Op zoek naar een bijberoep?

Wil je graag een bijberoep uitvoeren in jouw vrije tijd op een flexibele manier? Een bijberoep zoeken kan bij Ring Twice! Ontdek duizenden beschikbare jobs!

Bijberoep zoeken: Vind een bijberoep dat jou schikt!

Ben je op zoek naar een job dat je als bijberoep kan uitvoeren in de week of het weekend? Je hebt wat vrije tijd over en wenst een extra inkomen? Het is niet altijd even eenvoudig om een passend bijberoep te vinden. Je moet weten wat je wil, over bepaalde vaardigheden beschikken, de job vinden en natuurlijk ook gekozen worden als kandidaat uitvoerder. Lijkt dit voor jou onbegonnen werk? En denk je nooit een passend bijberoep te kunnen vinden?

Ring Twice biedt jou een heel scala verschillende mogelijke bijberoepen aan. Je bepaalt zelf het type bijberoep, wanneer je werkt en aan welk tarief je werkt. Geen ingewikkelde procedures, geen specifieke statuten die aangevraagd moeten worden, het enige wat je moet doen, is jou inschrijven en solliciteren voor de bijberoepen die je graag wenst uit te voeren. Aarzel niet, Ring Twice laat je toe om op een erg flexibele en legale manier extra inkomsten bij te verdienen.

Waarom voor een bijberoep kiezen?

De redenen hiervoor kunnen erg divers zijn. Heb je deze maand onvoorziene extra kosten? Wil je graag wat extra centjes voor op vakantie? Of ben je op zoek naar een bijverdienste om in het algemeen jouw maandinkomen aan te vullen? Wat de reden ook mag zijn, met een bijberoep kan je zowel genieten van jouw vrije tijd en tegelijkertijd ook geld bijverdienen.

En dit is nu juist precies wat ons platform jou biedt. Je schrijft je in en kiest de categorieën waarbinnen je graag zou willen werken. We sturen al de jobs binnen deze categorieën naar jou toe en je bepaalt helemaal zelf voor welke jobs je juist solliciteert.

Sinds de wet van 10/07/2016 vallen de diensten die worden uitgevoerd via erkende deeleconomieplatformen, goedgekeurd door de Belgisch overheid, binnen een gunstige belastingregeling. De inkomsten die je ontvangt voor het uitvoeren van deze diensten worden niet beschouwd als beroepsinkomen en zijn belast aan een voordelig tarief.

Hoe kan ik een bijberoep starten?

Het is niet altijd even eenvoudig om een passend bijberoep te vinden dat jou bevalt. Het kan soms een hoop administratieve rompslomp met zich meebrengen wat ontmoedigend kan werken.

Als je via ons platform voor een bijberoep kiest, kan je rekenen op flexibiliteit. Je werkt als particulier, hiervoor zijn geen ingewikkelde administratieve zaken voor nodig. Het volstaat om een profiel als dienstverlener aan te maken via ons platform. Eenmaal dat je de categorieën gekozen hebt waarbinnen je zou willen werken, ontvang je van ons melding van iedere job die geplaatst wordt binnen jouw regio. Het enige wat je moet doen, is voor de jobs solliciteren als je graag een bijbaan wenst.

Moet ik een minimum aantal jobs uitvoeren of een minimum aantal uren per maand werken indien ik een bijberoep wil?

Dit is afhankelijk van de vooraf vastgelegde regels wat betreft jouw gekozen bijberoep. In sommige gevallen gaat het inderdaad om vaste werktijden.

Een bijberoep bij Ring Twice is hierin juist erg flexibel. Ben je enkel beschikbaar in het weekend en niet in de week? Komt dat even goed uit! Jouw buren hebben juist dan een geschikte persoon nodig. Heb je minder binnenkomende opdrachten tijdens de zomer dan tijdens de winter? Profiteer van de mogelijkheid om gedurende deze periode jouw maandelijkse inkomsten aan te vullen met een bijberoep. Werken via Ring Twice betekent werken waar en wanneer je maar wil, het is super eenvoudig!

Hoeveel mag je verdienen in bijberoep?

De regels voor een zelfstandige in bijberoep zijn anders dan voor een particulier met een bijberoep. Als particulier valt het uitvoeren van kleine klussen onder de wet van de deeleconomie. Om hiervan te kunnen genieten, is het niet toegelaten om meer dan de maximum limiet van €7 170 per jaar bij te verdienen.

Als deze maximum limiet overschreden wordt, is het verplicht om een statuut als zelfstandige in bijberoep aan te vragen, tenzij je kan aantonen dat de extra inkomsten niet als beroepsinkomen beschouwd kunnen worden.

Via Ring Twice heb je te allen tijde de mogelijkheid om extra bij te verdienen, het hele jaar door vanaf het moment dat je je ingeschreven hebt op het platform. Je kan erg eenvoudig in de gaten houden wat je al hebt bijverdiend. Je zal eveneens per mail op de hoogte gebracht worden door ons naar mate je de maximum limiet van €7 170 nadert. Zo kan je met een gerust gemoed werken.

Hoe wordt de prijs van een bijberoep bepaald?

Als je werkt als zelfstandige in bijberoep, bepaal je vaak zelf jouw tarief, afhankelijk van het vakgebied waarbinnen je actief bent.

Als je als particulier een bijberoep hebt, kan het ook zijn dat de tarieven gefixeerd zijn of bepaald worden op basis van het type werk dat je uitvoert.

Bij Ring Twice bepaal je echter helemaal zelf jouw prijs, of je nu zelfstandige in bijberoep of particulier met een bijberoep bent. Je doet een prijsvoorstel aan de klant, de klant is vrij om jouw voorstel te accepteren of een andere mogelijke kandidaat te selecteren. Eenmaal dat jouw kandidatuur geselecteerd is, zal je tussen de 3 à 10 werkdagen, na uitvoering van de dienst, de vergoeding op jouw bankrekening ontvangen.Alle betalingen moeten via het platform verlopen. Elke vergoeding die je buiten het platform ontvangt, wordt beschouwd als zwartwerk. Het respecteren van deze regels verzekert jou dat je op een 100% legale en aangegeven manier binnen het fiscaal gunstregime een bijberoep kan uitvoeren.

Hoe moeten de inkomsten van mijn bijberoep aangegeven worden?

Dit is afhankelijk binnen welk wettelijk kader jouw bijberoep wordt uitgevoerd. Werk je bij via een erkend deeleconomieplatform, zoals Ring Twice, dan worden al jouw inkomsten automatisch voor jou aangegeven. Je ontvangt van ons elk jaar een fiscale fiche met de details van jouw extra inkomsten die je als particulier via het platform ontvangen hebt. Jouw inkomsten worden eveneens door ons doorgestuurd naar het FOD Financiën. Zij controleren of je als particulier de maximum limiet niet overschreden hebt. Het aangeven van jouw extra inkomsten als dienstverlener is dus erg eenvoudig. Je moet geen belastingen betalen op deze inkomsten zolang de maximum limiet gerespecteerd wordt.

Wat zijn de domeinen waarbinnen een bijberoep mag worden uitgevoerd?

Een bijberoep kan bijna binnen elk mogelijk denkbaar domein. Afhankelijk van jouw vaardigheden en kennis, kan je meer manuele, technische of creatieve diensten uitvoeren.

Ring Twice biedt jou een ruim scala van mogelijke domeinen aan waarbinnen je een bijberoep kan in uitvoeren. Op ons platform zijn er 10 categorieën beschikbaar: tuinieren, klussen, bijlessen, huishoudhulp, zorg & welzijn, events, dieren, transport, informatica en babysitten.

De gevraagde diensten zijn erg gevarieerd, je zal zeker een bijberoep vinden die jou past en waarvoor jij geschikt bent.

Ben ik beschermd in geval van een accident tijdens de uitvoering van mij bijberoep?

Dat is eveneens afhankelijk van het statuut waarbinnen je werkt. Als je een zelfstandige in bijberoep bent, moet je zelf een verzekering afsluiten dat jou in geval van een probleem dekt.

Als je echter een bijberoep als particulier uitvoert via Ring Twice, ben je automatisch gedekt door onze verzekering. Meer informatie hierover, kan je op deze pagina terugvinden. Alle informatie over deze verzekering kan je daar terugvinden.
Super eenvoudig!

De diensten die je zouden kunnen interesseren worden jou toegestuurd. Je kiest de jobs uit die je interessant vindt en jouw vergoeding. Eenmaal de dienst is uitgevoerd, ontvang je het geld rechtstreeks op jouw bankrekening.

Schrijf je in
Testimonial: Ring Twice, starten als bijberoep
« De werkwijze van Ring Twice geeft me de vrijheid om zelf mijn werk in te plannen »
Frank L.
Frank L.
 • Elektricien
 • Muziekles
Evaluaties (20)
Statistieken
97 %
Tevredenheid
31
Uitgevoerde jobs
 • Wie ben je?

  Ik ben Frank, elektricien van opleiding. Ik heb een gevarieerde carrière achter de rug als werknemer in dienstverband, zelfstandige en benoemd ambtenaar.
  In mijn vrije tijd ben ik muzikant bij de Academie, ik ben gepassioneerd door gitaar spelen en ben ook zanger.

 • Hoe ben je bij Ring Twice terecht gekomen?

  Ik was op zoek naar een bijverdienste. Dus ik ben wat beginnen zoeken op google. Zo kwam ik uit op de website van de overheid. Zij hebben een lijst online geplaatst met alle erkende platformen in de deeleconomie. En daar zag ik Ring Twice opstaan! Ik heb dan de website van Ring Twice bezocht, en ik was meteen geïnteresseerd om me in te schrijven als dienstverlener!

 • Waarom hou je ervan om via Ring Twice te werken?

  De werkwijze van Ring Twice geeft me een vrijheid om zelf mijn werk in te plannen, in overleg met de klant natuurlijk. Daarnaast vind ik het echt een voordeel dat de betalingen van de klant beveiligd via het platform verlopen. Ook de verzekering die wij als dienstverleners krijgen via Ring Twice, is voor mij heel belangrijk. En dat is voor de klant ook echt een pluspunt, vind ik. Tot slot is het heel leuk dat de jobs die ik kan doen via Ring Twice, heel gevarieerd zijn. Dat maakt het heel boeiend voor mij!

Onze bijberoepen zijn beschikbaar over heel België

 • Bijberoep Antwerpen
 • Bijberoep Gent
 • Bijberoep Walem
 • Bijberoep Deurne
 • Bijberoep Berchem
 • Bijberoep Leuven
 • Bijberoep Ledeberg
 • Bijberoep Stene
 • Bijberoep Wilrijk
 • Bijberoep Nieuwkerken-waas
 • Bijberoep Sint-lambrechts-herk
 • Bijberoep Brasschaat
 • Bijberoep Koningshooikt
 • Bijberoep Schoten
 • Bijberoep Kessel lo
 • Bijberoep Borgerhout
 • Bijberoep Kapellen
 • Bijberoep Koolkerke
 • Bijberoep Kortrijk
 • Bijberoep Schilde

Type beschikbare bijberoepen

 • Bijberoep zoeken, Werken in bijberoep, Bijverdienen in bijberoep, Tuinman in bijberoep, Bijles geven in bijberoep, Bijberoep weekend, Bijberoep flexibel
contact
Vind je het antwoord niet op jouw vraag?
We zijn er om jou te helpen!
Doe zoals onze 36.000 dienstverleners!
Sluit je gratis aan