep Kapellen
 • Bijberoep Koolkerke
 • Bijberoep Kortrijk
 • Bijberoep Schilde

Type beschikbare bijberoepen

 • Bijberoep zoeken, Werken in bijberoep, Bijverdienen in bijberoep, Tuinman in bijberoep, Bijles geven in bijberoep, Bijberoep weekend, Bijberoep flexibel
contact
Vindt u niet het antwoord op uw vraag?
We zijn er om u te helpen!
Doe zoals onze 36.000 dienstverleners!
Sluit je gratis aan